Kisterenyén az 1970-es évek kiváló alakulata – néhány név emlékeztetőül: Ökrös Katalin, Puszta Mária, Rása Borbála, Kiss Katalin, Szomora Julianna – az örökemlékű Molnár László vezetésével az akkori NB II népes mezőnyének egyik élcsapata volt. Ez adott ismét az erőt ahhoz, hogy másodízben nekivágjanak a sportág újraélesztésének.

Először az 1990-es évek közepén Szabó Lajossal, a KSK elnökével, és Németh Béla testnevelő-tanárral fogtak neki a szervezésnek, amelynek eredményeként megalakították a kisterenyei egyesületen belül a női röplabda-szakosztályt. Egy vegyes alakulat jött létre, amelyet salgótarjáni, illetve helybeli játékosok alkottak. A Németh kezei alatt formálódó csapat többször részt vett a Heves megyei bajnokság küzdelmeiben, ahol 1998-ban dobogós helyezést is sikerült elcsípniük. A Nógrád megyei bajnokság sorozatát pedig még ugyanebben az évben megnyerték. Néhány név az akkori csapatból a teljesség igénye nélkül: Soós Mónika, Petre Krisztina, Gál Tímea, Túri Judit, Váradi Csilla, Godó Alíz, Németh Rita, Szoó Bettina, Kovács Kinga, Szarvas Nikoletta, Vígh Henrietta, Nagy Bettina, Brunda Magdolna, Megyes Krisztina és két kiváló egri vendégjátékos, Barta Dóra és Farkas Éva.

Ez a több kiváló tehetséget is felvonultató csapat az idők során az iskolai és munkahelyi elfoglaltságok miatt feloszlott, és jó pár évig csend honolt a sportágban. Aztán jött az elhatározás, hogy ismét elkezdik a csapatot szervezni. Az újrakezdésről és a tervekről Kaszás Oszkár csapatvezetőt kérdeztük.

– Már 2009-ben is sikerült volna, azonban nem tudtunk termet szerezni olyan időpontra, ami mindenkinek megfelelő lett volna, így várnunk kellet egy évet – kezdte Kaszás Oszkár csapatvezető. – Most a kisterenyei Kossuth Lajos Általános Iskola biztosította a lehetőséget a munkához, amiért köszönet illeti az intézmény vezetőjét, Jászai Nagy István igazgatót. A csapat szervezésében és formálásában elévülhetetlen érdemei vannak a korábbi edzőnek, Németh Béla nagyobbik lányának, Németh Ritának, aki már nemcsak játékosként, de menedzserként is letette névjegyét az asztalra, elsősorban kiváló szervezőkészsége és emberi tulajdonságai miatt. Az új csapat ez év elején állt össze, először csak a mozgás kedvéért.

– Aztán beneveztetek a Heves megyei bajnokság küzdelmeibe...
– Igen. Úgy határoztunk, hogy megméretjük magunkat élesben is, ezért újból beneveztünk a 2010–2011. évi Heves megyei bajnokság küzdelmeibe, mert ez mindig nagyon jó erőfelmérő. Ide ugyanis nem kell egyesületi igazolás és versenyengedély, amit jó néhány élvonalbeli játékos ki is használ. Ők főleg az egri, vagy gyöngyösi főiskolákon tanulnak, vagy a sokszoros egri bajnokcsapat kiöregedett játékosai, akik úgymond buliból játszanak. A csapat bajnokságra való felkészülését csapatkapitányunk, a sok csatát megélt kiváló játékos, Sándor Anita irányította, majd az utolsó hetekben bekapcsolódott már a salgótarjáni női röplabdázás történetének egyik meghatározó egyénisége, Langár Zsuzsa is. Ő nemrég végezte el a TF röplabda- szakedzői szakát, így hatalmas meccsrutinjával együtt kamatoztathatja tudását nemcsak az utánpótlás-nevelés terén.

– Mik a célok?
– Nem titkolt célunk, hogy önálló egyesületet alakítsunk, egy női röplabda-szakosztállyal, amely esetleg merészebb célokat is kitűzhet majd. Több lokálpatrióta helyi vállalkozó is jelezte már, hogy a csapat mellé áll és már bizonyítottak is e téren anyagi támogatásukkal. Az év hátralévő részében folyamatos edzésmunkával készülünk a további megmérettetésekre, hiszen a bajnoki forduló után jó néhány tornára kaptunk meghívást, persze a realitás talaján maradva fogunk ezeken részt venni. Jövő tavasszal szeretnénk megrendezni a második Molnár László-emléktornát (az első 2000-ben volt). Aztán majd eldől, hogy megcélozhatjuk-e dédelgetett álmunkat, az NB II-t.

(forrás: nport.hu)

Címkék: röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr262445541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása