A Palota-Böllhoff hazai pályán 3:2-re nyert a Veszprémi Egyetemi SC ellen a női NB I alapszakaszának nyolcadik fordulójában. A házigazda elsősorban remek mezőnymunkájának és lelkes játékának köszönheti a sikert, a bakonyiak rengeteget hibáztak.

Emlékezetes körülmények között kapott ki az első fordulóban, idegenben a Palota. Az első szettet simán nyerték a fővárosiak, a második rész végjátékában 24:21-re vezettek, végül azonban a Veszprém fordított, s előbb egyenlített, majd a meccset is megnyerte.

A Kiss Regina, Balog Dorina és Keppel Barbara személyében három kulcsemberét nélkülöző Palota a veszprémiek hibájából szerezte a meccs első pontját, majd a vendégek csapatkapitánya, Kovács Anikó egyenlített. Hamar belelendültek a csapatok, és jó megoldásokat bemutatva fej-fej mellett haladtak (5:5). A fiatal, tehetséges veszprémi center, Telek Nikolett előbb egy hosszú, látványos labdamenetet zárt le egy szép blokkal, majd nyitott egy ászértékűt (5:7). A rendkívül lelkes Palota azonban ezután, és az első technikai pihenőt követően is egyenlített (10:10). Összeszedettebbnek, pontosabbnak tűnt a vendégcsapat, de a fővárosiak kiváló mezőnyözésükkel tartották a lépést riválisukkal.

A folytatásban már hárommal is vezetett a VESC (12:15), de ez sem szegte a Palota kedvét! Olyannyira nem, hogy a második kötelező szünet után már a Veszprém edzőjének, Oláh Jánosnak kellett időt kérnie, mert együttese elkezdett rapszodikusan teljesíteni és hibázni (17:16). Jól küzdött, magához tért a bakonyi csapat, de becsúszott néhány rossz nyitás és szervafogadás, és máris kétpontos vezetésnek örülhetett a Palota (21:19). Oláh mester megint időt kért, de a nyitás és a fogadás megint pontatlan volt (23:20). A végjátékban ismét rákapcsolt a VESC, Szalayné Sebők Éva időt kért (23:22), de a visszatérés után előbb Valasik Marietta hibázott támadást, majd egy hosszú labdamenetet követően Környei Dóra volt eredményes (23:24). Hazai egyenlítés után Környei blokkolt, majd Szelle Dóra szemfüles megoldásával lezárult az első szett, amelyet reménytelennek tűnő helyzetből nyert meg a Veszprém (24:26, 0:1).

A csapatkapitány, Balogh Beatrix ásznyitásával kezdődött a második felvonás. Meglepően gyengén, szétesően, pontatlanul kezdett a VESC, a hazaiak viszont lelkesen, lendületesen röplabdáztak (7:2). Az első technikaira azonban még várni kellett néhány percet, ugyanis feltámadt a vendégcsapat, és egyenlített (7:7). A folytatásban sem tört meg a bakonyiak lendülete (9:13), jó blokkok pontos megoldások váltották egymást. Amikor megint jöttek a technikai hibák és a rossz fogadások, gyorsan összeomlott minden, amit addig felépítettek, s egyenlített a Palota (13:13). Telek Nikolett centerpontja után jöhetett a második kötelező pihenő (14:16).

Megint kezdődött az öldöklő csata, a színvonal egyáltalán nem volt magas, de látványos, izgalmas volt a játék, a nagy küzdelem dominált (19:19). Egy jó ütést egy ásznyitás és egy ravasz ejtés követett hazai oldalon, így a Palota ezúttal is előnybe került a hajrában (22:20). Balogh Beatrix érintési hibája után Földesi Nóra nyitást rontott, majd Kovács Anikó ütése vágódott ki a fővárosi blokkról (23:22). Környei Dóra hibázott támadásban, Tobak Eszter feladása is rossz volt, így ami az előző periódusban nem sikerült a házigazdának, az ezúttal összejött (25:22, 1:1).

A harmadik felvonást is a Palota kezdte jobban és eredményesebben. Veszprémi oldalon minden probléma forrása a rossz nyitásfogadás volt. Ettől az összes többi játékelemben is kapkodóvá, pontatlanná, idegessé váltak a vendégek, a Palota pedig kiválóan élt a lehetőséggel, és magabiztosan növelte előnyét (10:6). Szenzációsan mezőnyözött a házigazda, de lassacskán a bakonyi együttes játéka is elkezdett alakulni. Nehezen higgadtak le a vendégek, de amikor összerakták magukat, Szalayné időt kért (11:11). Nem szakadt meg a VESC jó sorozata, Tobak Eszternek egy ásznyitásnál szerencséje is volt (12:15). A második technikait követően néhány jó erőteljes, pontos megoldással felzárkózott a Palota, újra jött a fej-fej melletti küzdelem!

Földesi Nóra pontjával visszaállt a hárompontos különbség (16:19), de a házigazda ejtéseivel továbbra sem tudott mit kezdeni a Veszprém, minden leesett. Földesi nyitása elpattant Chován Ágnes kezéről, Szalayné megint időt kért (17:21). A folytatásban Környei rontott támadást, Kovács Anikó javított. Karácsonyi Júlia ejtése bejött, de Chován Ágnes labdaérintése hibás volt, végül Környei Dóra eredményes ütése tett pontot a szett végére (19:25, 1:2).

Váltakozó pontszerzés mellett kezdődött a negyedik periódus (4:4). Mezőnyben továbbra is meglehetősen hullámzó, pontatlan volt a Veszprém, ez jól jött a házigazdának (7:5). Földesi Nóra két hibájával tovább nőtt a Palota előnye (10:7). Az ajkai ütőjátékos egy ásznyitással javított, majd Tobak újra jól pöccintett bele egy arra tévedő labdába (11:11). Elkeseredett küzdelmet folytatott mindkét csapat, Valasik Marietta és Balogh Beatrix pontjai tartották a lelket a fővárosi együttesben, aztán Chován Ágnes is betalált. A másik oldalon Szelle Dóra volt eredményes, Földesi viszont megint rontott. Valasik ásznyitásával fordított a Palota, Oláh János időt kért (17:16). Ezzel sem sikerült megtörnie a hazaiak száguldását, a bakonyiak rontásaival és saját jó megmozdulásaikkal újra egyenlített a fővárosi csapat (25:20, 2:2).

Az izgalmakra már ekkor sem lehetett panasz, de a lényeg, az ötödik szett csak ezután következett! Környei Dóra pontjára egy elképesztő, bravúros labdamenet végén Szabó Dorottya válaszolt, majd egy újabb rossz veszprémi nyitásfogadást követően Valasik Marietta pöckölése esett le a túloldalon (2:1). Fordított a VESC, de Kovács Anikó nyitást rontott, Környei viszont megint betalált. Chován Ágnes következett: két pontja között rontott egyet. Balogh Beatrix ejtését nem tudták felszedni a vendégek, majd újra Chován következett! Valasik ászt nyitott, a Palota hárommal vezetett a térfélcserénél (8:5).

Chován ejtése után Oláh János feladót cserélt, Tobak Eszter helyett Bodnár Ritát küldte pályára. Szelle Dóra ütött, Balogh Beatrix két blokkal válaszolt (11:6). Szelle újabb pontja ellenére kilátástalan helyzetben volt a Veszprém, Szalayné mégis időt kért. Együttese a folytatásban is remekelt, s óriási lelkesedéssel teljesen megérdemelten megnyerte a találkozót, amelyen a Veszprém rengeteget hibázott.

A mérkőzés legjobbja
A vesztes veszprémi csapatban Kovács Anikón kívül ezúttal senki nem nyújtott emlékezetes teljesítményt, mindenkinek volt több-kevesebb jó megoldása, de szokatlanul sok hiba nehezítette a játékot. A Palota egyértelműen az egységének köszönhetően, csapatként győzte le a Veszprémet. A mezőny legjobbja Chován Ágnes volt, ő bizonyult a legeredményesebbnek (23 pont), és bár neki is voltak rontásai, az ötödik szettben rendkívül magabiztosan, szinte hibátlanul röplabdázott!

NB I, nők, alapszakasz, 8. forduló

Palota-Böllhoff – Veszprémi Egyetemi SC 3:2 (–24, 22, –19, 20, 10)
Rákospalota, 100 néző. Játékvezetők: Szabó Zs., Tillmann
Palota: Kása 4, Balogh B. 14, Chován 23, Szabó D. 15, Valasik 9, Karácsonyi 15. Csere: Péter K. (liberó), Örsi, Hajagos. Edző: Szalayné Sebők Éva
Veszprém: Tobak E. 6, Kovács A. 18, Szelle 10, Földesi 12, Környei 14, Telek 6. Csere: Bodnár R. Edző: Oláh János

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 12:15, 17:16, 21:19, 23:20, 23:24. 2. játszma: 7:2, 7:7, 9:13, 13:13, 18:18, 22:20, 23:22. 3. játszma: 8:5, 11:8, 11:13, 13:16, 17:21. 4. játszma: 8:7, 10:7, 11:12, 15:16, 19:16, 21:17. 5. játszma: 3:3, 8:5, 11:6

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Szalayné Sebők Éva: – Presztízsmérkőzés volt, amelyen a sérült Keppel Barbaráért is játszottunk. Hazai pályán szerintem esélyesebbek voltunk a Veszprémnél, a határtalan lelkesedésünk is kellett a sikerhez. Azt hiszem, lélektanilag mindenképpen lendületbe jövünk ettől a győzelemtől!
Oláh János: – Továbbra is úgy érzem, hogy ameddig ilyen feszülten és magunkba zárkózva játszunk, nem tudunk sikert elérni.

Szolnoki RK-SI – Albrecht-Miskolci VSC-MISI 2:3
Kalocsai SE – BITT-Kaposvári NRC 0:3
Újbuda TC – AVE-Agria RC-Eger 3:1

Az állás 8 forduló után
1. Kaposvár 15 pont (23:9)
2. Miskolc 14 pont (22:14)
3. Újbuda 12 pont (18:14)
4. Veszprém 12 pont (19:14)
5. Palota 11 pont (14:18)
6. Eger 10 pont (13:19)
7. Szolnok 10 pont (8:17)
8. Kalocsa 9 pont (8:19)
A Szolnok és a Kalocsa egy meccsel kevesebbet játszott, egymás elleni mérkőzésüket november 28-ra halasztották.

Címkék: veszprém palota röplabda vesc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr982445135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása