A női Extraligában érdekelt nyíregyházi röplabdacsapatok egyaránt vereséget szenvedtek az elmúlt két fordulóban. Az NRK a Vasastól és a Gödöllőtől, a Főiskola SE pedig az újpesttől és a MÁV Előrétől kapott ki.

Az NRK-Nyíregyháza két rangadónak titulálható meccset bukott el: előbb a Vasas vendégeként minimális különbséggel maradt alul (2.3), majd váratlanul módon elbukott a Gödöllővel szemben is (0:3). „Alakulhatott volna másképpen, szerencsésebben is a két meccs – mondta Kőhalmi Richárd, az NRK trénere. – A Vasas elleni találkozóban egyértelműen benne volt a győzelem esélye, a döntő szettben elkövetett hibák azonban megbosszulták magukat. Sajnos, a Gödöllő ellen végig futottunk az eredmény után, amikor felcsillant a remény a felzárkózásra, újfent sokat rontottunk. Nincs értelme mellébeszélni, dekoncentráltan játszottunk, a vendégek pedig saját bevallásuk szerint talán a szezon legjobb játékát nyújtották. Ettől függetlenül, ha a rajt előtt valaki látatlanban azt ígéri, hogy az alapszakasz első köre után négy győzelemmel állunk, gond nélkül aláírom, ugyanakkor a menetközben történtek azt sejtették, szebben is zárhatjuk ezt a periódust. Nem így alakult, de nem siránkozni, dolgozni kell!”

A Nyíregyházi Főiskola SE szintén kettős vereséggel jutott túl az elmúlt hétvégén. Az újonc odahaza az Újpesttől (0:3), idegenben pedig a MÁV Előrétől kapott ki (1:3), és továbbra is nyeretlen a bajnokságban. „Vasárnap a szezon legjobb, legfelszabadultabb teljesítményét produkáltuk a MÁV Előre otthonában, mondom ezt a vereség dacára – fogalmazott Kolozsi János, edző. – Végig partiban voltunk, nagyon megizzasztottuk a házigazdát. Úgy érzem, hitünket erősíti, hogy szoros mérkőzésre késztettük riválisunkat, egyúttal bízhatunk a jobb folytatásban, bár az is igaz, sok nehézséggel szembesülünk. Nyílt titok, Botos Fruzsina hosszú időre kidőlt, valószínűleg térdműtét vár rá. Roma Flóra betegség miatt hiányzott pénteken, Kovács Zsuzsa anyai örömök elé néz, Savic Bernadett tüdőgyulladásból gyógyul, míg Sípos Tímea másfél éves sérülés után tért vissza.”

Az állás 7 forduló után
1. BSE 13 pont (20:6)
2. Vasas 13 pont (18:9)
3. Gödöllő 11 pont (17:10)
4. NRK-Nyíregyháza 11 pont (15:12)
5. Újpest 10 pont (12:15)
6. MÁV Előre 10 pont (12:16)
7. Békéscsaba 9 pont
8. Nyíregyházi Főiskola 7 pont

(forrás: szon.hu)

Címkék: nyíregyháza röplabda főiskola extraliga nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr242438756

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása