Október 13-án kezdte meg szereplését a férfi Budapest Bajnokság II/A csoportjában a Hort SE röplabdacsapata. Az újonnan alakult együttes 3:0-s vereséget szenvedett a Budafok otthonában, a második körben azonban javított, és 3:0-ra nyert a Malév SC ellen!

A Budafok elleni első meccset megelőzően az öltözőben kicsit érezhető volt néhány Hort-játékosnál az idegesség és a feszültség. Ezt a bemelegítés alatt sikerült nagyjából levetkőzniük. Az első szettben körülbelül 10:10-ig fej-fej mellett haladt a két csapat, ezt követően azonban kisebb egyéni és csapathibák következtékben négy-ötpontos hátrányba került a Hort. Ezt a különbséget a végéig tudta tartani a Budafok (25:21, 1:0). Látszott a vendégcsapaton, hogy még nincs teljesen összeszokva.

A második részben elég rosszul kezdett a Hort SE, a rengeteg egyéni hibának és az idegeskedésnek tudható be a jelentős különbségű játszmavesztés. Temérdek nyitást nyelt le a csapat, és a bejátszások sem voltak a legjobbak, így tervszerű támadásokat sem tudtak vezetni. A próbálkozásokat a budafokiak sorra visszaverték. Cserével próbálták frissíteni a csapatot a vendégek, de ez sem segített (25:12, 2:0).

A harmadik játszmában aztán újra magára talált a Hort, megint kezdődött a fej-fej melletti küzdelem. A Budafok három-négypontos menetelését követően a látogató újra visszajött a meccsbe (20:20). Innentől kezdve szoros, egy-egypontos nyitásváltások következtek. 24:23-nál játszmalabdája volt a Hortnak, de a Budafok hárított, majd 25:24-re fordított. Végül egy vitatott játékvezetői ítélettel zárult a találkozó (26:24, 3:0). Az utolsó szettben már látszott, hogy mindenki kezdi megtalálni a helyét a Hort SE-ben.

A második fordulóban javított a Hort, ugyanis 3:0-ra nyert a Malév SC otthonában. Az együttes november 13-án, szombaton 18 óra 15 perctől játssza az első hazai meccsét a XX. kerületi Pöltenberg utca 10-12. szám alatt, az ellenfél a MAFC Kármán DSK lesz.

Budapest-bajnokság, férfiak, II. osztály, A-csoport
1. forduló: Budafok – Hort SE 3:0 (21, 12, 24)
2. forduló: Malév – Hort SE 0:3 (–22, –20, –12)

A Hort SE honlapja

A Hort SE oldala a BRSZ honlapján

(forrás: hortse.hu)

Címkék: röplabda hort

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432435401

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása