A Kalo-Méh-Kecskeméti SE nem várt izgalmak közepette nyert 3:2-re a HPQ-Szegedi RSE otthonában a férfi Extraliga alapszakaszának hatodik fordulójában. A kecskemétiek továbbra is magabiztosan, veretlenül vezetik a tabellát.

A csongrádiak ütőjátékosa, Csányi Dániel térdsérülést szenvedett, több hetet ki kell hagynia. A találkozón néhány pont erejéig, a szintén megsérült Bondor Tamás helyén ismét pályára lépett a csapat edzője, Mészáros Péter is!

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 6. forduló

HPQ-Szegedi RSE – Kalo-Méh-Kecskeméti SE 2:3 (–19, 18, –21, 16, –9)
Szeged, 200 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Vári
Szeged: Torma P., Csányi D., Bitó, Makhult, Bondor, Babanyecz. Csere: Filius (liberó), Csíkos G., Mészáros P. Játékos-edző: Mészáros Péter
Kecskemét: Rapi, Somodi, Farkas P., Csala, Dorcsák, Hatvany Zs. Csere: Szabó T. (liberó), Erki, Szappanos D., Szilágyi. Edző: Karagics Mátyás

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Mészáros Péter: – Az utolsó tartalékainkat éljük fel, a srácok küzdöttek, hajtottak, mindent megtettek, hogy nyerjünk.
Karagics Mátyás: – Uzsonnára készült a csapat, de vacsora lett belőle. Az első játszmát simán nyertük, ráadásul ezt követően az egyik szegedi játékos súlyosan megsérült, ami meglepő módon nem őket zavarta meg, hanem minket. Pontosabban engem nem, hanem a játékosokat, akik gyakorlatilag már befejezettnek tartották a mérkőzést, úgy gondolták, hogy félgőzzel is biztos a győzelem. Az elején úgy tűnt, sima lesz, aztán nagyon kemény lett. Nem mondom, hogy csalódás volt a meccs, de a második szettben elvesztettük a fonalat. A házigazdák viszont javultak, bejöttek az ütéseik, mi pedig nem tudtunk felpörögni az első szett fordulatszámára. Cserékkel igyekeztem felrázni a társaságot, gyakorlatilag mindenki pályára lépett a mérkőzésen. Az utolsó, rövidített játszmára aztán már teljesen elfáradtak a szegediek, így megszereztük a győzelmet. Pénteken a Dunaferrhez utazunk, de úgy gondolom, hogy a mai találkozóból nem érdemes arra az összecsapásra vonatkozó következtetéseket levonni. Nem félek attól, hogy formaproblémák lennének a csapatnál, figyelemben, fejben kell jobban ott lenniük a pályán a fiúknak azon a mérkőzésen. Mindenkinek tudomásul kell vennie, hogy a röplabdát nem lehet félgőzzel játszani.

Az állás 6 forduló után
1. Kecskemét 12 pont (18:6)
2. Kazincbarcika 11 pont (17:7)
3. Dunaferr 10 pont (14:9)
4. Veszprém 7 pont (9:15)
5. MAFC 7 pont (7:17)
6. Szeged 7 pont (6:17)

(forrás: Délmagyarország, Kecskeméti Lapok)

Címkék: szeged kecskemét röplabda extraliga hpq

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr202432115

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása