A Vasi Sportakadémia hazai pályán simán nyert (3:0) a Győri Dózsa ellen a női NB II Nyugati-csoportjában, az alapszakasz negyedik fordulójában. A szombathelyi csapatból különböző okok miatt többen hiányoztak, ám ez az eredményen nem látszik.

A minőség nem egyenesen arányos a mennyiséggel, ahogyan a VSA ezt bizonyította hétvégén. A sérülések miatt egyébként sem rózsás helyzetben lévő Akadémia számára nem ígérkezett könnyű mérkőzésnek a hétvégi találkozó. A sérült Lukács Mariann és Kiss Brigitta mellett további hiányzók nehezítették a VSA dolgát. Mikos Patrícia és Héger Zsuzsanna sem tudott a csapat rendelkezésére állni ezen a hétvégén. Varga Enikő ujja a hétközi edzésen sérült meg, azonban ő vállalni tudta a játékot, így a kezdőcsapaton kívül két feladó és egy ujjsérüléssel bajlódó center állt Mucsi Péter edző rendelkezésére.

A nem túlságosan bíztató előjelek ellenére jól kezdte a mérkőzést a hazai csapat. Jó nyitásainak és sáncainak köszönhetően a szett közepére ötpontos előnyt szerzett a vasi együttes. 20:16-os állásnál a vendégek időkérése átmeneti zavart okozott a szombathelyieknél, így sikerült a Dózsának egy pontra zárkóznia. Mucsi edző is időt kért, sikerült rendeznie a sorokat, csapatának pedig begyűjteni az első játszmagyőzelmet.

A második szett elején még Raffai ütései életben tartották a győri csapatot, azonban a játszma felétől beindult a hazai gépezet. Simon erős nyitásaival nem tudtak mit kezdeni a vendégek. Javult a hazai csapat szélsőütőinek teljesítménye, Koltayné és Tarlaczné támadásai is utat találtak az ellenfél védelmén át. Bő fél óra játék után már a második játszma megnyerésének örülhetett a házigazda.

A harmadik játszmában is az Akadémia játéka dominált. Wlassits centerjátéka remek pontokat hozott hazai oldalon. A vasiak jó nyitásai jellemezték a találkozó ezen szakaszát. A vendégek küzdésére nem lehet panasz, azonban ez is kevés volt, hogy megállítsák a sok játékosát nélkülöző szombathelyi együttest. Nem egészen egy óra alatt szerezte meg a győzelmet a jobb játékerőt képviselő Vasi Sportakadémia. Négy forduló után három győzelemmel és egy vereséggel, jobb játszmaarányának köszönhetően élre állt a VSA.

Mucsi Péter, a VSA edzője: – Gratulálok csapatomnak és köszönöm játékosaimnak, hogy nehéz helyzetünkön ismét felülemelkedtek és bizonyították, hogy értékes emberek, remek sportemberek.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 4. forduló

Vasi Sportakadémia – Győri Dózsa 3:0 (21, 15, 18)
Szombathely, 100 néző. Játékvezetők: Ortner, Kiss L.
VSA: Németh, Tarlaczné, Mészáros, Simon, Koltayné, Wlassits. Csere: Sipos (liberó), Varga, Gácsi. Edző: Mucsi Péter
Győri Dózsa: Csáki, Iván, Somogyi, Raffai, Domschitz, Szabó. Csere: Cseresznyák (liberó). Edző: Lesku Ferenc

További eredmények
Szombathelyi Egyetemi SE – Tatabányai Volán SE 2:3
ARC RSE – Haladás VSE 3:0
Pécsi TE-PEAC – Sümegi RE 3:0

(forrás: vsakademia.hu)

Címkék: szombathely röplabda nb ii vsa sportakadémia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr392432083

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása