Még soha nem nyert NB I-es mérkőzést idegenben a Sümegi RE férficsapata! Most megtört a jég, hiszen az együttes 3:0-ra győzött Székesfehérváron, a Kodolányi ellen az alapszakasz ötödik fordulójában.

Megfelelő vehemenciával vágtak bele a mérkőzésbe a vendégcsapat. Erős nyitások, pontos sáncmunka és szép ütések jellemezték a sümegi együttest. Mindezekkel szemmel láthatóan nem tudtak mit kezdeni a fehérváriak, a jelentős előnyt a szett végéig tartotta a látogató. A második etap ott folytatódott, ahol az első befejeződött, jelentős előnyt szereztek a vendégek. 21:14-es vezetésnél következett egy hullámvölgy! A Kodolányi zsinórban nyolc pontot ütött, és átvette a vezetést, majd játszmalabdára tett szert (24:22). Időt kért Petre Antonio edző, felhívta a figyelmet a pontosabb játékszervezésre, amit tanítványai meg is fogadtak, és jó hajrával már 2:0-ra vezettek.

A harmadik játékrészben már nem adott lehetőséget az egyre jobban játékba lendülő fehérváriaknak a Sümeg, és óriási csatában, de végig magabiztosan vezetve megszerezte története első idegenbeli NB I-es győzelmét, amit a csapat örömtánccal ünnepelt a fehérvári sportcsarnokba!

Petre Antonio, a Sümeg edzője: – Tudtuk, ha végre összeállunk, egy csapatként hatalmas örömet szerezhettünk a minket idegenbe is elkísérő szurkolóinknak. Jó volt hallani, ahogy zúg a szép volt fiuk!

NB I, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Kodolányi Masita-Hellotel FRKE – Sümegi RE 0:3 (–17, –24, –20)
Székesfehérvár, 100 néző. Játékvezetők: Vári, Horváth M.
Kodolányi: Deli, Takács Z., Gazsi, Neukum, Madácsi, Gelencsér II B. Csere: Halász K. (liberó), Kővári, Kiss, Takács A. Edző: Nagy Róbert
Sümeg: Markó, Affentáller, Gőczi, Porkoláb, Kaposi, Petre E. Csere: Horváth Cs. (liberó), Soós,  Koós, Erdei, Biró, Gerencsér. Edző: Petre Antonio

Junior: Kodolányi – Sümeg 0:3 (–11, –13, –17)

Címkék: székesfehérvár röplabda sümeg kodolányi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr362411751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása