A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán 3:0-ra nyert a Dunaferr SE ellen a férfi Extraliga alapszakaszában, az ötödik forduló rangadóján. A dunaújvárosiaknak ez volt a második vereségük a bajnokságban.

Az első szettben végig a hazai csapat irányította játékot, pontos nyitások és remek támadások jellemezték a borsodiak játékát. A Dunaferr időkérésekkel próbálta lassítani a játékot, de ez sem segített a vendégcsapat játékán. A végjátékban Gulyás jó nyitásaival sikerült behúznia az első szettet a Kazincbarcikának.

A második rész dunaújvárosi vezetéssel indult, majd a hazai csapat az első technikainál utolérte riválisát. Tóth András jó nyitásaival meglépett a Dunaferr, de a hazai edző, Dudás András időkérése a legjobbkor jött, és fokozatosan átvette a játék irányítását a Vegyész RC, amely előbb megszerezte a vezetést, majd Szalai Szabolcs két ásznyitásával a második periódust is megnyerte (2:0).

A harmadik játszma nagyon rosszul indult a hazai csapat számára, hiába kért időt a barcikaiak edzője, végig a Dunaferr irányította a játékot. A végjátékban Lehoczky László nyitásaival fokozatosan felzárkózott a házigazda, majd 18:21-es állásnál Dudás edző időt kért, és ez mentálisan felhozta a csapatot, amely a végjátékban Szalai jó játékával lezárta a meccset (3:0).

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Vegyész RC-Kazincbarcika – Dunaferr SE 3:0 (16, 21, 26)
Kazincbarcika, 400 néző. Játékvezetők: Nagy L., Csikós
Kazincbarcika: Lehóczky L. 4, Juhász P. 6, Gulyás Á. 7, Lónárt 5, Kovács II Z. 9, Szalai Sz. 22. Csere: Szántai (liberó), Csiszmadia J. 6. Edző: Dudás András
Dunaferr: Szabó B., Bokor E. 10, Hatvany A. 9, Tóth A. 1, Tomanóczy 12, Lukács A. 3. Csere: Pápai (liberó), Johansson, Dávid Cs., Szűcs Á. Edző: Ruffing Péter

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 12:9, 16:12, 20:14. 2. játszma: 8:6, 11:7, 11:10, 12:16, 18:17. 3. játszma: 1:5, 5:8, 12:13, 14:16, 18:21, 22:23

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András: – Egy nagyon jó ellenfélnek többször adtunk le nagy előnyt, de a végén sikerült őket megtörni.
Ruffing Péter: – A mérkőzés elején a hosszú utazás fáradalma még éreztette a hatását. A második és a harmadik játszmában egyenrangú partnerei voltunk a barcikaiaknak, de a végjátékban sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, és ez eldöntötte a mérkőzést.

Az állás 5 forduló után
1. Kecskemét 10 pont
2. Kazincbarcika 9 pont
3. Dunaferr 8 pont
4. Veszprém 6 pont
5. MAFC 6 pont
6. Szeged 6 pont
 
(forrás: Vegyész RC)

Címkék: dunaújváros röplabda kazincbarcika dunaferr vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr492411710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása