A Kaposvári RSE 3:0-ra nyert a 2011-es, részben hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő osztrák válogatott ellen a férfi Közép-európai Liga alapszakaszának ötödik fordulójában.

Sorozatban negyedik mérkőzésén lépett pályára az osztrák válogatott, így az összeszokatlanság nem zavarhatta az együttest, a kaposvári csapatot annál jobban a sárgában virító tornacsarnok, ennek köszönhetően nyitásfogadásokat és szervákat rontottak. Az első technikai időnél kétpontos osztrák vezetésnél térhettek pihenőre a csapatok. Egyre pontosabban játszott a vendég, ennek köszönhetően sikerült felzárkóznia, sőt a második technikai időnél már vezetett is. A játszma végén két ponttal elhúzott az osztrák válogatott, de sorozatban szerzett négy ponttal megszerezte a vezetést a magyar bajnok (0:1).

Remekül kezdte a második felvonást a Kaposvár, Kaszap Tamás remekül mozgatta társait, és ezúttal a szervákkal sem volt probléma. A mezőnyben gyengébben teljesítő Németh Ferencet ifj. Schulcz István váltotta, támadásban többet hibázott a vendég együttes, így négypontos hátrányt dolgoztak le Ausztria legjobbjai. Az újabb kaposvári vezetésnek ismételt osztrák cserék és 21:18-nál időkérés lett az eredménye. Továbbra is pontosabban játszott a magyar csapat, és végül a magabiztosan játszó Bagics Balázs hátsósoros bombájával ért véget a szett (0:2).

A harmadik játszmában ismét Németh Ferenc kapott bizalmat Kántor Sándor edzőtől. A szett elején sokáig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de Nagy József pontjainak és blokkjainak köszönhetően sikerült néhány ponttal meglépnie a látogatónak. A második technikai időnél már hat ponttal vezettek a magyarok, akik ezúttal sáncban is jobb teljesítményt nyújtottak, mint az eddigi találkozókon. A biztos előny tudatában nyugodtan játszhatott a Kaposvár, aminek meg is lett az eredménye, hiszen a hatpontos vezetést még sikerült megfejelni. Az első mérkőzéslabdát értékesítette a somogyi együttes, amely eddigi legjobb teljesítményét nyújtotta a Közép-európai Ligában. Remek játékkal bravúros győzelmet aratott a Kaposvár.

Közép-európai Liga, férfiak, alapszakasz, 5. forduló

Team Club Austria (osztrák) – Kaposvári RSE 0:3 (–23, –20, –18)
Linz, 800 néző. Játékvezetők: Seifried, Gril (szlovénok)
Ausztria: Wohlfahrtstatter, Binder, Zass, Frühbauer, Kohlegger, Berger. Csere: Kroiss (liberó), Ichovski, Laimer, Weber, Schweighofer, Koraimann. Szövetségi kapitány: Michael Warm
Kaposvár: Kaszap, Hoboth Á., Bagics Balázs, Németh F., Csoma, Nagy J. Csere: Dömötör (liberó), Schulcz. Edző: Kántor Sándor

1. játszma: 2:3, 4:4, 8:6, 11:11, 15:16, 19:20, 21:21, 23:21, 23:23. 2. játszma: 2:2, 4:9, 8:12, 15:15, 17:19, 19:23. 3. játszma: 2:3, 5:7, 7:11, 10:16, 12:19, 18:23

(forrás: kapos.hu)

Címkék: ausztria kaposvár osztrák közép európai liga mevza

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr192411867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása