Prágában elkészítették a 2011-es osztrák-cseh közös rendezésű férfi Európa-bajnokság csoportjainak sorsolását. Egyértelmű, hogy a legerősebb és legkiegyensúlyozottabb a D-csoport, amelynek a cseh főváros ad majd otthont. Itt szerepelnek a címvédő lengyelek, a legutóbbi bronzérmes bolgárok, valamint a németek és a szlovákok. A négy közül három válogatott a Nemzetközi Röplabda Szövetség legújabb világranglistáján az első tízben szerepel.

Emanuele Zanini, Szlovákia olasz szövetségi kapitánya: – Azt hiszem, a legkeményebb csoportba kerültünk. A lényeg, hogy szerintem minden csapatnak méltó ellenfelei leszünk. Sajnálom, hogy a sorsolás során a kiemelési kalapok összeállítását túlságosan befolyásolta a sportpolitika. Olaszországban is előnyt élvezett a hazai válogatott a világbajnokságon, de ez azért nem ugyanaz. Véleményem szerint a mi csoportunkban az jár majd jól, aki a második helyen végez. Nem érdemes az első helyre hajtani. Nem keresünk semmiféle ürügyet, úgy gondolom, legalább egy mérkőzést mindenképpen megnyerünk majd, ami garantálja a továbbjutást a csoportból.

Boguslaw Adamski, a Lengyel Röplabda Szövetség főtitkára: – Nem kerültünk gyenge csoportba, az egyszer biztos... A bolgárok bármikor, bárkit legyőzhetnek, a németek nagyon jók, és folyamatosan javulnak, és egy meccsre a szlovákok is mindig fel tudják szívni magukat.

Sebastian Swiderski, a lengyel válogatott világbajnoki ezüstérmes játékosa: – Minden bizonnyal a legnehezebb csoport a miénk. Előnye, hogy a továbbjutók számára a következő szakasz némileg könnyebb lesz. A csoportelső közvetlenül a negyeddöntőbe jut, és ott biztosan nem találkozik Bulgáriával és Németországgal. A D-csoportban minden csapat ismerős számukra. Nem becsüljük le a szlovákokat, hiszen a játékosok minőségi európai ligákban röplabdáznak, többen például nálunk, Lengyelországban.

Ines Knauerhaseová, a Német Röplabda Szövetség alelnöke: – Az elmúlt években sajnos már megszoktuk, hogy ilyen erős csoportba kerülünk. Nincs szerencsénk ezeken a sorsolásokon. Ez nem csak a legkiegyensúlyozottabb, hanem a legnehezebb csoport is egyben. Minden meccs létfontosságú lesz.

Patrick Steuerwald, a német válogatott játékosa: – Tavaly a hatodik helyen végeztünk, ennél jövőre sem szeretnénk rosszabbul szerepelni, de ez a torna sokkal nehezebb lesz számunkra. Nehéz csoportba kerültünk, mint a legutóbbi világbajnokságon is.

Érdekesség, hogy a németek még soha nem nyertek érmet férfi Európa-bajnokságon. 1967-ben, 1971-ben és 1993-ban is a negyedik helyen végeztek.

Az Európa-bajnokságot 2011. szeptember 10. és 18. között rendezik Ausztriában és Csehországban.

Az Európa-bajnokság csoportjai
A-csoport (Bécs): Ausztria, Szerbia, Szlovénia, Törökország
B-csoport (Karlovy Vary): Csehország, Oroszország, Portugália, Észtország
C-csoport (Innsbruck): Olaszország, Franciaország, Finnország, Belgium
D-csoport (Prága): Lengyelország, Bulgária, Szlovákia, Németország

Az Európa-bajnokság csoportjainak sorsolásáról szóló korábbi cikkünket ide kattintva olvashatják!

(forrás: slovakiaguide.hu)

Címkék: röplabda európa bajnokság

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr432396476

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása