Az NB I-es Kodolányi nagy küzdelemben, öt játszmában nyert az NB II-es Pécs otthonában a férfi Magyar Kupa első fordulójában. A fehérváriak a következő körben a Pénzügyőr–Szeged párharc továbbjutójával találkoznak.

Nehezen indult a pécsiek játéka, egyrészt alkalmazkodniuk kellett egy első osztályú csapat sebességéhez, másrészt sok új ember érkezett Pécsre, és még nem teljesen kialakult ki az együttes szerkezete. Az első három játszmában mindig más összeállításban állt fel a PEAC, s úgy tűnt, végül sikerült megtalálni a pillanatnyilag legjobb teljesítményre képes hatost. Szettről szettre javuló játékkal, a sok néző előtt kitűnő hangulatban zajló mérkőzésen 0:2-ről állt fel a pécsi csapat, de aztán a döntő játszma első felét nagyon elrontotta, innen pedig már nem volt visszaút. Nyerhető lett volna a második játékrész, ami nem sikerült, de nem omlott össze a PEAC, sőt a szoros harmadik után a negyedik szettet magabiztosan nyerte. A döntő játszma nagyon rövid, az elején elkövetett hibák kijavítására ilyenkor nem sok lehetőség marad. 5:11-ről ugyan feljöttek még a pécsiek látványos blokkjaikkal 9:12-re, de többre már nem futotta.

Támadóbb szervák, és kevesebb ki nem kényszerített technikai hiba, illetve a helyezkedési hibák kijavítása lehet a további fejlődés kulcsa a baranyaiak számára. Összességében látszott, hogy a hazai csapatban van potenciál, sok munkával nem tűnik elérhetetlennek számukra az NB II dobogója. Évek óta először vannak a kezdőjátékosok mögött egyenértékű cserék, akik ezen a mérkőzésen is sokat lendítettek a csapat teljesítményén. Öröm volt látni a sok nézőt, élvezni a jó hangulatot, a hangos szurkolást. Sportszerű körülmények között, kiváló játékvezetés mellett, a vereség ellenére jó reklámja volt a sportágnak a mérkőzés.

Gyöngyösi Zoltán, a Pécs játékos-edzője: – Az elsőtől a negyedik játszmáig fokozatosan javultunk, aztán a döntő szett első felét elrontottuk.

Magyar Kupa, férfiak, 1. forduló

Pécsi TE-PEAC – Kodolányi-Masita-Hellotel FRKE 2:3 (–18, –24, 23, 21, –10)
Pécs, 200 néző
Pécs: Farkas, Gyöngyösi, Horváth B., Kiss, Szabó D., Takács. Csere: Kaszás (liberó), Balla P., Balogh, Storcz, Tölgyesi. Játékos-edző: Gyöngyösi Zoltán
Kodolányi: Nagy B., Neukum, Deli, Madácsi, Gelencsér, Popovits. Csere: Csizmadi (liberó), Kővári, Halász. Edző: Nagy Róbert

Továbbjutott: Kodolányi

(forrás: PEAC)

Címkék: pécs röplabda magyar kupa kodolányi peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr542392990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

feca76 2010.10.24. 12:01:44

Remélem a Pénzügyőrrel, bár hatalmas bravúr lenne a Názával megerősödött Szeged legyőzése :)
süti beállítások módosítása