48 óra alatt két rangadót vesztett a TEVA-Gödöllői RC. Deme Gábor edző együttese a BSE elleni, pénteki kudarc (2:3) után a női Extraliga alapszakaszának negyedik fordulójában, vasárnap a Vasas Duna Autó Óbuda otthonában kapott ki 3:1-re.

Szorosan indult a találkozó, felváltva szereztek pontokat a csapatok (2:2). Az már rögtön a találkozó legelején látszott, hogy a Vasas ezúttal alaposan felszívta magát a rangadóra. Az első technikai szünetre már négypontos előnnyel mehettek a hazaiak (8:4). Ezt a játékmegszakítást a vendégek használták ki jobban, és felzárkóztak (9:7). Ami ezután következett, arra a jelenlévők közül senki nem gondolt. A Vasas centere, Miklai Zsanett mehetett a nyitóhelyre, és el sem mozdult onnan egészen 17:8-ig. Kiváló sorozat volt! Ekkor már Deme Gábornak sem lehetett más célja, mint csapatával kiharcolni a minél kisebb különbségű vereséget az első szettben. Hiába küzdöttek a vendégek, 21:11-nél a Vasas szurkolói kiszámolhatták riválisukat. A tízpontos különbség a végére is megmaradt, így a hazaiak meggyőzően nyerték a felvonást (25:15, 1:0).

A térfélcsere után ott folytatták a házigazdák, ahol néhány perccel korábban befejezték. Villámrajtot vettek, és hamar ötpontos különbséget alakítottak ki (6:1). A folytatásban elkezdett ébredezni a Gödöllő, de ez csak arra volt elég, hogy az időközben négypontosra csökkent hátrányát tartani tudja (14:10). Innen aztán újabb erőket tudott mozgósítani a látogató, és elkezdte faragni hátrányát. Ez olyannyira sikerült, hogy 16:16-nál egyenlíteni tudott, sőt a vezetést is átvette (16:17). A vendégek ezután is lendületben maradtak és 17:21-nél már négy egység volt előnyük. Az óbudaiak próbálták ledolgozni a hátrányukat, 21:23-nál úgy látszott, ez sikerülhet, ám végül már nem tudtak több pontot szerezni, egyenlített a Gödöllő (21:25, 1:1).

A játszmavesztés nem törte meg a hazaiakat. Szinte hihetetlen volt, amit a harmadik felvonásban bemutattak. Egyszerűen szárnyaltak a Vasas-lányok. Rögtön a legelején elléptek riválisuktól, és jó teljesítményünk a folytatásban sem lankadt (7:2). Milovits Júlia foglalkoztatta a centereket, a széleken Dékány Bernadett és Oláh Vivien is parádézott, nem beszélve Takács Zsófiáról. A házigazda játékával nem is tudott mit kezdeni a Gödöllő, így 15:5-nél ismét kiszámolták őket a Vasas-drukkerek. A végjátékban is kiszolgálta közönségét a hazai csapat, amely a végén tizenhat ponttal bizonyult jobbnak a riválisnál (25:9, 2:1).

Ekkora pofon után egy csapatnak nagyon nehéz talpra állnia, ám a vendégeknek ez mégis sikerült. Szép támadások mindkét oldalon, eleinte nem is tudtak ellépni egymástól a csapatok a negyedik szettben (4:5). Nem sokáig vezethetett a vendégcsapat, a technikai szünetnél már a Vasas volt egypontos előnyben (8:7). Felváltva vezettek a csapatok egészen 10:10-ig, ekkor a gödöllőiek periódusa következett. Jókay Zoltán edző előbb 11:13-nál feladót cserélt, majd 11:14-nél időt kért. Az edzői húzás bevált, hiszen 15:14-nél ismét csapatánál volt az előny, sőt a technikai szünetre ezt tovább tudta növelni a Vasas (16:14). A visszatérést követően a vendégek szereztek pontot (16:15), de Deme Gábor cserélni kényszerült. Történt ugyanis, hogy néhány ponttal korábban Nagy Eszter centertámadása találta fejen a gödöllőiek – amúgy addig kiválóan játszó – liberóját, Berze Zsófiát. A fiatal játékos szédülni kezdett, amit edzője észre is vett, és rögtön pályára küldte Lékó Lillát. Berzét a cserét követően a kispadon ápolták, majd az öltözőbe kisérték. A lefújás után azt mondták neki az orvosok, hogy agyrázkódás-gyanús a sérülése. A kényszerű csere sem zavarta meg a a vendégeket, akik 17:17-nél ismét egyenlítettek.

Milovits Júlia visszatért, majd nagyon szép labdát adott Dékánynak, aki be is bombázta azt, de erre rögtön jött a válasz a túloldalról (18:18). Ismét a Vasas volt eredményes, Deme Gábor időt kért (19:18). Hiába a taktikai utasítások, újabb két pont került a hazaiak neve mellé az eredményjelzőn (21:18). Jókor váltott ritmust a Vasas, erre nem tudott reagálni a Gödöllő, így 23:20-nál már ünnepelte kedvenceit a Vasas-szurkolótábor. A vastaps indokolt is volt, hiszen az óbudaiak innen már csak egy pontot engedtek ellenfelüknek, így magabiztosan nyerték meg a nagyon fontos rangadót (25:21, 3:1).

Jó mérkőzést láthatott a közönség, a Vasas kiváló játékkal győzött. Az óbudai lányok ismét egy csapatként küzdöttek és nyertek.

A mérkőzés legjobbja
Ezúttal nagyon nehéz odaítélni bárkinek is a címet. Ezúttal viszont ez édes teher, hiszen mindenki nagyon jó teljesítményt nyújtott a Vasasban. Választásunk ezúttal Miklai Zsanettre esett. A center ezúttal szinte hiba nélkül teljesített és sáncaival is kivette a részét a győzelemből. Nem is beszélve az első szettben mutatott szervasorozatáról. Rajta kívül szintén nagyon jól játszott Takács Zsófia is, ő a döntő helyzetekben lépett elő, és vette hátára a csapatott. A harmadik játszmában egy hálóról lecsorgó labdát ütött meg parádésan, amiből pontot is szerzett csapata. Dékány Bernadett is megmutatta, hogy jó játékára mekkora szüksége van a Vasasnak, 21 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt. A túloldalon a legjobb teljesítményt Szakmáry Gréta nyújtotta, de egyedül ezúttal kevésnek bizonyult, hiába szolgálta ki a szintén jól játszó Borlai Luca. Rajtuk kívül még Berze Zsófia dicsérhető, először volt a kezdőcsapat tagja, és szinte hiba nélkül látta el feladatát.

Extraliga, nők, alapszakasz, 4. forduló

Vasas Duna Autó Óbuda – TEVA-Gödöllői RC 3:1 (15, –21, 9, 21)
Folyondár utca, 400 néző. Játékvezetők: Bodrogi, Csizmarik
Vasas: Milovits 8, Oláh V. 18, Nagy E. 8, Takács Zs. 10, Dékány 21, Miklai 11. Csere: Vatai (liberó), Lutter L. Edző: Jókay Zoltán
Gödöllő: Németh Zs. 4, Merkószki 1, Széles 6, Bajáriné 3, Borlai, Szakmáry 12. Csere: Berze, Lékó (liberók), Kriegel Zs. 2, Kriegel O. 1, Tóth L. Edző: Deme Gábor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Jókay Zoltán: – Örülök, hogy végre felébredtünk, és a második szettet leszámítva végig volt tartása a csapatnak, szépen és okosan játszottunk. Ezúttal mindenki hozzátette a saját dolgát a sikerhez, gratulálok a csapatnak!
Deme Gábor: – A mérkőzés előtt benne volt a vereség, hiszen egy nappal kevesebbet pihenhettünk, ráadásul sokat kivett belőlünk a BSE elleni 3:2-es rangadó, és Bajáriné Pesti Anikó is sérülten vállalta a játékot. Ennek ellenére örülök, hogy megszorongattuk a Vasast.

Junior: Vasas – Gödöllő 3:0 (18, 14, 15)

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: röplabda gödöllő vasas extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr982379946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása