Óriási rangadót nyert hazai pályán a Kalo-Méh-Kecskeméti SE. Az alföldiek a férfi Extraliga alapszakaszának negyedik fordulójában 3:2-re győztek a Vegyész RC-Kazincbarcika ellen, s továbbra is őrzik veretlenségüket. A meccs képgalériája ide kattintva megtekinthető!

Az első szettben a várakozásoknak megfelelően kezdtek a kecskemétiek, ám ezt követően vérszemet kaptak a vendégek, így szoros játék jellemezte az összecsapást. A magas emberekkel felálló vendégeket nagyon nehezen tudták zavarba hozni az alföldiek, így kellett az ötödik szett is, hogy eldőljön a győzelem sorsa. Az utolsó játékrész mindvégig izgalmas volt, hosszú labdamenetekkel. Mindkét oldalon adódott többször is lehetőség a küzdelem befejezésére, ez végül a Kecskemétnek sikerült.

Az első szettben alaposan belekezdett a házigazda, stabil játékot nyújtva fokozatosan ellépett, és állandósult a négy-ötpontos előny. A Kecskemét ebben az időszakban védekezésben is remek teljesítményt nyújtott, így megszerezte a vezetést. A második játékrészben látványosan változott a játék képe, ez annak volt köszönhető, hogy a Vegyész magára talált, és szemre is tetszetős és eredményes játékkal felőrölte a Kecskemét ellenállását. A borsodi együttes sima részgyőzelmet aratva egyenlített.

Ez a tény és Karagics Mátyás alaposan felrázta a vendéglátókat a harmadik játszmára, hiszen ekkor ismét az alföldiek akarata érvényesült. Hiába küzdött a Vegyész, amely nem tudta megakadályozni, hogy újra vezetést szerezzen a Kecskemét. A negyedik szett szoros csatát hozott, de lépéselőnyben mindig a látogatók voltak. Nem remegett meg a kazincbarcikaiak keze, és a kiélezett küzdelemben ismét egyenlítettek, azaz jöhetett a mindent eldöntő ötödik felvonás, amelyben gyorsan 4:1 lett az állás, de szívós munkával felzárkóztak a borsodiak. A horrorisztikus végjátékot a Kecskemét bírta jobban.

Extraliga, férfiak, alapszakasz, 4. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE – Vegyész RC-Kazincbarcika 3:2 (19, –15, 19, –21, 21)
Kecskemét, 200 néző. Játékvezetők: Hóbor, Mezei
Kecskemét: Farkas P., Bokor G., Hatvany Zs., Csala, Dorcsák, Rapi. Csere: Szabó T. (liberó), Somodi. Edző: Karagics Mátyás
Kazincbarcika: Lehóczky G., Juhász, LehóczkyL., Kovács II Z., Gulyás, Szalai. Csere: Szántai (liberó), Dudás, Lónárt. Edző: Dudás András

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Karagics Mátyás: – Olyan volt a meccs, amilyenre számítottam. Borzasztó szívós és kemény volt a Kazincbarcika, jól és taktikusan játszott. Egy picikét könnyedén nyertük az első játszmát, a másodikban is vezettünk 7:3-ra, ami túlzottan is megnyugtatott bennünket. Ennek köszönhetően könnyelművé vált a játékunk, vendégeink utolértek bennünket, sőt meg is nyerték a második szettet. Az utolsó szettben három meccslabdája is volt mindkét csapatnak, de szerencsére nekünk sikerült nyernünk. Izgalmas, fordulatos, közönségszórakoztató összecsapást sikerült nyernünk, ezek kellenek nekünk, hogy az év végére jók legyünk.
Dudás András: – Sok ilyen hőfokú találkozó kellene, de ilyen mérkőzést játékvezetői hiba nem dönthet el. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernünk, mert benne volt a meccsben.

(forrás: kesport.hu, boon.hu)

Címkék: kecskemét kazincbarcika vegyész extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr922376683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása