Homokvár, légvár, kártyavár

 2012.08.25. 08:23

„Később felnőtt fejjel légvárat is építettem én,
Színes reményekkel, szerelemmel díszítettem én.
Aztán jött valaki, hazudott, és összedőlt a vár,
Utólag már sopánkodni kár.”

Az Apostol együttes egykori nagy slágerének szövegét nem a magyar röplabda 2012-es helyzetéről írták, pedig a jelenlegi állapotoknak tökéletesen megfelel.

Miért játssza a hazai Európa-bajnoki selejtezőtornáját Szegeden a férfi- és Budaörsön a női válogatott? A jelenlegi vezetés számára ezek még szűz területnek számítanak, itt még nem halmoztak fel adósságokat az elmúlt években. Nem véletlenül hanyagolják a korábban jól bevált városokat (lásd a női csapat kirúgását Tiszaújvárosból)...

Egy ideje nagy csend támadt a TAO-kábítással kapcsolatban! Régebben hónapokon keresztül azt lehetett hallani, hogy a röplabda lesz a hatodik az államilag támogatott látványsportágak sorában! A lobbitevékenység a szövetségnek olyan jól sikerült, hogy a MOB új sportfinanszírozási tervezete a röplabdát gyakorlatilag kihagyta minden további forrásbevonásból! Minderről ide kattintva meg lehet bizonyosodni.

A sok homokvár, légvár és kártyavár közül, a népbutításnak, parasztvakításnak tökéletes látszatintézkedések közül a legtovább a női válogatott Euroliga-szereplése tartotta magát. A kisebb-nagyobb balhék, botrányok ellenére a kívülállókat egészen mostanáig meg lehetett ezzel etetni, azonban az idei év eredménytelenségével és Jókay kapitány lemondásával kiderült, hogy ott is komoly, nagyon komoly a baj!

A közgyűlés időszakában 44 millió forint körül volt a hiány, ami most már ötvenhez közelít. A felnőtt válogatottak lepusztultak, de ez csak az egyik (az egyik leglátványosabb) tünete a vészhelyzetnek! Utólag már sopánkodni kár? Nem! Sopánkodás helyett valaki(k)nek végre tenni is kellene valamit az évek óta tartó ámokfutás ellen!

Címkék: vélemény magyar magyarország válogatott röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr944730724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sanyialó 2012.08.26. 13:38:02

Csak csendben tenném hozzá, hogy a dikacz-szabó duó idején már 25 milla volt a hiány. A fizetésüket ők is felvették!
"Marketing" akkor is volt.
Hozzáértés akkor se. Esetleg a posztíró tudna valami közelebbit ezekről az időkről? ;-)

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.08.26. 16:20:44

A Szabó és Dikácz féle vezetés elég komoly, kb. 40 milliós hiányt vett át, ennek nagy része a 2007-es szombathelyi férfi olimpiai előselejtező-tornából eredt. Emlékeim szerint 2009-re nullára ledolgozták, de 2010-ben kb. 11 milliós mínusszal adták át a pénztárat a jelenlegieknek, akik most mínusz 50-nél tartanak. Marketing akkor nem volt, csak sajtó, de az legalább jól működött. Létrejött a sajtófőnöki munkakör, cserébe az iroda létszáma két fővel csökkent, abszolútértékben tehát eggyel. Azóta kb. 4 vagy 5 fővel nőtt, bár a közelmúltban kettőt kivágtak.

Sanyialó 2012.08.26. 17:44:22

@Rodics: ezek a fránya emlékek, hol élesebbek, hol haloványabbak. Kognitív disszonancia. 0 adósság 2009-re?? Komoly memória bitekben esett akkor kár! 0 adóssága akkor van/lesz/volt az mrsz-nek, ha vége a végelszámolásnak!
És a szerénység, azt tanítani lehet: "Marketing akkor nem volt, csak sajtó, de az legalább jól működött." Az önmarketing is marketing :-)

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.08.26. 22:14:44

A tények makacs, és jellegüknél fogva objektív dolgok... Vissza lehet keresni mindent, a nullás adósságot és a jó sajtót is! Hajrá!
süti beállítások módosítása