Lengyel―orosz csúcsmeccs a CEV Kupa-döntőjében! Az első felvonást szerda délután rendezik Rzeszówban, és a párosítás természetesen megannyi pikantériával és érdekességgel szolgál, ilyen a két magyar játékos, ifj. Grózer György és Veres Péter összecsapása is!

És ilyen az is, hogy Veres Pétert a közelmúltban nem csak a korábbi háromszoros Bajnokok Ligája-aranyérmes olasz Trentino akarta szerződtetni, hanem az aktuális ellenfél, a lengyel együttes is!

― Igen, két évvel ezelőtt Ljubomir Travica nagyon erősen bíztatott, hogy játsszak a PlusLigában ― nyilatkozta Veres Péter. ― Én szerettem volna a csapatában szerepelni, hiszen edzőként nagyon jó híre van, és azt gondoltam, jó lesz együtt dolgozni vele. De kénytelen voltam visszautasítani, mert Oroszországból jobb feltételekkel kaptam szerződést, és nem akartam elmenni innen. Örülök, hogy most lehetőségem van a Rzeszów ellen szerepelni, annál is inkább, hiszen én még soha nem játszottam a lengyel közönség előtt. Amikor tévében nézem a lengyelországi meccseket, és mindig látom a tömeget és a remek hangulatot a lelátókon. Azt hallottam, hogy ebben az országban gyakorlatilag a röplabda az elsőszámú sportág. Európában sehol nem szeretik ilyen őrületesen a röplabdát!

― Mekkora jelentőséget tulajdonítanak a CEV Kupa-párharcnak?
― Kétségtelen, hogy nagyon fontos számunkra a trófea. Bár az utóbbi időben erősen koncentráltunk a Szuperliga elődöntőjére, az Ogyincovo elleni meccsekre. Az erős orosz bajnokságban nagy a küzdelem, ez sok energiát felemészt a részünkről, ráadásul nem könnyű fenntartani az azonos szintű koncentrációt minden mérkőzésen, ahol pályára lépünk. Röviddel ezelőtt heves csatát vívtunk a CEV Kupa elődöntőjében az olasz Monzával, de gyorsan át kellett zökkennünk az Iszkra elleni párharcra, amely a legjobb orosz csapatok közé tartozik, egyik legfőbb riválisunk. Véleményem szerint a CEV Kupa-meccsek és a bajnoki rangadók más, eltérő megközelítést és taktikai felkészülést igényelnek részünkről. Tudom, hogy a Rzeszów nagyon motivált, de a CEV Kupa megnyerése az egyik fő célunk ebben a szezonban. A főtámogatónk nagyra értékeli az európai kupákat, mert azt akarja, hogy a legjobb európai csapat reklámozza a márkát, tehát nyerjük meg a trófeát. Annál is inkább, hiszen az elmúlt szezonban a csapatnak nem sikerült az élen végeznie a bajnokságban és a Bajnokok Ligájában sem.

― Mit vár a Rzeszów csapatától?
― Őszintén szólva nekem nincs túl sok információm az ellenfélről. Mint már említettem, a közelmúltban elsősorban az Ogyincovo elleni negyeddöntőre figyeltünk. De a szakvezetés biztosan elég információval rendelkezik a lengyel csapatról. Grózer Györggyel annak idején együtt játszottunk a magyar válogatottban. Jó barátok vagyunk, és alig várom, hogy találkozzak a honfitársammal, annál is inkább, hiszen nem láttuk egymást hosszú ideje, és most lesz lehetőségünk beszélgetni arról is, hogy mi újság a családdal mostanság. Ami a lényeget illeti, tudom, hogy ő a legfőbb hajtóereje a lengyel csapatnak, és ha meg tudjuk állítani, valószínűleg nyerünk.

― Úton a CEV Kupa-döntő felé, már volt néhány erős riválisuk...
― Elképesztő, hogy milyen sok jó csapattal találkoztunk a kezdetektől fogva! Mindig azt hittem, hogy a CEV Kupában sokkal könnyebb eljutni a döntőig, mint a Bajnokok Ligájában, de ebben a szezonban voltunk nagyon nehéz dolgunk volt. Először is, már szemben találtuk magunkat a Lokomotiv Bjelgoroddal, amely egy erős csapat, egy elismert klub az orosz bajnokságban, valamint az európai versenyekben is. Aztán játszottunk a török Halkbank Ankarával, amely szerencsére nem volt annyira erős rivális, mint vártuk. A következő ellenfél a görög Iraklisz Szaloniki volt, amely idén egy erős csapat, de számomra érdekes és új élmény volt Görögországban játszani, mert erőszakos, veszélyes, nagyon kellemetlen együttesről van szó. A következő párharcban, Monzában kikaptunk, és a visszavágó, valamint az aranyjátszma megnyerése nagy erőfeszítésbe került. Remélem, hogy a lengyel csapat nem lesz annyira kemény rivális számunkra, mint az olaszok voltak, mert már eléggé le vagyunk terhelve minden fronton

― Kétszer is aranyjátszmával jutottak tovább hazai pályán: a Bjelgorod és a Monza ellen. Az Asseco Resovia elleni döntő második meccsét is Moszkvában játszhatják...
― Valójában, így elméletben jobb helyzetben vagyunk, mint ellenfelünk. Az normális, hogy általában minden csapat jobban játszik otthon, mint utazás után idegenben, és kihasználhatja a saját közönségét is. Nem azt mondom, hogy mi vagyunk a favoritok, de úgy tűnik számomra, hogy köszönhetően a kedvező sorsolásnak, több esélyünk van megnyerni trófeát. Szeretnénk csatlakozni a Kazanyhoz, amely már győzött egy lengyel csapat otthonában, a legutóbbi Bajnokok Ligája döntőjében. Oroszországban most mindenki várja a sikert, és szeretnénk megmutatni csapatunk erejét!

Két arany már elkelt

A Bajnokok Ligájában már véget értek a küzdelmek. A férfiak négyes döntőjét a lengyelországi Lodz-ban rendezték. Az elődöntőben a tavalyi finálé párosítása ismétlődött meg, de ezúttal az orosz Zenit Kazany némi meglepetésre 3:1-re legyőzte a korábbi háromszoros első helyezett olasz Trentinót. A másik ágon a házigazda PGE Skra Belchatow legyőzte a török Arkas Izmirt. A bronz az itáliaiaké lett, a döntőben viszont a házigazda lengyelek 3:2-re kikaptak a Kazanytól, így az elitsorozat aranyérme Oroszországba került!

A nőknél a négyes döntőnek Azerbajdzsán fővárosa, a közeli Baku adott otthont. Az orosz Dinamo Kazany 3:1-re nyert az olasz MC-Carnaghi Villa Cortese ellen, a Fenerbahce pedig 3:0-ra verte a francia RC Cannes-t az elődöntőben. A finálé török sikert hozott, így a tatárföldiek ebben a sorozatban másodikak lettek, a bronz a franciáknak jutott, az itáliai résztvevő már az egymást követő második évben maradt érem nélkül!

A Challenge Kupa döntőjét a férfiaknál a Politechnika Warszawska és a Tytan AZS Czestochowa révén a lengyelek, a női finálét pedig két bakui együttes részvételével az azerbajdzsániak sajátították ki.

Címkék: orosz lengyel moszkva lengyelország röplabda veres dinamo cev kupa grózer rzeszow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr614344706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása