A TEVA-Gödöllői RC hazai pályán a várakozásoknál simábban nyert 3:0-ra az Albrecht-Miskolci VSC-MISI ellen a női NB I negyeddöntőjének első mérkőzésén. A hazaiak gyakorlatilag minden játékelemben felülmúlták a borsodiakat.

Három napot pihenhetett a Nyíregyháza ellen sikeresen megvívott Magyar Kupa-bronzmeccset követően a Gödöllő csapata, s máris újabb kihívás várt a lányokra. A bajnoki negyeddöntő, ahol az a Miskolc az ellenfél, amely az alapszakasz során otthonában 3:1-re legyőzte Ludvig Zsolt edző együttesét, Gödöllőn viszont nagyon simán, 3:0 arányban elvérzett. A riválisok mostani összecsapása kísértetiesen hasonlított a legutóbbihoz.

A Miskolcnak két szett kellett ahhoz, hogy valamelyest magához térjen. Addig azonban az történt a pályán, amit a magassági fölényben játszó, bátor szerváikkal és támadóerejük kamatoztatásával óriási fölényt kiharcolt gödöllőiek akartak. A záró felvonásban sem kellett komolyan aggódniuk a házigazdáknak, akik 16:15-ös vezetésüknél ritmust váltottak, és végül nagyon simán diadalmaskodtak.

NB I, nők, negyeddöntő, 1. mérkőzés

TEVA-Gödöllői RC ― Albrecht-Miskolci VSC-MISI 3:0 (13, 8, 18)
Gödöllő, 150 néző. Játékvezetők: Tillmann, Stefik
Gödöllő: Lutter L. 4, Németh Zs. 6, Merkószki 7, Csengeri 13, Szakmáry, Széles 12. Csere: Lékó (liberó), Kriegel Zs. 4, Horváth G. 6. Edző: Ludvig Zsolt
Miskolc: Oláh Cs. 2, Leidgeb 2, Rédei 9, Kovács E. 4, Szajkó 5, Szabó B. 5. Csere: Nagy Zs. (liberó), Csarkó 2, Sitkey 1, Kiss E. Edző: Toma Sándor

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 6:0, 11:4, 17:7, 21:8. 2. játszma: 8:2, 12:3, 18:4, 23:7. 3. játszma: 1:3, 8:5, 11:11, 15:11, 16:15, 20:15

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Ludvig Zsolt:
― Erőteljes nyitásainknak köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk, de a magabiztos győzelem ellenére tisztában vagyunk vele, hogy a párharc még nem dőlt el.
Toma Sándor: ― Sajnálom, hogy a mai napon az iskolai elfoglaltságokból adódóan nagyon tompán kezdtünk. Az első két szettben a Gödöllő megnyitott minket. Annak azonban örülök, hogy a harmadik játszmában már tudtunk mutatni valamit a játékunkból.

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1:0, a Gödöllő javára.

A második meccset február 24-én, pénteken 17 órától rendezik Miskolcon.

További eredmények
Békéscsabai RSE ― Újpesti TE 3:1 (20, 17, ―27, 24)
Budapest SE-FKF Zrt. ― TFSE-KRA 3:0 (11, 8, 10)
A Vasas Óbuda Hofeka ― Szolnoki Főiskola RK-SI párharc első mérkőzését vasárnap 11 órától rendezik.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: bajnokság miskolc röplabda gödöllő nb1 rájátszás mvsc

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr784175224

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása