Alaposan megszenvedett újabb Magyar Kupa-elsőségéért a Fino-Kaposvár férfi csapata. A somogyiak emlékezetes csata végén győzték le 3:2-re a kecskemétieket a Fáy utcában, és újra megmutatták, hogy ők a legjobbak.

A kaposváriak mestere, Demeter György óva intett mindenkit az elbizakodottságtól a kezdés előtt. A szakember sejtései ezúttal is igazolódtak, de a végén azért volt minek örülni somogyi részről. Tény, hogy a Fino december óta nem játszott igazán éles tétmérkőzést, ráadásul az elmúlt időszakra tervezett két nemzetközi előkészületi találkozó is elmaradt, így nagy talány volt, hogy milyen teljesítményt nyújt majd a társaság legnagyobb riválisa ellen.

Az alföldi legénység most is mindent egy lapra tett fel, Csoma Krisztián és társai időnként eksztázisban röplabdáztak, és szűk egyórányi küzdelem után a somogyiak már kétjátszmás hátrányba kerültek. A címvédő ezután vette át az irányítást, és lényegében végig kézben tartotta a mérkőzést. A szépítés és az egyenlítés után az ötödik szettben elmaradtak a nagy izgalmak, és még akkor sem ijedt meg a csapat, amikor a végsőkig küzdő kecskemétiek 12:11-re, majd 14:13-ra zárkóztak. Geiger András beütötte a 15. pontot, és kezdődhetett az ünneplés.

Az együttes tagjai ezúttal is megtették a magukét: Gergye Roland fokozatosan lendült bele, és végül 23 pontjával főszerepet vállalt a sikerből. Nacsa Gábor rutinja, Nagy József és Szabó Alpár centerjátéka, Dömötör Lajos mezőnymunkája, valamint a két feladó, ifjabb Laszczik Iván és Magyar Bálint munkája is kellett az emlékezetes diadalhoz.

A kaposváriak történetük során 15. alkalommal szerezték meg a Magyar Kupa-trófeát, és egymás után hetedszer jutottak el a csúcsig. A kispadon immár a régi-új sikerkováccsal, Demeter Györggyel. A lefújás után a fiúk közösen ünnepeltek törzsszurkolóikkal, akik ezúttal nem az ökölvívómeccseken megszokott tízig számoltak el, hanem tizenötig. A díjátadás után is együtt örültek a Fino játékosai, vezetői és hívei, és miután Nacsa Gábor sikerrel átesett a doppingvizsgálaton, végre kigördülhetett a busz a Fáy utcai sportcsarnok parkolójából.

A szolid hazautazást a jól megérdemelt, de rövid pihenő követte, keddtől ugyanis a csapat megkezdi a felkészülést a bajnokság rájátszására. Sűrű a program: csütörtökön este már negyeddöntőt vívnak a Csepellel. A fiúk kellő komolysággal készülnek majd, ugyanis nem titok: a címvédés a cél ebben a sorozatban is.

(forrás: kaposvarvolley.hu)

Címkék: kaposvár röplabda magyar kupa

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr534150105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása