Nagy kecskeméti kupabravúr

 2012.01.17. 22:39

Szettet sem nyert hazai pályán a Vegyész RC-Kazincbarcika a férfi Magyar Kupa negyeddöntőjének visszavágóján a Kalo-Méh-Kecskeméti SE ellen, így az idegenbeli 3:2-es eredmény után kettős vereséggel búcsúzott a sorozattól.

A hazai csapatot lelkes szurkolótábor biztatta az első perctől, de a vendégek sem maradtak szimpatizánsok nélkül, így jó hangulatban kezdődött a meccs. És hazai pontokkal! Elsősorban Lehoczky László volt eredményes, és 7:3-nál ki kellett kérnie első idejét Gyurkó Sándornak! Aztán az első technikai idő előtt Bokor Elek szerzett pontot (8:4), majd ezt követően picit közelebb zárkóztak az alföldiek, mert a lágy hazai nyitásokból jól építkeztek. Ám ekkor javult a Vegyész sáncmunkája, és 14:8-nál második idejét is kikérte Gyurkó mester. A második technikainál 16:11 volt az állás, majd megint jött egy gödör a Kazincbarcika játékában, és Dudás András is időt kért (20:18). Két perccel később, amikor átvette a vezetést a Kecskemét (20:21), megint megtette ugyanezt, és bár rendkívül izgalmasan alakult a végjáték, az első szettet a vendégek abszolválták sikerrel (0:1).

A második játszma elején egymás mellett haladtak a csapatok (8:7), de mivel rossz nyitásfogadásaikat nem tudták kompenzálni a hazaiak, így 11:14-nél Dudás edző időkérése miatt szakadt meg a játék. De ezzel nem lett vége a Vegyész rossz nyitásainak. A borsodiak a kevésbé kockázatos, könnyen hárítható kezdéseket választották, szemben a Kecskemét életerős bombáival. 12:16 után két pontot csinált a Vegyész, így Gyurkó edző is időt kért, majd nem sokkal később a hazai szakvezető 16:21-nél tette ugyanezt. Azonban a Kecskemét szorgalmasan lépegetett a játszmanyerés felé, és el is érte a részcélját (0:2).

A harmadik játékrészben biztatóan kezdett a Vegyész (3:1), de hamar fordított az ellenfél (4:6), és ekkoriban elég mélyre került a hazai gárda. Az első technikai szünet után (5:8) sem változott sok minden, a Kecskemét nyitásai sokkal jobbak voltak, ráadásul a Kazincbarcika több helyezkedési hibát is elkövetett. 7:13-nál második idejét is kikérte Dudás edző, majd volt 9:16 is az állás. Aztán 12:16-nál és 18:22-nél is Gyurkó Sándor nyomta meg a csengőt. A másodiknak már nem volt ekkora tétje, hiszen a nagyobb elánnal játszó kecskemétiek a szettet, a meccset, és ezzel együtt a továbbjutást is hozták. Vagyis nem lett olyan szoros ez a meccs, mint amire előzetesen számítani lehetett.

― Az első játszma döntő volt, mert hatpontos hátrányt tudtunk ledolgozni türelmes, fegyelmezett és taktikus játékkal ― értékelt a lefújás után Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― Úgy éreztem, ez benne maradt a Kazincbarcikában, mint ökölvívóban az ütés, amit bekapott. A második szettben hiba nélkül kellett volna játszanunk, nem erőlködni, nem kellett extra, mégis az elején három nyitást és egy ütést is rontottunk, négy pontot adtunk az ellenfélnek, úgy, hogy nem kellett megdolgoznia érte. Ekkor azt kértem a srácoktól, higgyék el, hogy benne van az ellenfél fejében az a hatpontos vezetésről elveszett játszma, és mi fegyelmezetten, minél kevesebb hibával tegyük a dolgunkat, és annak meg lesz az eredménye. Végül sikerült is azt a játékrészt is megnyernünk. A harmadikban pedig végig vezettünk megnyugtató előnnyel, volt, amikor öt-hat ponttal. Összességében úgy gondolom, lelkesedésben, fegyelmezettségben maximálisat nyújtottak a srácok, és nagyon örülök, hogy bejutottunk a négy közé. Azt azért hozzáteszem, nem tudom, hogy készülhetett el a sorsolás a Magyar Kupában, de ennek a Kazincbarcikának magasan ott lenne a helye a legjobb négy között. Méghozzá azért, mert van olyan ág, amelyről ― nem megbántva ― olyan csapat jut majd be, amelynek nincs ott a helye.

Magyar Kupa, férfiak, negyeddöntő, visszavágó

Vegyész RC-Kazincbarcika ― Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (―25, ―21, ―19)

Kazincbarcika, 200 néző. Játékvezetők: Donkó, Pőcze
Kazincbarcika: Csizmadia, Lehóczky G., Juhász, Lehóczky L., Bokor E., Gulyás. Csere: Szántai (liberó), Dudás. Edző: Dudás András
Kecskemét: Tóth I G., Csala, Dorcsák, Bokor G., Csányi D., Csoma. Csere: Szabó T. (liberó), Hatvany Zs., Farkas P. Edző: Gyurkó Sándor

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― Sajnos, nem tudtunk megismételni azt a játékot, amit az előző meccseinken produkáltunk. Szétfolyt a csapat, a frissesség, a tűz hiányzott ahhoz, hogy eredményesek legyünk. Nem csak a Kecskemét ellen, hanem bárki ellen.
Gyurkó Sándor: ― Taktikusan és jól is szerváltunk, döntőnek bizonyult, hogy az első játszmában vesztett állásból fordítani tudtunk. Ez lélektanilag sokat jelentett, és nagyban hozzájárult a sikerünkhöz.

Továbbjutott: Kecskemét (kettős győzelemmel, 6:2)

(forrás: Borsod Online, kesport.hu)

Címkék: kecskemét röplabda magyar kupa kazincbarcika vegyész

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr713572319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása