Négy szettben nyert a Kecskemét

 2012.01.08. 00:37

Két sima és két szoros játszmát hozott a Kecskemét és a Kazincbarcika szombati találkozója, amelynek végén 3:1-es sikert ünnepelhettek a hazaiak a férfi NB I alapszakaszának 16. fordulójában. Az alföldiek edzője, Gyurkó Sándor az együttes első és második játszmában mutatott játékát emelte ki. Mint mondta, a szezon egyik legjobb védekezését és mezőnymunkáját látta a fiúktól.

― Az első és a második játszma, ahogyan a pontarányokból is látszik, elég meggyőző volt részünkről, hiszen mindkettőt tizenhatra nyertük ― értékelt a lefújás után Gyurkó Sándor. ― Abban a két játszmában blokkban és védekezésben nagyon-nagyon fegyelmezetten játszottunk. Ebben a bajnoki évben eddig egyetlen egyszer, a MAFC elleni mérkőzés második játszmájában láttam ilyen precíz és pontos védekezést a csapattól. Nagyon örülök, hiszen ennek az lett az eredménye, hogy simán tudtuk hozni ezt a két szettet. A harmadikban az ellenfél edzője változtatott: a nagyágyút, Szalai Szabolcsot lecserélte, és egy sportosabb, mezőnyben mozgékonyabb csapat állt velünk szemben.

Minden pontért küzdöttek a kazincbarcikaiak, a hazaiak nem tudták beütni a labdákat, és húsz pont fölött már úgy nézett ki, hogy simán elmegy a játszma, ám ekkor még sikerült felzárkóznia a Kecskemétnek.

― Hozzáteszem, ebben az időszakban volt egy játékvezetői tévedés, ami befolyásolhatta a szett kimenetelét: nem vette figyelembe a vonalbíró intését a vezetőbíró, és sajnos felülbírálta a mi kárunkra, így veszítettünk ― elemezte a végjátékot Gyurkó Sándor. ― Akkor egy kicsit megijedtem, hogy nehogy úgy legyen, ahogy Dunaújvárosban volt, ahol kettő-nullára vezetünk, és a harmadik, vesztett játszma után összezuhant a csapat. Szerencsére Csányi Dániel ekkor friss erő volt, és a negyedik játszmában, a többi között az ő nyolc pontjának köszönhetően, sikerült nyerni. Harcosabbak voltunk, mezőnyben jól dolgoztunk, el is fáradtunk a végére, de az a lényeg, hogy nyertünk!

Érdekesség, hogy a két csapat kedden, Kazincbarcikán ismét találkozik egymással, mégpedig a Magyar Kupa-negyeddöntő első mérkőzésén.

― Az már egy másik csata lesz. Minden pontért meg kell majd küzdenünk, ott ugyanis lesz egy visszavágó is, és a két mérkőzés alapján derül ki, hogy ki jut a Magyar Kupa négyes döntőjébe. Nyilvánvaló, hogy más lesz a meccs képe, remélem a végeredmény hasonlóan alakul ― mondta végül az alföldiek edzője.

NB I, férfiak, alapszakasz, 16. forduló
Kalo-Méh-Kecskeméti SE ― Vegyész RC-Kazincbarcika 3:1 (16, 16, ―25, 23)

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 kazincbarcika

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr363527691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása