December 3-4-én immár 15. alkalommal rendezték meg Debrecenben az Eötvös Mikulás Kupa röplabdatornát, amelynek első játéknapján a megyei együttesek, majd a második napon a továbbjutó gárdák, és külföldi csapatok játszottak az érmekért és a kupáért.

A verseny először került megrendezésre a Bolyai János Általános Iskolában, amely az Eötvös Utcai Általános Iskola jogutódja. A lebonyolítás a külföldi vendégek szerint is jól sikerült, a tágas tornacsarnokban élvezetes mérkőzések zajlottak, és a körítés is minden igényt kielégítő volt. Mindkét napon az összes résztvevő ajándékcsomagot vehetett át. Az ajándékokat és az érmeket az első napon dr. Tárkányi Ferencné, a Bolyai János Általános Iskola, Óvoda és AMI intézményvezetője, illetve Szombathy András főszervező, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke adta át.

A második napon is két jeles személyiség tisztelte meg az eredményhirdetést. Dr. Kiss Sándor, az Eötvös DSE körzetének önkormányzati képviselője, aki korábban többször volt ifjúsági és főiskolai válogatott labdarúgó, és Polgár Sándor, Debrecen díszpolgára, a Tóth Árpád Gimnázium címzetes igazgatója, a Magyar Röplabda Szövetség alapító tagja, aki röplabdásként még 1946-ban részt vett az első magyar bajnokságon!

Az első napon az egyedüli fiúcsapatként induló Arany János Gyakorló Általános Iskola fiúcsapata győzött, de ők ezzel be is fejezték a tornát, hiszen a versenykiírás szerint a legjobb három lány együttes folytathatta másnap. Így a Lettországból, Szerbiából és Romániából érkezett csapatokkal vasárnap a debreceni Arany János Gyakorló Általános Iskola, a Bolyai János Általános Iskola―Eötvös DSE és a hajdúszoboszlói Dominó DSE játszhatott.

A második játéknapon sokkal izgalmasabban alakultak a mérkőzések, több esetben is csak minimális különbségek döntötték el a helyezéseket. 

A nemzetközi tornát végül teljesen megérdemelten a marosvásárhelyi ACS Provolei nyerte. Örömteli, hogy az első napról továbbjutott hazai együttesek szépen szerepeltek, csupán a romániai csapatok tudtak eléjük illetve közéjük kerülni.

A részletes eredmények és a képek az első játéknapról a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség honlapján, a második játéknapról pedig az Eötvös DSE honlapján láthatók.

Címkék: debrecen mikulás röplabda eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr613440938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása