A címvédő Fino-Kaposvár a vártnál simábban győzött 3:0-ra a Kalo-Méh-Kecskeméti SE otthonában a férfi NB I alapszakaszának 13. fordulójában. A somogyiak nem hibátlan, de helyenként rendkívül meggyőző játékkal arattak egyértelmű és megérdemelt sikert Kaszap Tamás búcsúmeccsén.

AZ ELSŐ SZETT

Stílszerűen Kaszap Tamás pontjával kezdődött a rangadó! Az első és a második labdamenet rögtön fergeteges mentéseket és nagyszerű bombaütéseket hozott! Látványosságból nem volt hiány! A hazaiak is belelendültek, nem hagyták ellépni nagy ellenfelüket, sőt amikor blokkolni tudták Geiger András ütését, egyenlítettek (6:6). Az első technikai után az alföldiek ajándékpontokkal kedveskedtek vendégüknek, ezért Gyurkó Sándornak időt kellett kérnie (7:10). Kaszap nagyszerűen irányított, ezért amikor odafigyeltek a somogyiak, általában pontosan és erőteljesen tudtak támadni, sokszor csak egyes blokkal szemben, így megérdemelten vezettek (9:12).

A címvédőnél Nacsa Gábornak is voltak szép megoldásai, de a legeredményesebben Gergye Roland támadott, így együttese a második kötelező szünetben már öt ponttal jobban állt (11:16). A hazaiak akciói kevésbé voltak hatékonyak, Tóth I Gábor hiába próbálta variálni, színezni a játékot, ütői ellen a somogyiak többször is jól védekeztek. Nem adta fel a harcot a Kecskemét! Még jó, hiszen mégiscsak a rangadók rangadójáról van szó, hazai szinten! Szorgalmas mezőnymunkával, támadásban pedig egy-két szemfüles megoldással felzárkózott a házigazda (16:18)! Izgalmas volt a hajrá!

Két kaposvári pont, és máris kikérte második idejét Gyurkó Sándor (18:22). Jelentős változás már nem történt a folytatásban, a vendégek hibázásra kényszerítették az alföldieket, így gyorsan véget ért a szett (19:25, 0:1).

Így látta szakértőnk!
„Mint az várható volt, a Kecskemét megérezte Csoma Krisztián hiányát. Bár a mérkőzés előtt Demeter Györggyel beszéltettem, és ő azt mondta, nyugodtabb lenne, ha Csoma játszana, és taktikailag követhetőbb lenne a hazaiak játéka. Az első játszmában nyolc pontig kóstolgatták egymást a csapatok, utána a lényegesen olajozottabban támadó, és kevesebbet hibázó bajnokcsapat magabiztosan nyert. Gergye Roland nagyon tehetséges játékos...” — mondta Nyári Sándor, a férfiválogatott korábbi szövetségi kapitánya, aki a helyszínen tekintette meg a mérkőzést.

A MÁSODIK SZETT

Gyorsan előnyt szerzett a látogató (1:3), amelynek dinamikus támadásaira nehezen talált ellenszert a Kecskemét. A hazaiak ezúttal sem maradtak le riválisuktól, sőt Szappanos Máté ászértékű nyitásával egyenlítettek (6:6). Amikor alaposan eltalálta a nyitást valamelyik kaposvári, szinte biztosan nyert ügye volt a csapatnak, mert az alföldiek nem mindig fogadtak pontosan, a somogyiak viszont nagyszerűen blokkoltak! A Kecskemétnek akadozott a centersáncmunkája, Kaszap pedig továbbra is kitűnően használta ki, hogy Tóth I Gábort egyedül hagyták a hálónál, védekezésben.

Mezőnyben elkövetett egy-két könnyelműséget a Kaposvár, és feladója ásznyitásával máris egyenlített a trónkövetelő (10:10). Együtt haladtak a felek, Farkas Péter egyre pontosabban ütött! A másik oldalon Nacsa Gábor továbbra is rendkívül meggyőzően röplabdázott, Gyurkó edző akkor kérte ki első idejét, amikor újra kétpontos hátrányba került együttese (12:14). Gergye ászt nyitott, így együttese már hárommal jobban állt a második etap második technikaijánál (13:16). A folytatásban Gergye és Nacsa rendületlenül kalapált, Geiger inkább technikás megoldásokkal tűnt ki. Igen ám, de újra jöttek a kisebb hibák, amelyek a házigazdának jelentettek értékes pontokat (18:18).

A játékvezetők következetesen, ám kissé talán szigorúan fújták a szabálytalan labdaérintéseket. Kétpontos somogyi előnynél jött az újabb hazai időkérés (18:20). Bombablokkal szerzett újabb pontot a címvédő, Geiger pedig ászt nyitott (18:22). Ekkor lépett pályára csereként Csányi Dániel a Kecskemét színeiben, de a következő pont is a somogyiaké lett, Gergye jóvoltából. Szabó Alpár blokkjával ért véget a felvonás, amely ugyancsak 19:25-ös végeredményt hozott (0:2).

Így látta szakértőnk!
„Kalapot emelek Demeter György előtt, hiszen egy alaposan megtizedelt, fiatal csapatot vett át, és rendezett, kulturált együttest alakított ki belőle. Ha a Kecskemét a centerhelyen blokkban és támadásokban eredményesebb lenne, nyílttá tehetné a mérkőzést.” — mondta Nyári Sándor, a hunvolley.blog szakértője.

A HARMADIK SZETT

Jól kezdett a Kecskemét, rendben volt a támadás, és olykor a védekezés is. Centerben továbbra is sokkal pontosabb volt a Kaposvár, de a lényegi dolgok a széleken dőltek el (6:8). Ebben az időszakban is jól blokkoltak a vendégek, Gyurkó időt kért, majd feladót cserélt, beküldte Hatvany Zsoltot (6:10). Visszazárkózott mínusz kettőre a házigazda, de a kulcsfontosságú pillanatokban hibázott. Geiger András mentése után például visszapattant a labda az ellenfél térfelére, az alföldiek pedig készségesen hagyták kimenni. Hát nem behullott?!! A somogyiak hozzátettek még egy ászt, így plusz néggyel mehettek a technikaira (12:16).

A folytatásban Geiger András is odakarmolt támadásban — ezzel végképp eldőlt a meccs (14:19) —, majd ejtett egy gyönyörűt. Próbálkozott derekasan a Kecskemét, de hibázott is. Geiger a hármason kívülről ütött, Szabó Alpár pedig centerből volt eredményes, így a Kaposvár a vártnál simábban nyerte a rangadót (18:25, 0:3), és továbbra is veretlenül vezeti a tabellát.

Így látta szakértőnk!
„A harmadik részben a Kaposvár lendületben volt, nagyon biztos alapjátékkal, egy pillanatig sem adta át a kezdeményezést, és biztosan nyert. Férfi röplabdasportunk két legjobb csapatát láthattuk. A hibáival együtt is nagyon szerethető, két kitűnő együttes küzdelméből a labdabiztosabb Kaposvár megérdemelten került ki győztesen. Kecskeméten a hozzáértő közönség ismét hitet tett a röplabda mellett, s ez döntő lehet a jövőben! A Kaposvárban Gergye és Nacsa négyes helyen elementáris volt, s a játékmester Kaszap Tamás is sokat tett a győzelemhez. Most kezdődő profi pályafutásához sok sikert kívánok!” — mondta Nyári Sándor, a hunvolley.blog szakértője.

NB I, férfiak, alapszakasz, 13. forduló

Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Fino-Kaposvár 0:3 (—19, —19, —18)

Kecskemét, 800 néző. Játékvezetők: Adler, Mocsnik
Kecskemét: Tóth I G., Somodi, Csala, Farkas P., Szappanos M., Dorcsák. Csere: Szabó T. (liberó), Csányi D., Hatvany Zs. Edző: Gyurkó Sándor
Kaposvár: Kaszap, Nagy J., Nacsa, Gergye, Geiger, Szabó A. Csere: Dömötör (liberó). Edző: Demeter György

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 7:8, 11:15, 12:17, 16:18, 19:23. 2. játszma: 6:8, 12:12, 13:16, 18:18, 18:23. 3. játszma: 6:8, 12:14, 15:19, 17:23

A Kecskemét—Kaposvár mérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A juniormérkőzés statisztikája ide kattintva megtekinthető!

A rangadó fotógalériája ide kattintva megtekinthető!

A meccs videóösszefoglalója ide kattintva megtekinthető!

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr273436884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása