Újabb magabiztos sikert aratott a Kalo-Méh-Kecskeméti SE férficsapata, amely az NB I alapszakaszának 11. fordulójában a Sollight-Nyíregyházi FRK együttesét verte hazai pályán. Az alföldiek három sima szettben intézték el a hét játékossal érkező nyírségieket, így nem meglepő, hogy Gyurkó Sándor edző is pozitívan nyilatkozott a mérkőzés után.

— Sokan elég kritikusan állnak a hazai röplabdához, merthogy kevés a csapat, meg szűkösek a lehetőségek, és az ellenfél most is hét játékossal érkezett Kecskemétre, tehát egy cseréje volt összesen — kezdte a mester. — Én inkább próbálok ehhez pozitívan hozzáállni: örüljünk annak, hogy Nyíregyházán egyáltalán még van csapat. Ez a hét játékos igenis az elejétől a végéig megpróbálta megnehezíteni a dolgunkat, szerencsére ez kevéssé sikerült. Koncentráltan játszottunk, majdnem mindenkit pályára tudtam küldeni. A legnagyobb probléma az ilyen mérkőzésekkel az, hogy nagyon nehéz a pályán a játékosnak tűzben tartani magát, hogyha nincsen hosszú labdamenet. Most nem lehetek kritikus a fiúkkal, mert a pénteki kupameccsen is hasonló volt a felállás. Akkor is, most is megtették, ami kellett, és ennek köszönhető, hogy ilyen simán tudtuk mindhárom játszmát megnyerni.

A kecskemétiek következő hazai meccsükön, két hét múlva, a bajnoki- és Magyar Kupa-címvédő Kaposvárt fogadják. Akkor nyilván sokkal nehezebb dolga lesz az alföldi együttesnek.

— A jelenlegi bajnoki sorrend reális, úgy gondolom — folytatta Gyurkó Sándor. — A Kaposvár vezet, és mi vagyunk a másodikak. Nagyon kellemes meglepetés nekem a Dág, a MAFC és a Kazincbarcika erőtől duzzadó játéka. Ami ugye nekünk sem volt tervezve, és előzetesen azt gondoltuk, hogy ott nyerni tudunk majd, az a kazincbarcikai meccs. Akkor ugye kikaptunk három-kettőre, ennek köszönhető, hogy három pontra duzzadt a különbség a Kaposvár és a Kecskemét között. Úgy gondolom, nagyon fontos, hogy a Dág, MAFC, Kazincbarcika hármas meg-megráncigálja az oroszlán bajszát. A Kaposvárral is játszottak szoros játszmákat, minket meg tudott verni a Vegyész, játszmát vesztettünk Dágon. Azok a kiscsapatok, amelyek alig-alig nyernek mérkőzést vagy játszmát, őket pedig azért nagyon fontos megemlíteni, mert nélkülük már nem lenne magyar röplabda: a Szolnok, a Csepel, a Sümeg, a Debrecen, a Nyíregyháza, tehát fontos, hogy ezek a csapatok itt vannak a bajnokságban. Ha ezekben a kisebb-nagyobb városokban amiatt, hogy van röplabdacsapat, több fiatal kezdene el röpizni, akkor talán ott is megerősödne a sportág!

NB I, férfiak, alapszakasz, 11. forduló
Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Sollight-Nyíregyházi FKR 3:0 (12, 13, 13)

(forrás: kesport.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét nyíregyháza röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr703399049

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása