Az előző idényben ezüstérmes CS Stiinta Bacau volt az egyértelmű esélyese a marosvásárhelyi CSU Medicina elleni női bajnoki mérkőzésnek, azonban a papírformát keresztülhúzta a házigazdák lelkesedése, és az, hogy rendre lesáncolták a Bákó félelmetes hírű ütőit!

— Normális körülmények között nem veszíthetünk Marosvásárhelyen — nyilatkozta Florin Grapa, a Bacau vezetőedzője a mérkőzés előtt, azonban egyúttal figyelmeztetett is, hogy Luka Valeriján csapata veszélyes lehet, ha nem veszik őket komolyan. Maga a tréner is egyetértett azzal, hogy az ellenfél az esélyesebb, különösen, hogy a CSU Medicina nem használhatja huzamosabb ideig egyetlen válogatottját, Adina Salaorut, aki az előző fordulóban, Bukarestben szenvedett térdkeresztszalag-szakadást. „Harcolni fogunk” — ígérte viszont a vezetőedző.

Nos, a találkozó első játszmája mindenben a papírformát igazolta, a marosvásárhelyiek bátortalanul léptek pályára, s noha a Bacau sem mutatott rendkívüli dolgokat, a hazai nyitásfogadásban és a nyitásban megmutatkozó hiányosságok a vendégek biztos győzelmét hozták ebben a szettben. A lelátón pedig már mindenki belenyugodott a biztos és kalkulált vereségbe, különösen, hogy a második játszma első labdameneteiben is folytatódott a bátortalanság, s CS Stiinta már 7:4-re vezetett.

Nehéz lenne megmondani, hogy pontosan hol fordult meg a meccs, azonban miután három pontot szerzett zsinórban a hazai csapat, s 7:7-re egyenlített, többet nem engedte ki a kezdeményezést a kezéből. Nechiti liberójátéka feledtette a Dinamóhoz távozott Diményét, Cvetanova, aki első mérkőzését játszotta a CSU Medicina színeiben, remekül pótolta Salaorut, míg Jovanovics négyes ütőként, de a hatos zónából is eredményesen támadott. Ami azonban gyakorlatilag megnyerte a marosvásárhelyieknek a meccset, az a látványosan javuló sánc volt, hiszen a bákóiak félelmetes hírű ütői, Herlea, Hosu (mindketten a CSU Medicina volt játékosai), Sobo vagy Lupu labdái rendre elakadtak a hazai blokkban.

A biztosan megnyert második játszma után is csak titkon bíztak a lelátón a sikerben, azonban a házigazdák olyan magabiztos játékot mutattak a következő két szettben, amilyennek már régóta nem voltunk a tanúi. Pedig nyílt titok, hogy a csapat anyagi gondokkal küszködik, jelentős tartozásokat halmoztak fel a játékosok irányába, s ezt a mérkőzés után indirekt módon Jovanovics is megerősítette.

— Gondok vannak a csapatnál, de a pályán nem gondoltunk erre. Nem a pénzért nyertük meg a meccset, hanem azért, hogy bizonyítsuk, mi is tudunk úgy röplabdázni, mint a Bacau — közölte a játékos.

Román bajnokság, nők, alapszakasz, 3. forduló

CSU Medicina — CS Stiinta Bacau 3:1 (—16, 20, 22, 17)

Marosvásárely. Játékvezetők: T. Pop, C. Santa
CSU Medicina: Ciocian, Iancu, Chitigoi, Jovanovics, Cvetanova, Ivanof. Csere: Nechiti (liberó), Pintea, Cazacu
Bacau: Poliscsuk, Herlea, Sobo, Elisei, Lupu, Hosu. Csere: Manu (liberó), Breban, Bunea, Miclea

(forrás: szekelyhon.ro)

Címkék: románia román marosvásárhely röplabda bacau

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr993396893

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása