Hazai mérkőzéssel folytatja bajnoki szereplését a hétvégén a Fino-Kaposvár férficsapata. A listavezető somogyiak a mezőny végéhez tartozó Nyíregyházát látják vendégül az NB I alapszakaszának tízedik fordulójában.

A szakvezető nem csak a teljes csapatnak tart edzéseket: Demeter György külön foglalkozik a feladókkal is, akik így még többet fejlődhetnek. Kaszap Tamás és Magyar Bálint azt mondja: előnyükre válik a műhelymunka.

— Igazából itt a fizikai rész háttérbe szorul, a technikai kerül előtérbe. Fejben kell figyelni. Van benne ugrás, futás, de a legfontosabb, hogy fejben legyünk ott száz százalékig — mondta Kaszap Tamás.

Ezeken a tréningeken valóban a feladók kerülnek középpontba, és mindig van is mit gyakorolniuk. Kaszap hozzátette, hogy ha megtanul egy sémát, könnyebb a másik oldalra is odafigyelnie a pályán. Nem csak a sajátjukra kell figyelni, meg a technikát összerakására, hanem arra is, hogy az ellenfél alapján tudjanak játszani.

A bajnokcsapat tagjai jól dolgoznak: az alapszakasz feléhez közeledve magabiztosan vezetik a tabellát. A nyolc mérkőzés után is veretlen együttes hétvégén a Nyíregyházát fogadja.

— Az edzéseken keményen dolgozunk. A csapatösszetartás jó, és Demeter mester jól felkészít minket. Ez a papírforma szerint így alakult — mondta Magyar Bálint. — A Nyíregyházával nem nagyon játszottunk mostanában. Reménykedünk, hogy az utazásuk megkönnyíti a dolgunkat. Nagyon készülünk, szeretnénk a játékunkkal feltüzelni a közönséget. Mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, és hogy eredményesen tudjuk folytatni a bajnokságot.

A szabolcsiak egy győzelemmel és hét vereséggel négy pontot gyűjtöttek eddig, és a tízedik helyen állnak a tabellán, vagyis csak a Debrecent előzik meg.

— A csapat eddigi szereplésével nem vagyok elégedett, mert volt két olyan mérkőzésünk, amely nyerhető lett volna — mondta Bugyi József, a Nyíregyháza játékos-edzője. — A Sümeg elleni mérkőzést a többi között azért buktuk el, mert nem tudtunk teljes kerettel kiállni. Ennek az az oka, hogy amatőrcsapat vagyunk, és néhány játékosunk munkahelyi elfoglaltság miatt nem tud mindig edzeni, esetleg mérkőzésre utazni. További gondunk, hogy a Bujtosi Szabadidőcsarnok szinte egész héten foglalt volt, így az edzések áthelyezése is külön gondot jelent. Amúgy én személy szerint nagyon szeretek Kaposváron játszani, egy olyan csarnokban, ahol a kétezres évek elején a két csapat hatalmas csatákat vívott. Ismerve az erőviszonyokat, elég abszurd lenne azt mondani, hogy nyerni megyünk Kaposvárra... Igazából az lenne a fontos, hogy magunkhoz képest jól játsszunk. Azt gondolom, hogy a képességek alapján a csapatunknak — optimális esetben — helye lenne a legjobb nyolc között, amely már a rájátszást jelentené, és ott reálisan a hetedik-nyolcadik helyért küzdhetnénk, de ehhez tényleg mindennek össze kell jönni.

A nyíregyházi keretben egy sérült van: Szabó Attila küszködik vállfájdalmakkal, ennek ellenére valószínűleg vállalni fogja a játékot.

A találkozó vasárnap 17 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. A belépés ezúttal is ingyenes, és most egy szurkolói játék is színesíti majd az összecsapást.

(forrás: kapos.hu, kaposvarvolleyball.hu)

Címkék: bajnokság nyíregyháza kaposvár röplabda nb1

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr983373848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása