Ahogy az várható volt, az ezüstérmes Kalo-Méh-Kecskeméti SE 3:0-ra nyert a Sümegi RE otthonában a férfi NB I alapszakaszának tízedik fordulójában. Az első játszmában reális esélye volt a sikerre a házigazdának.

Az ezüstérmes ellen megilletődötten kezdett a Sümeg (1:5), de időben észhez tért a házigazda, és jó támadásokkal nem hagyta magát leszakítani. Sőt, Kaposi Tamás bravúros nyitásaival fordított a hazai csapat (12:8). Kétszer is időt kért a Kecskemét, mire 18:14 után 20:20-ra fel tudott zárkózni. Fej-fej mellett haladtak a csapatok 24:24-ig, de végül két hiba megpecsételte a Sümeg sorsát (0:1).

Ekkor lélekben egy kicsit leeresztett a Sümeg, az ellenfél pedig ezt kihasználva négy-öt ponttal elhúzott a második szettben (8:12). Cserékkel igyekezett frissíteni Fehér Tibor edző, de a sok hiba miatt végül tanítványai nem tudták megállítani a kecskeméti rohamokat. A harmadik felvonásban megint elhúzott a rivális (1:6, 7:13), és ezt a távolságot őrizte 16:20-ig. A Sümeg egy utolsó, nagy rohamot indítva három pontra felzárkózott, de a végjátékban a magasabb, nagyobb ütőerőt képviselő profik akarata érvényesült.

Fehér Tibor, a Sümeg edzője: — Az első szettben megijesztettük az ezüstérmest, de amatőr csapatként többre nem telt. Gratulálok a felszabadult játékosok teljesítményéhez.

NB I, férfiak, alapszakasz, 10. forduló
Sümegi RE — Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (—24, —17, —20)

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság kecskemét röplabda nb1 sümeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr303375554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása