Menesztették az Újpesti TE női csapatának vezetőedzőjét, Farkas Mihályt! Utódja a junioredző, Deme Gábor lett. Ezenkívül elképzelhető, hogy a szakosztály vezetősége anyagi okok miatt visszalépteti az együttest a Közép-európai Ligától! Lemondott Nagy Péter technikai vezető.

Érdeklődésünkre Farkas Mihály megerősítette menesztésének tényét, de bővebben nem nyilatkozott, türelmet kért, csak néhány nap múlva szeretne a sajtó rendelkezésére állni.

Gegesi Kiss Pál szakosztályvezető-helyettes csak annyit mondott, hogy hivatalosan nem kommentálja az információinkat, majd kedden a honlapjukon közleményt tesznek közzé.

— Eredménytelenül játszottunk, ezért úgy érzete a vezetőség, hogy bizonyos lépéseket tenni kell — nyilatkozta a hunvolley.blog érdeklődésére Jurácsik Mátyás, a szakosztály vezetője. — Kénytelenek voltunk váltani. Sokat változtatni a hozzáálláson, a játékosállományon nem tudtunk. Deme Gábor más mentalitású edző, ő talán jobban tudja motiválni a játékosokat, amire szükségük van, hiszen sok sikerélményben nem volt részük mostanság. Sok az új játékos, több a visszatérő, ismét fel kell építeni a csapatot. Tavalyi is így indítottunk, akkor is váltanunk kellett, és utána kezdődtek el a változások. Abban persze közrejátszott Ratimorszky Károly betegsége is. Demének vannak újabb ötletei, tapasztalt jó edző ő is, ezt már korábban is bizonyította. Úgy döntöttünk, hogy megpróbáljuk vele.

A Közép-európai Ligából való visszalépésről Jurácsik nem nyilatkozott, a hunvolley.blog ugyanakkor egyrészt úgy tudja, hogy ezt már a szövetség részére is bejelentették, másrészt ennek ellenére sem dőlt el véglegesen a dolog! A nemzetközi szereplést eddig egyedül finanszírozta a szakosztály, mert bár voltak támogatói ígéretek, azok nem realizálódtak. A vezetőség az anyagi lehetőségek ismeretében kedden hozza meg a végső döntést.

— Szakmailag még nem gondoltam át semmit, mert nem volt rá időm, vasárnap történt mindent — mondta érdeklődésünkre Deme Gábor. — Ezzel a csapattal nem lehetett volna jobb eredményeket elérni! Az én feladatom teljesen más, megkönnyebbülés, hogy most már csak az NB I-re kell koncentrálnunk. Szakmailag ez teljesen más kihívás, mint néhány héttel korábban.

Még egy személyi változás történt, mert hétfő este azonnali hatállyal lemondott Nagy Péter, az UTE technikai vezetője. Döntését a vezetőség elfogadta.

A hunvolley.blog helyszíni tudósításban számol be a kedden 18 órakor kezdődő Újpesti TE — Budai XI SE bajnoki mérkőzésről, illetve az edzőváltás és a visszalépés részleteiről, indokairól és körülményeiről.

Az Újpesti TE eddigi eredményei tétmérkőzéseken

NB I, alapszakasz
Újpest — Tatabánya 3:1
BSE — Újpest 3:1
Újpest — TFSE-KRA 1:3
Újpest — Gödöllő 1:3
Békéscsaba — Újpest 3:1
Kaposvár — Újpest 0:3

Közép-európai Liga, alapszakasz
Vasas-Óbuda-Hofeka — Újpesti TE 3:1
Újpesti TE — OK Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 0:3
Újpesti TE — SVS Post Schwechat (osztrák) 0:3

Challenge Kupa, 1. forduló
Nilüfer Belediye Bursa (török) — Újpesti TE 3:0
Újpesti TE — Nilüfer Belediye Bursa 0:3

Az előző szezonban is edzőváltás volt Újpestek, majdnem pontosan egy éve, 2010. október 25-én Ratimorszky Károly helyét vette át Farkas Mihály. Cikkünk ide kattintva olvasható!

Címkék: röplabda ute újpest közép európai liga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr583309968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MPL firstlady 2011.10.17. 20:39:06

"Szakmailag még nem gondoltam át semmit, mert nem volt rá időm, vasárnap történt minden"

pedig lehet kellett volna, de ne legyen igazam, mert szurkolok a lányoknak.

az pedig már egy másik kérdés, hogy miért lenne más a feladat?

mi az hogy csak nb 1? lehet hátradőlni?

tapasztalatot szerezni és tanulni akkor is lehet, ha végigpofozzák a csapatot külföldön...

valamint ugyanazok a játékosok, és a meccseket ugyanúgy meg kellene nyerni.

sportfirkász 2011.10.18. 01:12:19

Nahát, a Deme is jóbarát és korrekt kolléga... A Farkas vitte újpestre, aztán ahelyett hogy a vezetők sorozatos hibás döntései után ő is felállt volna magától, ahogy illett volna, elfoglalta a kispadot! A NAgy Peti viszont karakán fickó, így kell intelligensen viselkedni - gratula! Na, most fog az újpest teljesen szétesni és bedőlni - kedden ugyanis meccs van, s azt a Péter nélkül megrendezni...

sweeti 2011.10.18. 12:12:13

sajnálom,hogy nem írtam meg véleményemet a Vasas - UTE Folyondár u-i mérkőzés megtekintését követően. Most is ugyan az a megállapítás jut eszembe. Amíg a felnőtt csapat keretéből nem távozik a " méregfog ", addig semmi sem változik. Lehetne még részletezni. Most ennyi...

Runge 2011.10.20. 20:50:02

Kedves blogolók...
Félig német állampolgárként sokat utaztam és éltem külföldön és mivel az egész családom rajong a sportért, többek között sportolnak vagy ebben ágban dolgoznak, úgy érzem elég tapasztalattal rendelkezem ahhoz, hogy véleményt nyílvánítsak.
Nagyapám egy német futbal-egyesület elnöke, így hát tisztán látom a külföldi profi-körülményeket.Farkas Mihály igen magas szponzori pénzeket ígérve motiválta az elnökséget a nemzetközi kupán való indulásra és ezek után egy fityinget sem sikerült előkerítenie, sőt!, a magyar extra ligában is folyamatosan vereségeket szenvedett...ezek után még tapsoljunk neki? Amúgy emberileg jólelkű és nem rossz edző, de sajnos ez a business menete...

krájsz 2011.10.20. 21:15:25

Kedves Nadja, vagy valaki a Jurácsik családból! Álljon meg a menet! Én úgy tudom, hogy az UTE Volley vezetősége a tulajdonossal az élen igen sok mindent ígért már, amiből nem lett semmi. Most nem idézném, de tisztán él bennem...
Nem vagyok gazdasági szakember, de azt tudom, hogyha valaki tervez valamit, akkor előtte költségvetést kell készíteni... Nem a remélt, hanem a meglévő pénzekből! Ezt megtette a vezetőség? Csak mert ez is a business menete...
A vereségeket az edzőre szokás verni, ez valahol érthető is, hiszen ő a felelős az eredményekért, de ne felejtsük, hogy ezt a keretet nem Misi kérte!! Óriási szakmai hiba volt "nyugdíjból" visszahívott, motiválatlan, fizikálisan a csúcstól messze elmaradó játékosokkal nekivágni a sorozatoknak!! De ha jól tudom, van egy szakmai vezető! Ő miért egyezett ebbe bele?
Ez mind a business menete?...

ujpester 2011.10.21. 09:17:28

Drága Nadinkó! Maradj ki ebből! Érzelmeidet tökéletesen megértem. Ellenben, ha tényleg tisztán látod a külföldi profi körülményeket, akkor ezeket a sorokat nem kellet volna elkövetned. Krájsz hozzászólása, súlyos igazságokat tartalmaz.

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2011.10.21. 11:27:14

"a magyar extra ligában is folyamatosan vereségeket szenvedett"

Hát nálam ez az abszolút díjnyertes mondat!! Farkas Misi szenvedett vereséget?? Egészen véletlenül nem a csapat szenvedett vereséget? A csapat, amelynek keretét a korábbi ígéretek ellenére ezúttal sem ő alakíthatta ki...

Kristóf mondatai tökéletesek, mindenben egyetértek!

MPL firstlady 2011.10.21. 21:01:53

@krájsz:

az edzőnek meg lehet azt mondani a keret láttán, hogy én nem ilyen lovat akartam, fel lehet állni a kispadról. volt már ilyen a sportágban.

edzőnek sem kötelező lenni, főleg ha nem tetszik amit a tulaj csinál.

azért mondj már egy csapatot légy kedves, ahol nulláról először az edzőt vették meg kilóra, aztán ő hozzáválogatta a játékosokat.

egyet légyszíves. köszi.

azután kérdezd meg, hogy akiket hívtak ide, miért nem jöttek.

aztán aki a pénzt tolja bele, had mondja már meg, hogy kit szeretne a pályán látni és mit vár el tőle.

ezt meg ugye edzőbának kell behajtania. hogy az eredmény, amit elvárnak, az teljesüljön.

tehát @Rodics: a Farkas Misi is vereséget szenvedett.

akinek ezt a csapatot össze kellett volna rakni. meg a tavalyit is.
fizikailag, taktikailag, mindenképpen.

szakmai tekintély, edzésmódszerek, taktika, motiváció stb.

ha dolgoztál már edzővel;)

és hát az is a tulaj felelőssége, hogy kit ültet a padra.

részemről fogalmam sincs ki mit ígért. hiba volt ha ebből fillér nem volt a zsebében.

azt azért ne felejtsd el, hogy elmarad a röplabda látványsportággá minősítése, így nincs épeszű ember, aki az ígéretét forintra is váltotta volna, adókedvezmény hiányában ezt a sportágat támogatja.

csak ilyen hülyék, akik a sajátjukat teszik bele. ugye.
mert kell egy csapat. meg szereti a röplabdát.

minarik ede, a mosodás se tudta mit csinál, csak szerette a focit.

ma, ebben a sportágban ülni, mint lószar a hideg vízben nincs értelme.
úgy ahogy van nevetséges.

az meg, hogy ki hány éves, annyira nem releváns ebben az esetben, hiszen egyik másik az ifjú titánokat simán lejátssza a pályáról sz@r formában is.

van két csapatnyi játékos. ott állnak sorba a fiatalok. lehetett volna őket a pályára küldeni, beépíteni őket a csapatba.

ja, hogy akkor még a harmadik hely sincs meg tavaly?

egyébként meg mi a bajod?

a magyar mezőnyben még így is felférnek a dobogóra.

RBM2 2011.10.22. 10:40:59

Én már akkor is nagy szemekkel néztem amikor megtudtam, h a Misi lesz az UTE edzője, de gondoltam úgyis 'lilavérűnek' vallja magát, meg hátha itt más lesz a helyzet mint az előző két csapatánál... Élénken él bennem, hogy mit nyilatkozott mikor BSE-től elküldték: "Nem is igazi edző akit még nem menesztettek!"....akkor gratulálnék, te már tutituti edző vagy!:))
Az h nem létező szponzori pénzeket költött fejben az UTE , arra ugyan azt mondanám amit feljebb írt valaki h lennie kell egy tervezetnek, hogy mindenki tudja miből is élünk. Én nem hibáztatom őket, ha valaki segget csinált a szájából, hogy így szponzorok, úgy szponzorok és emiatt bukott be a dolog. Végülis nem igazán várható el egy magánembertől h még azt is finanszírozza, főleg ha azt nézzük, h Matyi nem éppen szűkmarkú és az ujpesti fizetésekből azért elég rendesen meg lehet élni...
Arról, hogy Nagy Péter miért is távozott....Én is távoztam volna ha az egyetlen gyerekem akin keresztül kiélhetem a sport iránti szeretetem, és nyomathatom előbbre és előbbre, így járt volna mint a Fanni(gondolok itt arra, hogy Deme megmondta a Fanninak, h nála hol is áll a ranglétrán és ez nem éppen előkelő pozíció) illetve hogy Péter egyetlen megmaradt támasza az ujpestben eltünt (Misi), mivel nyílt titok, hogy nem ápolt baráti viszonyt a vezetőség többi tagjával.... Nem tudom, h egy technikai vezető hogy engedhet magának olyanokat, hogy pocskondiázza, dilettánsnak nevezze azt akitől elvégre a fizetését kapja, illetve hogy a Matyit a lánya füle hallatára szidja. Ha egy ember rendelkezik egy kis intelligenciával ilyet nem tesz meg, úgyhogy kedves Újpester nem a Nadját kéne rendre utasítanod, hogy válogassa meg a szavait, hisz egy 17 éves, édesapját védő lányról beszélünk, hanem te gondolkodj el, hisz állítólag diplomás, majdnem 50 éves ember vagy!!!

Nagy Gergő "Tete" 2011.10.23. 03:19:37

Azért fantasztikus az internet, mert bárki, bármit írhat a névtelenségbe burkolózva... Teszem azt lehetek TriplaxXx, fakkjú, vagy akár RBM2 is...

Lázadj, Tombolj, de legyen Arcod!!!

Nagy Gergő Botond "Tete" 90/04/02 ÚJPEST

Zanetti87 2011.10.23. 17:06:21

Mennyi félinformációt megtud az ember pár nap alatt 250 km-re Budapesttől. Mindenesetre döbbenetes,ami szeretett klubommal történik. Bíztam benne,hogy a tavalyi bajnoki bronz,egy sikerkorszak kezdete,erre jelenleg úgy fest a dolog,hogy elindultunk a lejtőn. Én sokakkal ellentétben nem kezdek el szakmázni,mert nem értek a sportághoz. A szabályait ismerem,és az Újpestet szeretem. (nagy szívfájdalmam,hogy ősszel,még nem láthattam,csak 1 tv-s meccsüket)

Az előző hozzászólókhoz: Való igaz,nem túl fair dolog név nélkül vádaskodni,de,ha,csak a fele igaz annak,amit RBM2 leírt,akkor az már elég nagy baj,és sokat elmond az ottani viszonyokról.

Remélem minél hamarabb sikerül tisztázni a dolgokat,és félretenni az esetleges sértődöttséget.

Nadjanak,és Gergőnek,pedig nem hiszem,hogy szerencsés,egy ilyen vitában részt venni. (remélhetőleg,már nem is fog,folytatódni...)
süti beállítások módosítása