A Vasas-Óbuda-Hofeka juniorcsapata 3:0-ra nyert Szombathelyen, a HVSE-SzOESE otthonában a női NB II alapszakaszának második fordulójában. A fővárosiak immár teljes kerettel játszottak.

Fábián Fanny nyitásaival kezdődött a mérkőzés, a feladó egymás után ötször szerválhatott (0:5), akkor a hazai edző időkérése szakította meg a sorozatot. Ezután is tartani tudta az ötpontos különbséget a Vasas (3:8). Sokat hibáztak a hazaiak, a fővárosiak viszont stabilan teljesítettek, és Kele Judit hálóérintése után már 13:7 volt az állás. A határozott, pontos játék ellen nem találta a megoldást a hazai csapat, így Gubicza Laura ásznyitása után már tíz pont volt különbség (8:18). Stefanik Orsolya remek sorozatának köszönhetően a Vasas előnye a hajrára is kitartott, végül Takács Bernadett bombaütése zárta le a szettet (11:25, 0:1).

Koronczai okos ejtésével először vezettek a hazaiak, ám Major Lilla egyenlített (1:1) a második etap elején. Ezután sikerült ellépnie a Vasasnak (3:6), ám egy megingás után ismét egál volt az állás (6:6). A hullámvölgy nem tartott sokáig, és Takács Bernadett pontjával ismét három volt a különbség (6:9). Nem adta magát könnyen a Szombathely és 11:11-nél ismét egyenlített. Ezután viszont újfent átvette az irányítást az óbudai együttes, és Major Lilla ászával már öt ponttal vezetett (12:17). A folytatásban is a Vasas játéka dominált, így Stefanik támadása után időt kértek a hazaiak (13:20). A hajrában sem engedtek ki a látogatók, és Gubicza okos megoldása után megnyerték a második felvonást is (14:25, 0:2).

Jól kezdte a harmadik felvonást a Vasas, Fábián ászával és Takács bombájával 2:0-ra vezetett, de a szombathelyiek hamar ébredtek és fordítani tudtak (6:4) Már hárommal jobban állt a vasi együttes (11:8), de egy szép Fábián Fanny-megoldás után felzárkózott egy pontra a fővárosi csapat (11:10). A folytatásban előbb Fábián, majd Takács blokkolt pontot érően, Stefanik pedig két ászt is nyitott, így ismét a Vasas junior vezetett (11:14). A hazaiak elrontottak egy könnyűnek tűnő labdát, Stefanik pedig ismét pontot érően szervált (11:18). A folytatásban sem lankadt a figyelem, így 14:22-nél a hazaiak kikérték második idejüket is. Ahogy várni lehetett, ez sem zavarta meg az óbudaiakat, és Gubicza pontjával megnyerték a meccset (16:25, 0:3).

A Vasas összességében jól, kevés hibával röplabdázott, így megérdemelten szerezte meg második győzelmét. A juniorokra jövő hétvégén dupla erőpróba vár, hiszen szombaton Ajkán, vasárnap pedig ismét Szombathelyen lépnek pályára.

NB II, nők, Nyugati-csoport, alapszakasz, 2. forduló

HVSE-SzOESE — Vasas-Óbuda-Hofeka 0:3 (—11, —14, —16)

Szombathely, 20 néző. játékvezetők: Vasák, Őri
Szombathely: Tóth L., Kele J., Koronczai, Werkman, Szalontai P., Horváth M. Csere: Szalontai E., Virág E. Edző: Bodzer Attila
Vasas: Fábián F. 4, Takács B. 11, Stefanik 21, Major 5, Gubicza 11, Borsos 6. Csere: Margitai (liberó). Edző: Kőnig Gábor

(forrás: vasasvolley.hu)

Címkék: bajnokság szombathely röplabda vasas nb ii

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr863290473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása