Már a nyári strandröplabda-tornákon is tapasztalható volt, hogy éledezik a zalai röplabdaélet, és szerencsére őszre sem lankad a lelkesedés: a ZTE Röplabda Klub immár női csapatot is működtet. Ajkán hangoltak a jövő héten kezdődő bajnokságra.

Ajkán vendégeskedtek a ZTE RK csapatai: Két város tornája néven rendeztek utánpótlás- és felnőtt-korosztályokban viadalt, amelyen női- és férficsapatok is pályára léptek. A torna remek felkészülési alkalmat jelentett a hamarosan kezdődő Dunántúli Regionális Bajnokságra, amelyet a sportág győri tagszövetsége szervez. S hogy miért nem az NB II-re készülnek a zalaiak, holott korábban ez volt a tervük? A válasz szinte borítékolható...

— Az NB II-ben csak a nevezés kétszázötvenezer forint lenne, amit most nem kockáztattunk meg. Talán majd jövőre — válaszolta Merth Attila, a klub alelnöke. — Az így megspórolt pénzből még egy csapatot, női együttest is indítani tudunk. A nyári tornák kellemes hozadéka, hogy nagyon sok fiatal lány elkezdett röplabdázni a városban, akik a régiekkel kiegészülve csapatot alkottak. Ezért is volt hasznos az ajkai fellépés, ahol lemérhettük, hol tartunk.

Az utánpótláscsapatok között a zalaegerszegi lányok 2:0-ra kikaptak a házigazdáktól, és a felnőtt női együttes is alulmaradt ugyanilyen arányban. A férfiak viszont 3:0-ra nyertek az Ajka ellen, majd a vegyes csapatok viadalán is zalaegerszegi siker született (3:0), döntetlenre hozva ezzel az összesített mérleget.

— A jövő héten már kezdődik a Dunántúl-bajnokság, most ez a legfontosabb, illetve az, hogy a csapataink rendszeres edzéslehetőséghez jutnak az elkövetkező hónapokban is. A fiúk a Zrínyi-gimnáziumban, a lányok pedig a Csány SZKI-ban gyakorolnak, és nagyon örülünk annak, hogy végre rendszeressé válnak ezek az edzések — tette még hozzá Merth Attila.

(forrás: Zalai Hírlap)

Címkék: röplabda zte zalaegerszeg

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr833264487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása