Kedden befejeződött a háromnapos Eötvös Kupa nemzetközi röplabdatorna. Az első napon tíz pályán folytak a csoportmérkőzések Balmazújvárosban, Budaörsön, Debrecenben és Nagyváradon.

A nyitónap mérkőzéseit játszmaveszteség nélkül nyerte a lányoknál Budaörsön a BSE, hazai pályán az Eötvös DSE A-csapata, és a magyar válogatott A-kerete. Mellettük egy-egy szettet veszítve szintén csoportgyőztesként zárt a Kikinda, a magyar B-válogatott, és a lengyel Gorlice. A fiúknál a csoportgyőzelmet a görög ASA Evros Soufli, a Dunaferr SE, a lengyel UKS San Lesko, és a magyar ifjúsági-válogatott szerezte meg. Érdekesség, hogy a lengyel Lesko a többi között a magyar serdülőválogatottat is legyőzte.

A második napon a lányoknál a keresztjáték után a legjobb hat közé jutott a magyar A- és B-válogatott, az Eötvös DSE A-csapata, a BSE, a vajdasági Palics és a Kikinda. A fiúknál a csoportelsők és a csoportmásodikok küzdelme után a csoportgyőztesek jutottak a legjobb négy közé.

A lányoknál két darab hármas csoportban folytatták a csapatok a versenyt. A magyar A-válogatottat legyőzte a BSE és a B-válogatott is. A két győztes küzdelméből a B-válogatott került ki győztesen. A másik ágon az Eötvös DSE folytatta jó szereplését, és győzött a Palics ellen, így játszmaveszteség nélkül jutott a legjobb négy közé. A Kikinda is diadalmaskodott a szabadkai Szpartak játékosaival megerősített Palics ellen, így a döntőbe jutásért mérkőzött az Eötvössel. A mérkőzést az utóbbi két évben bronzérmes szerbek nyerték, így ők jutottak a fináléba.

A fiúknál a magyar ifjúsági-válogatott nagy küzdelemben múlta felül a Dunaferrt, míg a Lesko a görög Soufli legyőzésével jutott a döntőbe. A lányoknál az Eötvös DSE alulmaradt a bronzmeccsen a BSE ellen, míg az aranyéremért a szerb Kikinda a döntő játszmában aratott győzelmet, így a két bronzérem után a dobogó felső fokára állhatott.

A fiúknál a Dunaferr meggyőző fölénnyel szerezte meg a bronzérmet. A teltházas döntő előtt Szombathy András főszervező, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség elnöke 80. születésnapja alkalmából köszöntötte Póser Pált, a Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség tiszteletbeli elnökét. A fináléban a magyar ifjúsági-válogatott leiskolázta az addig hibátlan lengyeleket, így megőrizte tavalyi elsőségét.

A hajdú-bihari leány csapatok közül a Diószegi Sámuel Szakközépiskola a 22., az Eötvös DSE C-csapata a 21., a balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium, Szakközépiskola és Szakképző a 20., az Eötvös DSE B-együttese a 17. az Eötvös DSE A-csapata pedig – az utóbbi éven legszebb eredményét elérve – a negyedik helyen végzett. A fiúk mezőnyében a Fazekas DSE küzdése a 9., míg az Eötvös DSE teljesítménye a 12. helyhez volt elég.

Az idei Eötvös Kupa eredményei és sok más információ található a torna hivatalos honlapján!

Kapcsolódó honlapok
Eötvös Kupa média-megjelenések
Az Eötvös Kupa története
Eötvös DSE
Hajdú-Bihar Megyei Röplabda Szövetség
Egy video a rendezvényről
A tavalyi női döntő Chile – Tunézia mérkőzés

Címkék: debrecen röplabda eötvös utánpótlás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr903178077

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása