A kaposvári Balajcza Barbara ismét az Újpesti TE játékosa. Még egy szabad hely van a fővárosi együttes keretében.

Az újpestiek augusztus elseje óta napi két edzéssel készülnek a következő idényre. Ahogyan korábban már megírtuk, Dambendzet Natalie visszatért Svájcba, Natalija Papizsanszka és Várhegyi Anikó pedig befejezte aktív pályafutását.

Feladóposztra visszatért a korábbi negyvenkétszeres válogatott, 42 éves Grózer Anna, szintén visszatért szülés után a center, Nagyné Mátrai Veronika, aki régebben a magyar válogatott csapatkapitánya is volt. Az Újpestet választotta szintén szülés után a korábbi válogatott Mester Orsolya is. Egy év kaposvári kitérő után ismét a fővárosiakat erősíti – ezúttal liberóposzton – Balajcza Barbara. Az UTE játékosa változatlanul Kapuvári Melinda, Kovács Tímea, Battlay Krisztina, Rácz Márta, Szombathelyi Kitti, Ancsin Ildikó és Lutter Eszter.

A szakosztály egy nyitásfogadó négyesütő szerződtetését tervezi még, így lesz teljes a keret, amelyet Farkas Mihály vezetőedző irányít, Ancsin Ildikó másodedző közreműködésével.

A magyar bajnokság versenykiírása értelmében a Közép-európai Ligában szereplő két magyar csapatnak csak a rájátszásba kellene bekapcsolódnia, ott megkapja az egyes és a kettes sorszámot. Az UTE vezetősége azonban lemondott erről az előnyről, és nagyon bátor lépésként benevezte a csapatot a bajnokság alapszakaszába is, azzal a céllal, hogy ekkor elsősorban a tehetséges utánpótlás-játékosok szerepeljenek, akik a nemzetközi versenysorozatban nem jutnak lehetőséghez, és a felnőtt mezőnyben való folyamatos játék biztosítsa fejlődésüket.

Az Újpest utánpótláscsapatát Deme Gábor irányítja, egyúttal ő vezeti a felnőtt NB I alapszakaszában résztvevő együttest is. Az előző szezonban szép eredményeket elért játékosok közül változatlanul a keret tagja lesz Ancsin Kitti, Bleicher Nóra, Bleicher Réka, Együd Flóra, Filibér Anna, Hadnagy Brigitta, Hadnagy Renáta, Juhász Petra, Kotlárik Zsanett, Makray Zita, Nagy Fanni, Runge Nadja és Szabó Adrienn. A BSE-ből érkezett Szűcs Kinga, viszont Mező Barbara és Thaly Anna abbahagyta a versenyszerű sportolást.

Az elmúlt héten a csapat megkezdte a felkészülési mérkőzések sorozatát. A felnőttek – sérülések miatt erősen tartalékosan – kétszer is vereséget szenvedtek Békéscsabán. A juniorok augusztus 25-én, Miskolcon vesznek részt felkészülési tornán, ahol a házigazda MVSC és a BSE lesznek az edzőpartnerek.

Szeptember 2-4. között a TEVA-Gödöllői RC által rendezett Ádám László-emléktornán vesz részt az Újpest. A házigazda mellett a szlovák Slavia UK Bratislava és a Spisska Nova Ves, valamint a Miskolc szerepel a mezőnyben. A torna nyitómérkőzése az UTE –Gödöllő összecsapás lesz, amely szeptember 2-án este nyolc órától a Tungsram Csarnokban kerül megrendezésre!

Mindeközben az újpesti juniorok szeptember 3-án egy hatcsapatos felkészülési tornán indulnak, ahol a Szolnokkal és a Tatabányával lesznek azonos csoportban, a másik trió tagjai: TF, BSE, Kaposvár.

Aztán a felkészülést követően, szeptember 10-én kezdődhet a felnőtt- és a juniorbajnokság, majd szeptember 23-án indul a Közép-európai Liga, méghozzá rögtön a Vasas ellen a Folyondár utcában! Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy az újpestiek hol játsszák majd a nemzetközi meccseiket, mert a televíziónak nem felel meg a Megyeri úti terem...

(forrás: utevolley.hu)

Címkék: röplabda ute újpest

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr83175726

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása