A házigazda csapatában szerepel az Eötvös Kupán a határon túli Szabadkáról érkezett vajdasági játékos, Kohajda Sára. Mint megtudtuk: nem először! A verseny közeledtével kérdezősködtünk arról, miként került a debreceni csapatba, hogyan érzi magát, mik a tervei.

– Az Eötvös Kupa Kelet-Európa legnagyobb röplabda utánpótlás versenye. A torna rangja csábította az Eötvös DSE együttesébe? Egyáltalán, milyen előzményei voltak Debrecenbe kerülésének?
– Vajdasági iskolám testvériskolai kapcsolatának hála, rengeteg időt tölthettem az itteni diákokkal, otthon, és itt Debrecenben egyaránt. Így ismerkedtem meg az Eötvös DSE csapatával, amelytől később kaptam a felkérést, hogy segítsem az együttest egy neves olaszországi tornán, a tavaly augusztusi edzőtáborban, valamint az Eötvös Kupán, ahol a torna szépe címet is sikerült megszereznem!

– Tavaly augusztusban már végigdolgozott tehát egy edzőtábort. Milyenek voltak az edzések, illetve a társak hogyan fogadták?
– A társak igen barátságosan fogadtak, sőt igaz barátokra is szert tettem. Az edzések is megfelelően kemények voltak a teljes felkészüléshez.

– Mi motiválta, mi hozta újra Debrecenbe? Gondolom az nyilvánvaló volt, hogy ismét kiadós edzések várnak a csapatra?!
– Mivel a tavalyi edzéseket és az Eötvös Kupa mérkőzésekeit is nagyon élveztem, nem volt kérdéses, hogy a kemény edzések ellenére is szívesen részt vennék idén is.

– Az Eötvös DSE kiválóan akkreditált tehetségpont, a bekerüléshez különböző képességterületeken kell szinteket teljesíteni. Mennyire volt könnyű vagy nehéz ezeket a szinteket teljesíteni?
– A szintek korhoz mérten reálisak, ezért azoknak, akik edzésben vannak, nem jelentett problémát teljesíteni, vagy meghaladni azokat.

– A Vajdaságban melyik csapatokban játszott, milyen játékos múltja van?
– Pályafutásom legelején a Palics csapatában játszottam, majd onnan sikerült a szerb szuperligás Spartakba kerülnöm, amelyet öt kemény év után kénytelen voltam elhagyni.

– Melyik volt eddigi pályafutása során a legizgalmasabb vagy legemlékezetesebb mérkőzés?
– Minden mérkőzés, amelyen valaha is részt vettem, izgalmas és emlékezetes volt, hiszen azt csinálhattam, amit a legjobban szeretek, röplabdázhattam.

– Az eddigi edzések mennyire különböztek a tavalyitól?
– Nem sokban tértek el az idei edzések a tavalyitól, idén is erősítéssel kezdtünk, hogy fenn tudjuk majd később tartani a kondíciónkat.

– Az Eötvös DSE tavalyi vagy a mostani csapatát tartja erősebbnek?
– Mindenképpen az idei csapatot tartom erősebbnek, mert a tavaly még hiányos posztok idén igazán sokat fejlődő játékosokkal lesznek betöltve.

– A tornán milyen csapat ellen játszana szívesebben, illetve van-e olyan csapat, amelyet szívesen elkerülne?
– Minden csapattal szívesen játszanék, így nagyobb teret nyitva a fejlődésnek. Erre viszont az Eötvös Kupa keretén belül nincsen lehetőség, az idő rövidsége miatt. Ezért minden ellenféllel szívesen megküzdünk, ha úgy adódik.

– Milyen eredményt vár a házigazdától az Eötvös Kupán?

– Bízom a legjobbakban, és ha sikerül komoly eredményt elérni, az biztosan százszázalékosan megérdemelt lesz a csapat kemény munkájának köszönhetően.

– Mik a tervei a verseny után?
– Miután az Eötvös Kupa a végéhez ért, hazautazom, és készülök a következő megmérettetésre, amely már a budapesti Eötvös Lóránd Tudományegyetemén kezdődik szeptembertől, jogi szakon.

Viszontlátásra augusztus 21-én, a debreceni az Eötvös Kupán!

Címkék: debrecen röplabda eötvös

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr453148037

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása