Jelenleg pihenőjüket töltik az Agria RC-Eger női röplabdázói. Az NB I elmúlt idénye kevés sikerélményt tartogatott a felnőtt csapat számára, amely búcsúzni, kiesett az NB II-be.

A klubvezetés nem vív elkeseredett harcot az NB I-es tagságért, noha több együttes is komoly problémákkal küzd, így biztosan volna lehetőség arra, hogy magasabb szinten képviseljék a várost a hevesi röplabdázók. Az anyagiakat szem előtt tartva egyáltalán nem hátrány, ha egy kicsit regenerálódik a szakosztály. Nem beszélve arról, hogy a játékoskeretben jelentős változások lesznek, ezért szakmailag is fogós kérdés lenne az élvonal. Több meghatározó játékos távozik, vagy a leállás mellett döntött. Helyi fiatalokkal képzelik el a pótlást, nekik pedig jobban fekszik majd az NB II.

A felnőtt keret kialakítása folyamatban van, bár kérdések még jócskán vannak. Imreh Kinga és Petrás Dalma Budapestre költözött, tanulni. Esetükben az is elképzelhető, hogy az Extraligában és a Közép-európai Ligában szereplő Újpest együttesében játszanak tovább, de más élvonalbeli csapatoknál is komolyan szóba került az átigazolásuk. Tóth Eszter bejelentette, hogy a továbbiakban nem kíván versenyszerűen röplabdázni, ezt kénytelenek a vezetők tudomásul venni. A centert még kétéves szerződés köti a klubhoz, így távozásához semmiképpen nem járulnak hozzá. Az említetteken kívül Kovács Bettina is befejezi a sportolást, ő szintén a fővárosban kíván dolgozni. A tavalyi csapat így még tovább fiatalodik, több serdülő- és gyermek-korosztályú játékos szerepel a felnőtt és a juniorcsapatban. A szakmai munkáért továbbra is Juhászné Tóth Mária felel.

A bajnokság október elején indul. A versenynaptár szerint tizenkét fordulót rendeznek december 17-ig. Az alapszakasz második része a karácsonyi szünetet követően, január közepén startol, és egészen április végéig tart. A résztvevő csapatok névsora még ismeretlen, mivel NB II-re augusztus 9-ig kell nevezni. A szövetség várhatóan nyolc-kilenccsapatos csoportokkal számol. A mérkőzéseken a 3:0-ra és 3:1-re nyerő csapat továbbra is három pontot kap, viszont a 3:2 esetében a győztes csak kettőt, a vesztes pedig egy ponttal gazdagodik. A felnőtteken túl juniorcsapat indítása kötelező. Az egriek játékoskerete lehetővé teszi azt, hogy az OGYB, az OSB és az OIK küzdelemsorozatában is részt vegyenek.

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger agria röplabda

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr63093177

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása