Hétfőn fontos győzelmet aratott hazai pályán a Kalo-Méh-Kecskeméti SE, amely a férfi Extraliga elődöntőjének első mérkőzésen 3:1-re nyert a Dunaferr SE ellen. Karagics Mátyás, az alföldiek edzője értékelte a mérkőzést, és a folytatásról is beszélt.

– Az első másfél játszmában nagyon pontos volt a támadójátékunk – vágott rögtön a közepébe Karagics Mátyás. – Sokat kockáztatott a Dunaújváros, és elég sokat elrontott, így aztán azok a szervák, amelyek átjöttek, kicsit félénk nyitások voltak, ezekből pontos elsőszándékú támadásaink voltak. Fölényben játszottunk, és nálunk szokatlanul keményen nyitott egy-két játékos, ezzel pedig nem birkózott meg a Dunaferr. Ahogy telt-múlt az idő, a nyitásaink gyengébbek lettek, és ők nem rontottak annyit, így kiegyenlítettebb lett a játék. Itt minden egyes szett külön mérkőzés, akármikor történhet galiba, tehát ha valaki megnyeri az elsőt, az nem azt jelenti, hogy már az egész meccset megnyerte.

– Feljött a Dunaújváros, mi kicsit elbizonytalanodtunk, de az egész meccsen görcsösek voltunk, talán túlságosan tartottunk attól, hogy elveszítjük a pályaelőnyünket, de kiküzdöttük a győzelmet. Szerencsére nagyon sokat hozzátettek a cserejátékosok, hogy meg tudjuk nyerni a második játszmát, és ahhoz is, hogy a negyedikben fordítani tudtunk, tehát – hogy így mondjam – jól sikerültek a cseréink.

– Nem gondolom, hogy csak három meccs lesz, habár, ha Dunaújvárosban tudnánk nyerni, elképzelhető, hogy olyan mentális fölénybe kerülnénk velük szemben, amin már nem tudnának fordítani. Ez is benne van, de én előzetesen négy mérkőzésben gondolkodtam, de hát ezt nem lehet tudni. Arra számítok, hogy a következő meccsen jobban fogunk játszani, mint itthon, nem leszünk annyira feszültek, nem lesz akkora nyomás a pályaelőny miatt. Sok újat nem tud a két csapat egymásnak mutatni. A Magyar Kupa négyes döntőjén egy speciális számítógépes programmal elemeztük a játékukat. Nagyon sok olyan cserelehetősége egyik csapatnak sincs, amivel a másikat meglephetné. Aki pontosabban, nyugodtabban játszik – itt a harcosságról már nem lehet beszélni, itt mindenki nyerni akar, itt nincs olyan, hogy valaki félvállról venné –, aki például toleránsabban viszonyul társai hibáihoz, egy-egy kifutott jó forma, kondi, ilyen kis dolgokon fog múlni a meccs.

– Már biztosan meg kell műteni Tóth II Gábor vállát, tehát már nem fog teljes értékűen visszatérni. Nagyon rutinos, technikás játékos, Farkas Péter – aki ugyanabban a pozícióban játszik – pedig nagyon fiatal, amikor kezd fáradni, pihentetni tudom, és a hátsó alakzatunk is megerősödik egy kicsit. Most is csak azért hagytam fent a hálónál, mert amikor mi szerválunk, akkor csak blokkolni kell, ő pedig nagyon tudja a sánc helyét. Aztán le kellett hoznom, bal kézzel azért nem lehet ütögetni, ez már nem az a szint, de így is ki tudja segíteni a csapatot, még ilyen körülmények között is szükségünk van rá.

Az elődöntő további programja
2. mérkőzés (március 31. csütörtök)
17 óra: Dunaferr – Kecskemét
3. mérkőzés (április 3. vasárnap)
17 óra: Kecskemét – Dunaferr
4. mérkőzés (április 6. szerda, amennyiben szükséges)
17 óra: Dunaferr – Kecskemét
5. mérkőzés (április 9. szombat, amennyiben szükséges)
19 óra: Kecskemét – Dunaferr

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét dunaújváros röplabda dunaferr extraliga

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr382783721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása