Tartalmasan és eredményesen töltötték a hosszú hétvégét az egri fiú utánpótláscsapatok, amelyek az ifjúságiak és a juniorok között is remekül szerepeltek, és a gyermekkorosztályban is van esélyük az országos döntőbe jutásra.

Országos Ifjúsági Kupa, fiúk
A nemzeti ünnep igazán emlékezetes marad az egri Eszterházy Gyakorlóiskola-VSI röplabdázóinak, ugyanis az ifjúsági mezőnybe belenövő, a sorozatban először induló fiúk a Kecskeméten rendezett elődöntőből bejutottak az ország legjobb hat csapatának részvételével megrendezendő döntőbe! Az április 8-10. között esedékes finálé jelentős élmény lehet a bekerülést a Csepel legyőzésével elérő csapatnak, hiszen leendő ellenfelei kivétel nélkül az élvonalban is kiemelkedően teljesítő egyesületek fiókcsapataiból kerülnek ki, közülük többen az utánpótlás-válogatottban edződnek. A sikerhez elengedhetetlen volt a fiúk arcán végig tükröződő teljes elszántság, ami a legtöbb játékos esetében jó játékkal párosult. Külön kiemelhető Pliska Roland, Csengeri Gergely, Kovács Domicián, Kovács Ábrahám és Kerek Attila játéka. Jó hír, hogy kezdett játékba lendülni a húzódással bajlódó Csontos László és a közelmúltban a nyelvvizsgájára összpontosító Trizna Bence is. Eger röplabdás utánpótlásának jelentős sikere, hogy a városi sportiskolás lányok is képviseltetik magukat a legjobb hatos mezőnyében.
Az OIK hatos döntő teljes mezőnye: Eger, Veszprém, Dunaferr, Kaposvár, Kecskemét, Dág

NB II juniorbajnokság, fiúk
Az OIK-elődöntőre szombaton Kunhegyesen hangoltak a fiúk, ahol az NB II juniorbajnokság alapszakaszának utolsó tornáját rendezték. A hazaiak elleni első találkozó 3:2-es vereséggel zárult, de a folytatásban Stefán Richárd vezetésével a Gyöngyöst játszmaveszteség nélkül legyőzve tíz győzelem mellett két vereséggel zárt a csoport élén az egri csapat. A rájátszás áprilisban következik, ahol nem titkolt cél az aranyéremért küzdés lehetőségének megteremtése. Külön öröm, hogy az Eszterházy Gyakorlóiskola-Szent-Györgyi DSE-VSI csapatából két húzóember, Csengeri Gergely és Hetényi Gergely ezen a napon az Extraligában szereplő Kazincbarcika juniorjai között játszva kiharcolta a bajnokság négyes döntőjébe kerülést.

Országos Gyermek Bajnokság, fiúk
A hétvégén az egri gyermekcsapatnak is fellépése volt Dunaújvárosban. A legfőbb célt a Nyíregyháza legyőzésével teljesítették a gyakorlóiskolás fiúk, de a folytatásban a Kunhegyes ellen szinte nyert helyzetből nem sikerült a jó befejezés, míg a mezőnyből kiemelkedő házigazda Dunaferr szintén diadalmaskodott. A játék képe alapján elmondható, hogy az elődöntő utolsó fordulójában lesz izgulnivalója a csapatnak, de nagyobb odaadással április elején ebben a sorozatban is kiharcolható a hatos döntőbe jutás.

Vincze Tamás, edző: – Hosszú, de mindenképp sikeres volt a négynapos szünet. A gyermekcsapat részben eredményes, de a játék képét nézve gyenge produkcióját követően a nagyok gondoskodtak arról, hogy megjöjjön a tavaszi jókedv. Nagy álmunk vált valóra az OIK-döntőbe kerüléssel, a fiúk büszkék lehetnek teljesítményükre.

Országos Ifjúsági Kupa, lányok
Egerben, a Neumann János Középiskola tornatermében rendezték a leány OIK egyik elődöntőjét. A házigazda Agria RC-EVSI mellett a Közgáz és az Újpesti TE együttesei léptek pályára. A csapatok körmérkőzéses torna keretében döntöttek a helyezésekről, ezzel együtt pedig az országos fináléba kerülésről. A hevesi fiatalok első mérkőzésükön rendkívül fontos sikert értek el, hiszen 3:1-re legyőzték a Közgázt, amely nem sokkal ezt követően kikapott az Újpesttől, így az UTE és az Eger meccse már nem a továbbjutásról, csak a csoportelsőségről szólt. A fővárosiak végül 3:0-ra győztek, az Eger a második lett, azonban így is bejutott a hatcsapatos országos döntőbe.

(forrás: agriasport.hu)

Címkék: eger röplabda utánpótlás junior nb ii ogyb oik

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr472746402

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása