Kupadöntőben a One Man Show!

 2011.03.10. 16:26

A BSE-FCSM a vártnál simábban nyert 3:0-ra az NRK-Nyíregyháza ellen a női Magyar Kupa elődöntőjében, Debrecenben. A városmajoriak ellenfele a péntek délutáni döntőben a TEVA-Gödöllői RC lesz. Képgaléria itt!

Elképesztő az a pechsorozat, amely az NRK-Nyíregyáza csapatát sújtja ebben a szezonban. Ezúttal éppen az egyik kulcsember, a feladó, Erdős Zsófia küszkötött magas lázzal. Gyógyszereket szedett, de így is csak 38 fokra tudta leküzdeni a testhőmérsékletét, ennek ellenére vállalta a játékot, ráadásul a Vasas elleni bajnoki meccsen bokasérülést szenvedett Roma Flóra is vállalta a játékot.

Hackl Szilvia kiváló blokkjaival és Sándor Renáta ütéseivel kezdett a címvédő BSE (6:2). De Poór Alexandra ászértékű nyitásával ismét szoros volt az állás (6:5). Hackl igazán jó formában röplabdázott, hiszen a második technikai után egy ásznyitással is megkínálta a szabolcsiakat (10:6). Magabiztosan tartották előnyüket a fővárosiak, leginkább azért, mert a szórványos rontások ellenére is sokkal hatékonyabb volt a támadójátékuk. A második technikainál már jelentős volt az NRK hátránya (16:10), de a nyírségi csapat nem arról híres, hogy bármilyen állásnál feladná a küzdelmet!

A BSE hibáinak köszönhetően közelebb araszolt a Nyíregyháza (16:13). A fővárosiak az időkérés után rendezték soraikat, így hamarosan már Kőhalmi Richárdnak kellett időt kérnie (19:14). Katona Brigitta kétszer is látványos satublokkot adott Sándor Renátának, de a differencia így is csak négypontosra csökkent (20:16). Az NRK legnagyobb problémája az volt, hogy ha Sándor Renáta bombáit hatástalanítani is tudta, a többiek próbálkozásaival képtelen volt elbánni. Ez azért is érthetetlen, mert a budapestiek játéka meglehetősen kiismerhető. Megint jött egy időkérés (23:17). A legvégén a BSE rutinos liberója, Tóth Andrea két elképesztő mentést mutatott be, majd Sándor Renáta nagy nehezen befejezte az utolsó labdamenetet (25:18, 1:0).

A második felvonásban viszonylag korán, már az első technikai szünet előtt időt kellett kérnie Kőhalmi Richárdnak, mert Sándor Renáta pontjaival hamar elhúzott a címvédő (6:1). Az első kötelező pihenő után felzárkózott az NRK (9:7), de a folytatásban megint az erőfölényben játszó fővárosiak akarata érvényesült, és hamarosan ismét jelentős előnyt gyűjtöttek (16:8). Tehetetlen volt a Nyíregyháza, amely alig tudott eredményes támadást vezetni. A szabolcsiak képtelenek voltak megismételni az Újpest elleni bajnoki negyeddöntőben nyújtott kiváló teljesítményüket, és ezt a szettet bántóan simán nyerte a BSE (25:15, 2:0).

Feladót cserélt Kőhalmi Richárd, a beteg Erdős Zsófia helyett Sitku Tamara lépett pályára. Elképesztő lelkesedéssel vetette magát a küzdelembe a szabolcsi együttes, és vezetett is 6:5-re! Közben a lelátón is elindult a verbális adok-kapok, szánalmas és nevetséges látvány volt, amint ebben a hatalmas csarnokban helyet foglaló körülbelül száz néző közül néhány szülő oda-vissza szidalmazta egymást. Az első technikainál még szoros volt az állás, aztán gyorsan elhúzott a BSE, Kőhalmi Richárd időt kért. A folytatásban is a címvédő dominált (14:9), a támadások mellett a szervezett védekezés is szembetűnő volt.

A nyíregyháziak trénere már a második technikai előtt kikérte mindkét idejét, de a lényegen ez sem változtatott, megint elhúzott a fővárosi együttes. A végén néhányszor hibázott a BSE, de a végeredmény szempontjából ez is jelentéktelen volt, hiszen Sándor Renáta ejtésével a városmajoriak a vártnál simábban megnyerték a meccset (25:18, 3:0).

A szerzett pontokat elnézve egyértelműen kiderül, hogy a BSE ezúttal is One Man Show-t játszott, de Sándor Renáta mellett a többiek is hasznos tagjai voltak a címvédő együttesnek.

Magyar Kupa, nők, négyes döntő, Debrecen

Elődöntő

BSE-FCSM – NRK-Nyíregyháza 3:0 (18, 15, 18)
Főnix Csarnok, 100 néző. Játékvezetők: Éva T., László É.
BSE: Gudmann 4, Tóthné 6, Sándor R. 32, Horváth A. 7, Kötél D. 8, Hackl 4. Csere: Tóth A. (liberó). Edző: Hollósy László
Nyíregyháza: Erdős Zs., Erdősné 6, Katona B. 13, Ilyés 7, Poór 3, Roma. Csere: Petróczy (liberó), Sitku. Edző: Kőhalmi Richárd

Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:5, 15:10, 19:14, 23:17. 2. játszma: 8:4, 16:8, 22:11. 3. játszma: 8:7, 13:9, 19:12, 23:16

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Hollósy László: – Elégedett vagyok azzal, hogy a lányok fegyelmezetten betartották a taktikát, amit kidolgoztunk a mai meccsre.
Kőhalmi Richárd: –Gratulálok a BSE-nek. Szépen védekeztek és magabiztosan hozták a számukra kötelező győzelmet.

Címkék: nyíregyháza röplabda magyar kupa bse nrk

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr712728281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása