Kern András után szabadon: Elfogtunk egy levelet... Ez azonban korántsem olyan humoros, mint a közkedvelt színész vasárnap esti írásai. Ezt az MRSZ főtitkára küldte, és arról szól, hogy 19 edző engedélyét visszavonják! A levelet természetesen tartalmi változtatás nélkül közöljük!

Valamennyi MRSZ versenyrendszerében szereplő csapat részére

Tárgy: Edzői licencek visszavonása

Tisztelt Sportszervezeti Vezetőség!

Tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Röplabda Szövetség Elnökségének döntése értelmében 2011. január 24-től az alábbi edzői licencek kerülnek visszavonásra.
 
• Bodó István
• Nagy Zsuzsanna
• Dudás András
• Neizer Zoltán
• Fehér Tibor
• Péter Krisztina
• Fekete Krisztina
• Szabó Dávid
• Hegyi Zsuzsa
• Szalay Béláné
• Herczog Csaba
• Vajda Tiborné
• Juhászné Tóth Mária
• Valasik Marietta
• Maczák György
• Vincze Tamás
• Magvas Istvánné
• Vocskó György
• Makai Péter  
 
Valamennyi edzőkollégának összesen három különböző időpontban hat helyszínen volt lehetősége megjelenni az edzőtovábbképzés részeként meghatározott válogatott keretek edzéslátogatásán és azt követő megbeszélésen. Sajnálatosan fentiek egyik alkalommal sem jelentek meg, ezért az elnökség az érintettek 2010–2011. szezonra vonatkozó licencének visszavonásáról döntött. Fentiek a jegyzőkönyvben – ezáltal a mérkőzéseken – sem edzőként, sem másodedzőként nem szerepelhetnek 2011. január 24-től.

Budapest, 2011. január 21.

Sportbaráti üdvözlettel:

Elsik István
főtitkár
Magyar Röplabda Szövetség

Címkék: szakma röplabda szakmai

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr872603996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

olyan8 2011.01.24. 15:37:00

Hmmm ... Meglehetősen ambivalens érzéseim vannak ezzel a levéllel kapcsolatban. Egyrészt teljes mértékben egyetértek azzal, hogy ha mindenki előtt közismert volt, hogy az "edzői tevékenységhez a licenc érvényesítésén kívül az edzőtovábbképzéseken is részt kell venni", és ebből valamelyik feltétel nem teljesül, akkor ennek következményei vannak. Idáig tiszta sor a dolog, nem lehet mutogatni a szövire, mert időben tudta mindenki, a helyét, idejét az edzői továbbképzéseknek és fontosabbnak is tartom mint néhány többnyire csak a csapatok idegrendszerével játszó büntetések meghozatalát. Mivel két helyszínen is (Izsák, Dömsöd) volt alkalmam részt venni, mint kívülálló, nem érintett, nem tudok elmenni egy dolog mellett.
Izsákon Kelemen István vezénylésével a résztvevők kaptak egy előadást egy taktikai elemről (hatos helyes védekezés és támadás) és délután egy videózással egybekötött előadást technikai elemekről, majd ezután a serdülő válogatott edzésén voltak az edzők, sok tapasztalattal gazdagodva.
Mi volt Dömsödön? Nagy Attila az elején leszögezte, hogy ő nem készült semmilyen előadással, tulajdonképpen semmivel se, és hogy számára a serdülő válogatott edzése a fontosabb, aki akart kérdezhetett közben, de túl sok lehetőség nem volt rá, mert ő is aktívan részt vett a gyakorlatokban. Ez teljes mértékben elfogadható is lenne, de azt a jópár edzőt nem a semmiért kényszerítették oda. Pontosabban a mindennél fontosabb jelenléti ív aláírása azért megvolt. Én például az ott megjelent nyíregyházi edzők helyében felrobbantam volna az idegtől, hál' istennek ők nem tették, bár nem tudom milyen szájízzel mentek haza (feltételezem, ha ezt tudták volna akkor az egymás elleni bajnoki előtt szívesebben írták volna alá a jelenlétit). Afelől kétségem sincsen, hogy Nagy Attila is nagyon jól meg tudna tartani egy ilyen edzőtovábbképzést, de szövetség és az ő közti meg nem értésnek ne a szakmai ismereteiket bővíteni szándékozó edzők lássák a kárát.

trénerbá 2011.01.25. 08:54:24

@olyan8: Azt kell mondjam, igazad van. Valóban fel tudtam volna készülni megfelelően, úgy hogy az se az én szakmai nívóm alá ne essen, se a megjelent edzők elvárásainak a szintje alá ne kerüljön. Az igazság az, hogy volt egy kis félreértés ezzel a dologgal kapcsolatosan, és ennek köszönhetően maradt el a konkrét szakmai előadás.
Ennek ellenére azt gondolom, hogy mindenki előtt ott volt a lehetőség megjelenni, sőt az utána tartott szakmai beszélgetésen is részt venni. Amin, ha jól emlékszem Te magad már nem voltál ott...

bea77 2011.01.26. 19:38:17

@trénerbá: komolytalan ez a
továbbképzés évek óta,ez volt
a csúcs. Az edzők utaznak épp
eleget. erre semmi szükség nincs, főleg ilyen szervezéssel, legközelebb javaslomm hogy a továbbképzés
egynapos Szombathelyen vagy a
környékőn legyen. modjuk Bükk-
fürdőn.

trénerbá 2011.01.26. 21:36:49

@bea77: Igen, valóban kevés ez a mostani "továbbképzés", kellene több és jobb. Azonban a magyar edzői társadalom nem biztos, hogy teljes mértékben értékelné...Kritizálni és gúnyolódni könnyű. De lehet megfogadom a "tanácsodat" és jövőre javaslom majd a szombathelyi továbbképzést....

olyan8 2011.01.27. 16:36:06

Úgy érzem nem fogalmaztam megfelelően a legutóbb és talán Trénerbá is jobban a szívére vette, mint ahogy én indokoltnak gondoltam volna (talán első kommentemből ez ki is olvasható).
Hangsúlyt erre az egy félmondatomra tenném: "szövetség és az ő közti meg nem értésnek ne a szakmai ismereteiket bővíteni szándékozó edzők lássák a kárát". Mivel az edzők a Szövetségnek fizették be a 6000 forintos licenszdíjat ÉS a szövetség is követelte meg az edzőtovábbképzésen való részvételt (ami idáig teljesen rendben is van, valamit valamiért, és indokolt is szerintem) ezért gondolom innentől a szövetségtől elvárják az edzők, hogy ezt prezentálja is. Na ez utóbbi nem sikerült azon a napon teljes mértékben. Az én értetlenkedésem a szövetségnek szólt inkább, hisz az MRSZ-nek fizettek az edzők. És hogy innentől a trénerbá által is elismert "kis félreértés" kinek a sara az már nem igazán érinti az edzőket, csak az eredmény. Hogy az odautazóknak volt egy anyagi kiadásuk az még csak elmegy (bár a Ny.egyháza-Dömsöd-Ny.egyháza a maga 600 kilométerével azért nem semmi), a félreértés demoralizáló hatása rosszabb. És ebben a röplabdát sokan csak szerelemből űző/edző/tevékenykedő, és ezért a befektetett energiáért anyagi megbecsülést egyre kevesebbet, vagy egyáltalán nem kapó, a honi röplabda élet irányában egyre jobban apátiába süllyedő gondolkodásnak az ilyen apró demoralizáló dolgok nagyon nem tesznek jót. Márpedig az edzőket (legalább erkölcsileg) megbecsülni kellene, de az ilyen félreértések ... hááát ... nem segítenek.
Ja igen, és hogy miért nem maradtam ott délután? Mert csak egy utas voltam és a "sofőr"/edző menni akart, és mint említettem már én nem vagyok edző, csak egy szurkoló. Az edzőnk pedig Izsákon már volt továbbképzésen. De azért így is beépített egy-két dolgot az edzéseibe a Dömsödön látottakból.

olyan8 2011.01.27. 17:00:47

@bea77: Sajnos kis hazánkban nem a távolságok a nagyok, hanem az utazási lehetőségek rosszak (autópálya, útminőség stb.). A helyszínek meg kinek jók, kinek rosszak, ebben nem lehet tökéletes megoldást találni úgyse. Szóval inkább legyen biztos, jó tartalom ez a fontosabb. Hogy ez területileg és időben több alkalomra és helyszínre volna osztva, ahogy most (Ikrény, Izsák, Dömsöd) is az még jobb.
süti beállítások módosítása