Európa messze, nagyon messze...

 2012.09.18. 20:33

Szeptember 14-16. között az észak-franciaországi Valenciennes adott otthont a XIV. női röplabda Európa-tornának, amelyen nyolc csapat (két-két francia és belga, egy-egy dán, holland, svájci és magyar) rivalizált egymással. Hazánkat a TEVA-Gödöllői RC együttese képviselte..

A csoportmérkőzések során a gödöllői csapat 3:0-s vereséget szenvedett a francia Stella Calais csapatától, majd egyaránt 3:1-re maradt alul a belga ezüstérmes VDK Gent és a svájci kupadöntős Hotel Cristal VFM együttesével szemben. A magyar együttes három kudarcának köszönhetően a negyedik helyen végzett a csoportjában, így csak az alsóházban volt érdekelt a torna zárónapján.

A hetedik helyért Famarsban lejátszott mérkőzésen a másik csoport utolsó helyezettje, a dán Fortuna Odense volt az ellenfél. Ezen a fellépésén javított mérlegén a nemzeti válogatottal Európa-bajnoki selejtezőn résztvevő csapatkapitányát, Széles Petrát nélkülöző gödöllői társulat, amely 3:1-re legyőzte a skandinávokat.

A TEVA-Gödöllői RC csapata negyedszer vett részt a franciaországi tornán. Legjobb helyezését 2007-ben érte el, amikor második lett. A mostani és az akkor szereplésben annyi a közös, hogy az együttes bajnoki ezüstérmesként utazott ki, és a bajnokság első felét nemzetközi porondon teljesítette.

(forrás: Gödöllői Hírek)

Címkék: francia franciaország röplabda gödöllő valenciennes

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr964786710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása