Elhunyt Suba Zoltán

 2012.06.14. 21:45

Június 13-án türelemmel viselt hosszan tartó betegség következtében, Zalaegerszegen elhunyt Suba Zoltán. Keszthelyen született, a Zala megyei röplabdasport meghatározó embere, igazi csapatjátékosa volt. Játszott az első osztályú ZTE-ben, majd Keszthelyen NB I-es csapatot hívott életre.

A kétezres évek elején a Csokonai sportcsarnokban rendszeresen több száz lelkes néző előtt játszhatott az első osztályú együttes, amelynek játékosa, edzője és mindenese volt. 2003-ban anyagiak hiányában fel kellett függeszteni a sikeres együttes működtetését, szereplését. Nem adta fel a harcot szeretett sportágáért, lakhelyén, Gyenesdiáson néhány éve életre hívta a férfiröplabdázást, és neki köszönhetően NB II-ben szerepelhetett a csapat. Természetesen ő is! 51 évesen a tizenévesek között is megállta a helyét, és példát adott alázatból, sportszeretettből.

2011-ben a keszthelyi egyetem sportcsarnokában még játszott, küzdött, harcolt 7-es mezben, és biztatta a többieket, a tizenéves társakat. Mindezt már a kórral is küzdve. 2012 áprilisában, a veszprémi arénában, a kézilabda BL-meccs szünetében bizakodóan, terveiről, és természetesen a röplabdáról beszélt.

A pályán akadtak nála jobbak, színesebben játszók, de nagyobb szívvel és elkötelezettséggel senki sem űzte, szervezte ezt a sportágat. Így ritkán volt vesztes csapatban, a gyógyíthatatlan kór ellen azonban neki sem lehetett ellenszere. Pontosabban az elmúlt két esztendő alatt sok-sok kisebb csatát megnyert a kórtermekben és műtökben, de az utolsó 72 óra ellen már neki sem volt ellenszere, pedig a pályán liberóként rengeteg adogatást és veszélyes ütést hárított.

Életének 54. évében érte a halál.

Neve aranybetűkkel vésődött Zala megye és Keszthely sporttörténetébe. Remélhetőleg akad, aki tovább viszi a röplabda iránti elkötelezettségét!

Hiányozni fogsz Zoli, mert lelkesedésed, játékod, küzdeni tudásod pótolhatatlan azok számára, akik ismertek és láttak a pályán.

Nyugodj békében!

(forrás: monitormagazin.hu)

Címkék: keszthely halál zala gyász röplabda elhunyt zalaegerszeg suba

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr304589187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sweeti 2012.06.15. 09:16:43

a francba.....döbbenet....
süti beállítások módosítása