Végre-valahára egy jó hír a magyar röplabdasportban: az NB II-ben ismét feljutó helyen végző PTE PEAC MSB csapatánál landolhat a kiesett pécsi vízilabdázók évi húszmilliós támogatása!

A felnőtt pécsi csapatok közül az idei esztendőben egyedül a PTE PEAC MSB röplabdásai szereztek aranyérmet, igaz, ők is „csak” a másodosztályban végeztek az élen. Búcsúzik viszont a legjobbaktól a PVSK-Füszért, a vízilabdások ugyanis a bajnokság utolsó helyén zártak. Információink szerint a két együttes nem csak osztályt vált, hanem esetükben a városi támogatás is felcserélődik: ősztől a röplabdázók kaphatják az eddig a pólósoknak utalt húszmilliós városi támogatást!

― Mivel a pólósok búcsúznak az OB I-től, az önkormányzat és az egyesület közti megállapodás értelmében az évi húszmillió forintos támogatást felül kell vizsgálni ― tudtuk meg Moór Esztertől, a Népjóléti- és Sportbizottság elnökétől. Hozzátette: az augusztusi nevezésig még bármi történhet, a városi segítségről pedig az ősz folyamán születhet végleges döntés.

A grémium vezetője a bármi történhet kifejezéssel arra utalt, közel sem biztos, hogy a másodosztály bajnoka vállalja majd az OB I-es indulást. Hiú ábránd azonban ebben bízni, Köllő Attila, az OB I/B alapszakaszát megnyerő Hegyvidék technikai vezetője ugyanis arról tájékoztatta munkatársunkat, ha úgy hozza az élet, vállalják az első osztályt.

Mint azt megtudtuk, könnyen elképzelhető, hogy az ominózus húszmillió forintos támogatást a legjobbak közé feljutó PTE PEAC MSB férfi röplabdacsapat kapja. Az egyetemi együttes már tavaly is feljuthatott volna, ám akkor anyagi gondok miatt nem vállalta az indulást. Az egyesületnél jelenleg gőzerővel kutatják a lehetséges szponzorokat, a kialakult helyzet miatt viszont lehet, hogy a városházánál tovább nem is kell menniük.

Pécs rendezi az egyetemi bajnokság országos döntőjét

A Pécsi Tudományegyetem május 4-5-én rendezi meg a VII. Universitas Bajnokság országos döntőjét. A rendezvényen női és férfi kispályás labdarúgásban, női és férfi kosárlabdában, illetve vegyes-röplabdában képviseltetik magukat a csapatok. Röplabdában is indul PTE-csapat: a mérkőzések a Boszorkány úti sportcsarnokban pénteken 13.30-kor, szombaton 9-kor kezdődnek.

(forrás: pecsiujsag.hu)

Címkék: pécs röplabda pte peac

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr144487170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása