Nagy lépést tett az aranyérem felé vezető úton a kaposvári férficsapat. A Fino legénysége a szombati, hazai diadal után hétfőn, Kecskeméten is nyert, így már 2:0-ra vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcban. Ha a címvédő csütörtökön is felülmúlja nagy riválisát, akkor veretlenül szerzi meg az NB I első helyét!

A kecskeméti összecsapást lényegében végig kézben tartotta a somogyi együttes.

― Érthetetlen számomra, hogy vezetünk öt ponttal, és az ellenfél úgy egyenlít, hogy mi rontunk ― magyarázta Gyurkó Sándor, a Kecskemét edzője. ― A második szett elején még vezettünk öt ponttal, és mégis a mi kezünk remegett meg. Rengeteg labdát kivédekeztünk, aztán mi hibáztunk. Az első és a harmadik szettben futottunk az eredmény után. A gyávaságunk nem tetszett. A vereség után minimálisra csökkentek az aranyesélyeink, de nincs mitől tartanunk: úgy kell kiszállni a buszból csütörtökön, Kaposváron, hogy odatesszük magunkat, és játszunk egy jót.

Demeter György, aki éppen kedden ünnepelte névnapját, a nyolcadik kaposvári elsőségére készül, de úgy fogalmazott: nem ezzel foglalkozik, inkább azzal, hogy az éppen aktuális mérkőzést hogyan tudja majd megnyerni csapatával.

― Ha nem adtunk volna könnyű pontokat, még biztosabban nyerhettünk volna ― vélekedett Demeter György, a Kaposvár mestere. ― Nacsa Gábor ponterős játéka sokat segített a győzelem megszerzésében. Most egy feladatunk van: úgy tekinteni, mintha null-null lenne a párharc állása. Nem ülünk rá a kettő-nullás előnyre, mert akkor csalódhatunk. Úgy láttam, kezdünk játékba lendülni, és egyre jobb formát mutatunk. A játékunkon persze kell még javítani. Kiküzdöttük a győzelmet, és alapjátékban sokkal biztosabbak voltunk, mint a Kecskemét.

A finálé harmadik felvonása csütörtökön 17 óra 30 perckor kezdődik a kaposvári Városi Sportcsarnokban.

(forrás: kapos.hu)

Címkék: bajnokság kecskemét kaposvár röplabda nb1 rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr604472197

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása