Példaértékű piramisrendszer

 2012.04.02. 15:52

Hétvégén 18 részvételével rendezték a 19. Műegyetem Kupát, amely őszi-tavaszi rendszerben működik, és tavaly óta a strandröplabda-változata is rendkívül népszerű. Ebből az alkalomból úgy gondoltuk, bepillantást engedünk a BME röplabdaéletébe...

― A műegyetem röplabdaélete példaértékű, egyszersmind gondolatébresztőként szolgálhat az egyetemi sport, az egyetemi röplabdasport, illetve az MRSZ kapcsolatát illetően ― vélekedett Vocskó György, a felsőoktatási intézmény emblematikus figurája. ― Szorgalmi időszakban, hétfőtől péntekig reggel nyolc és délután két óra között oktatjuk a röplabdát harmincfős csoportokban. A hallgatók a kötelező testnevelésóra keretein belül választhatják a sportágat, de ezen kívül is számos lehetőségük van röplabdázni.

A MAFC kiöregedett juniorcsapatai alkotják a budapesti röplabdaélet jelentős bázisát (Vásárhelyi, Baross, Schönherz, Martos, stb.), vezetőségek jönnek-mennek, régebben ezt teljes mértékben beszámították, tehát az egyetemi csapatok felmentést kaptak az utánpótlás versenyeztetése alól.

― Elég széles bázissal foglakozunk, és nagyon sújt bennünket az, hogy nem a megfelelő fórumon költhetjük el azt a kis pénzt, ami a rendelkezésünkre áll ― folytatta Vocskó György, aki immár 32 éve a MAFC vezetőedzője. ― Ezek a csapatok korábban kiváltották az utánpótlást, hiszen bőven megfelelnek bizonyos kritériumoknak. Az egyetemről távozó fiatal mérnökök később, amikor döntési pozícióba fognak kerülni, a röplabdát támogatják, de pozitív emlékeik lesznek a sportágról.

A juniorkorosztály tavaly két évet ugrott, ez a szakmailag megalapozatlan, értelmetlen rendelkezés országszerte ellenérzéseket szült. Olyan rémhírek terjednek, hogy idén megint két évet léptetnek a korhatáron, tehát az egyetemisták nem lehetnek juniorok!

― Amennyiben ezzel együtt is vállalni tudjuk a szereplést a következő szezonban, könnyen elképzelhető, hogy az egyetemista csapatok el fognak sorvadni ― közölte Vocskó György. ― Bevezették már a kötelező gyermekcsapatot, most a serdülő következik? Anyagilag ezt már nem lehet kigazdálkodni a költségvetésünkből. Az egyetemi röplabdasportnak helye van a legmagasabb osztályban, ezt már többször bizonyítottuk is nomád körülményeink között!

A kupák, a kari bajnokságok, a kari sportnapok, a MEFOB-részvételek, az Universitas-bajnokságban való indulások rendkívül gazdag egyetemi röplabdaéletet jelentenek. Példaértékű piramisrendszer ez, amelynek tetején ott a MAFC-BME-Mapei, 2005 óta az élvonalban!

― Értem az utánpótlás gondját-baját, de ezt a problémát nem az egyetemek fogják megoldani ― magyarázta Vocskó mester. ― Több száz hallgatót mozgatunk meg. Az egyetem területén belül épülő új sportcsarnok, minden igényt kielégítő szolgáltatásokkal a röplabdára is alkalmas lesz! Ebben saját magunknak önálló bajnokságot rendezünk ősztől! A röplabdát nagyon szeretik Magyarországon, de valami nagyon nem stimmel odafönt... De ez egy másik történet!

Címkék: egyetem bme röplabda műegyetem mafc vocskó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr604356304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása