Történelmi siker lehetősége előtt áll a lengyel Asseco Resovia Rzeszów a CEV Kupa-döntőt megelőzően. Ifj. Grózer György csapata lelkes közönsége előtt kemény nyitásokkal zökkentené ki Veres Péter együttesét, az orosz Dinamo Moszkvát a finálé szerda esti első meccsén!

― Nagyon fontos párharc előtt állunk, azt hiszem, mindkét csapatnak ötven százalék esélye van a végső győzelemre ― vélekedett ifj. Grózer György. ― Tudjuk, hogy a Dinamo egy nagyon erős ellenfél, azt hiszem, hasonló, mint a PGE Skra Belchatów a lengyel mezőnyben. Maximális képességeinknek megfelelően kell játszanunk, teljes koncentrációval és elkötelezettséggel, ez lehet a siker alapja. Remélem, a rajongók megtöltik a csarnokunkat, ez erőt ad, és segít a győzelem elérésében.

― Hogy milyen erős a Dinamo, mutatja az a tény, hogy az elmúlt öt évben háromszor is a Bajnokok Ligája dobogóján volt. Idén is nyerőszériában van, s fél lábbal már az orosz bajnokság döntőben érezheti magát.
― Ez egy nagyon kemény ellenfél, ennek tudatában vagyunk. A Dinamo remek játékát elsősorban a jó barátom, a magyar válogatott Veres Péter határozza meg. Évekkel ezelőtt játszottunk együtt, és nagyon jó kapcsolatunk van. Nagyon jó játékos, és ez nem csupán a támadása erejében, hanem a technikájában is megmutatkozik. Általában ő a legfontosabb szereplője a Dinamónak, és ő kapja a legtöbb labdát. Azt azonban nehéz megjósolni, mit hoz ez a párharc. Lehet, hogy nyerünk, de az is előfordulhat, hogy még a jó játék sem lesz elég a sikerhez. Sok függ a hozzáállásunktól és a taktikától.

― Veres Péter azt mondta, csapata sikerének kulcsa az ön támadásainak megállítása lesz, és várja a találkozót önnel, annyi év után...
― Örülök, hogy Péter csak ennyit mondott! És örülök, hogy hosszú szünet után, majdnem tíz év után végre újra találkozunk! Az biztos, hogy beszélni fogunk. Remélem, lesz időm bemutatni neki Rzeszów városát, és különösen a családomat.

― A német VfB Friedrichshafen játékosaként többször találkozott orosz csapatokkal. Jó emlékei vannak?
― Játszottam a Bajnokok Ligájában a többi között az Iszkra Ogyincovo ellen, és emlékszem, nagyon kemény csatákat vívtunk. Úgy emlékszem, elvesztettük az első találkozót, de aztán idegenben vertük 3:1-re az oroszokat, és így megnyertük a csoportunkat. Mindannyian izgulunk a finálé miatt! Remélem, ezt felváltja az adrenalin, és pozitív energiát merítünk belőle.

― Nagy jelentősége lesz az első meccsnek, mert a második találkozó házigazdájaként az oroszok jobb helyzetben vannak.
― Ami azt illeti, ezt az első lépést meg kell tennünk ahhoz, hogy a végső siker a miénk legyen. A moszkvai meccsen is lehet esélyünk, az aranyjátszmában pedig bármi megtörténhet. Mindent meg kell tennünk, hogy kihasználjuk a lehetőséget, és megverjük a Dinamót. Remélem, hogy a nagy közönségünk segít nekünk ebben. Először is nyomás alatt kell tartanunk őket. Ha erősen nyitunk, könnyebb dolgunk lesz. Ha könnyű labdákat adunk a másik oldalra, csökkennek az esélyeink, mert a Dinamo nagyon gyors a széleken. Vállalnunk kell a kockázatot, hogy megakadályozzuk a jól bevált játékukat.

― A Belchatów ― Zenit Kazany meccs a Bajnokok Ligája döntőjében jó figyelmeztetés, hogy az oroszokkal szemben ki kell használni a kínálkozó esélyt?!
― Személy szerint nagyon sajnáltam, hogy a Belchatów nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját idén sem, mert már nagyon közel van a végső sikerhez, és meg kellett volna nyernie ezt a mérkőzést. Sajnálatos, hogy a lengyel bajnok veszett, mert a döntőben nagy röplabdát játszott! Nagyon kemény küzdelem volt. Remélem, hogy a mi lengyel csapatunk viszonozni fogja azt az oroszoknak, és megnyerjük a CEV Kupát. Egyelőre azonban nem kell a végső sikerrel foglalkoznunk. Először is játszanunk kell egy nagyon jó meccset szerdán, és nyerni!

Címkék: orosz lengyel moszkva lengyelország röplabda veres dinamo cev kupa grózer rzeszow

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr74344753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása