Bemutatkozik a Homok Aréna!

 2012.03.25. 17:35

Az egész strandsport-társadalom örömére megnyílt a Homok Aréna strandsport-pálya az Építők Sportcentrumban, Budapesten, a Népliget szívében (X. kerület, Vajda Péter utca 38.)! 1815 négyzetméteren strandröplabda-, strandkézilabda- és strandfoci-pályák, nemzetközi méretű kifutókkal. A napi edzések során is plázs-hangulatú pályákat alakítottak ki, közvetlenül a pályák mellett frissülhetnek fel a sportolni vágyók, közben napozóágyak és bemelegítő tér is lesz. Összefoglalva: nagy hangsúlyt fektetnek a kiszolgálás minőségére!

Vocskó Máté, a Homok Aréna strandsport-létesítményfelelőse a hunvolley.blog érdeklődésére elmondta, hogy a létesítményben végre megvalósulhat a téli használat is!

― Honnan jött az ötlet a Homok Aréna megépítésére?
― Először is szeretném kiemelten megköszönni az Építők SC vezetőségének a lehetőséget, hogy teret adnak a strandsportok (strandröplabda, tenisz, kézi, foci) hazai fejlődésének egy szenzációs adottságú sporttelepen, Budapest szívében.  Valamint nem jöhetett volna létre a projekt Novák László önzetlen közreműködése nélkül sem ― válaszolta Vocskó Máté.

― Miben más a Homok Aréna, mint bármely más strandsport pálya Magyarországon?
― A Homok Aréna Strandsport-centrum külföldi mintájú üzemeltetést valósít meg. Ez négy fontos alappillére épül: kiváló megközelíthetőségű fővárosi helyszín, professzionális kiszolgáló-létesítmények (pályaétterem, fitneszterem, sporthotel), éjjel-nappali pályavilágításos üzemelés, téli sátras fedés.

― A tervek között szerepel, hogy szeptembertől már téli magyar strandsport-versenyekről is beszámolhatok? Mik a feltételei?
― A nyár végével, ahogy ez Ausztriában, Csehországban, Németországban, Hollandiában, és még sok helyen kialakult, folytatódnak a strandsport-versenyek. A Homok Aréna teniszsátras fedést tervez, amelyben hetenként szervezésre kerülnek amatőr és profi versenyek. Ennek két feltétele van: az egyik az, hogy minél szélesebb palettán alakuljon ki sportélet a Homok Arénában (verseny, és felkészülési edzőtáborok), valamint a strandsportok akadémiai szinten is elinduljanak. Röviden: aki télen is strandsportolni szeretne, mutassa meg magát nyáron is a Homok Arénában, hogy tudjuk, van rá igény!

― Milyen sportszervezésre számíthatunk?
― Ebben a kérdésben eltökélt terveim vannak, mint pályaüzemeltető, kész vagyok befektetni a szakmai programokba. Célom, hogy 2012 májusától megalakuljon a magyar strandröplabda válogatott, a Homok Aréna utánpótláskorú strandröplabda és strandkézilabda szakmai csapata, valamint a strandtenisz csapatok száma is gyarapodjon. Erre már személyi megállapodások is vannak.

― Milyen programok, versenyek valósulnak meg idén a Homok Arénában?
― Strandtenisz országos bajnoki fordulók, strandröplabda országos bajnoki forduló, előremutató megállapodások vannak strandkézilabda országos és budapesti fordulók rendezésére és strandfutball-válogatott edzőtáborozásokra is. Augusztus huszadikán pedig egy nagyszabású strandsport-gálát szervezünk, ahol az összes strandsportágat összehozzuk egy show erejéig.

― Mikortól indul be az élet?

― Hivatalosan április elsejétől lehet készülni a Homok Arénában. Amint vége a hazai teremröplabda-bajnokságnak, szezonnyitó és szintfelhozó négyfordulós bajnokságot indítunk, amelynek részleteit nemsokára mindenki megtudhatja. Előzetesen annyit elárulhatok, minden forduló Beach-hangulatú esti bulikba fog torkollni! Egyszóval, minden feltételt megteremtünk ahhoz, hogy a magyar strandsportolók ne csak néhány nyári hónapra élvezhessék sportágukat, hanem egész évben.

Részletes információk (pályafoglalás és elérhetőségek) ide kattintva!

Címkék: röplabda homok aréna strandröplabda vocskó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr804338759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása