Ez a siker kulcsmomentum lehet...

 2012.03.21. 20:37

Másfél órán át sem tartott a VESC ― Budai XI SE női mérkőzés. A veszprémiek gyenge játékkal simán kikaptak a korábbi edző, Oláh János jelenlegi alakulatától, amelynek így komoly esélye van az osztályozótorna elkerülésére!

Álmosan kezdett a Veszprém, az ellenfél pedig ezt kihasználva gyorsan elhúzott négy-öt ponttal (2:7). Hiába igyekezett felzárkózni a házigazda, semmi sem sikerült neki. A játék egyik elemében sem sikerült átlagosat, vagy kimagaslót hozni: gyenge sáncmunka, pocsék nyitásfogadások jellemezték a hazaiakat, így nagyon gyorsan véget ért az első játszma (0:1).

A térfélcserét követően villámrajtot vett a Budai XI (0:3), de Környei Dóra erős nyitásaival fordított a VESC, sőt 10:5-re elhúzott. Ekkor újabb elrontott nyitásfogadások miatt felzárkózott a rivális (10:8, 13:12), sőt a második technikainál már ott volt az előny (15:16). A csapatok 20:21-ig fej-fej mellett haladtak, majd a hajrában a vendégek kerekedtek felül (0:2).

A harmadik felvonás 0:5-tel indult és 13:19-ig úgy tűnt, simán nyernek a budaiak. Ekkor magához tért a Veszprém, és szép megoldásokkal újra nyílttá tette a szettet (21:22). Izgalmas végjáték kezdődött, ám a vendégek pontosabb befejezéseikkel már engedték ki kezükből a győzelmet (0:3).

A Budai XI a játék minden elemében felülmúlta a VESC-et. A bakonyiaknak vasárnapig kell összeszedniük magukat, akkor Tatabányán vendégeskednek majd.

― Nagyon rosszul fogadtunk, ami meghatározta a támadójátékunkat. Ma haloványabban teljesítettek a szélsők és a centerek is, úgy érzem, hiányzott az összpontosítás ― mondta Katona Péter, a Veszprém edzője.

NB I, nők, rájátszás a 9-13. helyért, 4. forduló

Veszprémi Egyetemi SC ― Budai XI SE 0:3 (―20, ―21, ―22)
Veszprém, 200 néző. Játékvezetők: Stefik, Tillmann
Veszprém: Kovács A., Pintér E., Szelle D., Környei, Földesi, Jezerniczki. Csere: Erdősi (liberó), Telek, Varga, Dordzsceren, Molnár B., Tobak, Pós. Edző: Katona Péter
Budai: Bodnár R., dr. Balczó, Kiss V., Hegedűs, Horváth N., Cirkov. Csere: Deli-Germann (liberó), Szabó D. Edző: Oláh János

(forrás: Veszprém megyei Napló)

Címkék: bajnokság veszprém budai röplabda nb1 rájátszás vesc budaixi

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr694331486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása