Alábbhagyott a csepeli lendület

 2012.03.19. 10:52

A Dunaferr hazai pályán 3:0-ra nyert a Csepel ellen a férfi NB I 5-8. helyéért zajló rájátszásának második mérkőzésén, így sikerült egyenlítenie a párharcban, amelynek utolsó meccsét kedden rendezik, ugyancsak Dunaújvárosban.

A fővárosiak tartalékosan, összesen hat emberrel utaztak a meccsre, mert szombaton bokasérülést szenvedett Rigó Marcell, illetve Pajor Arnold belázasodott, tehát a két kezdőcenter kidőlt a sorból. A helyettesítésüket úgy oldották meg a fővárosiak, hogy egy szerkezetváltás után Tamás Zoltán és Sow Ábrahám került a középső pozícióba, a liberó, Fogl Csaba pedig először a szezon során ütőként került a kezdőbe, és Daróczi Gergelyé lett a feladó-átló.

Az új felállás végül nem okozott különösebb gondot a játékosoknak, annál inkább maga a játék, amelynek színvonala nem igen akarta elérni a pénteki szintet. A Csepelnek az első felvonásban 5:5-ig sikerült tartania a lépést a hazaiakkal, innentől kezdve viszont folyamatosan csúsztak be a hibák, mind fogadásban, de főképpen támadásban, amelynek hatékonysága gyakorlatilag a nullával volt egyenlő. A Dunaferr a szett középső időszakában kedvére érte el pontjait, és a Csepeltől csak egy-két villanásra futotta, de ez most nagyon kevésnek bizonyult (1:0).

A forgatókönyv a második etapban sem sokat változott, talán annyi volt a differencia, hogy itt 11:11-ig tartotta a lépést riválisával a látogató, aztán elérkeztek ahhoz a kritikus álláshoz, ahol az első szettben sem sikerült azonnal elforogniuk, most pedig hét pontot kaptak úgy, hogy nekik egyszer sem sikerült hatékony támadást kivitelezniük. Egy-két blokkal és jó megoldással még megpróbáltak felzárkózni a csepeliek, de a lendület nem tartott sokáig, és kétség sem fért az újabb újvárosi részsikerhez (2:0).

A harmadik, és egyben utolsó játékrészben sem történt érdemi változás, talán annyi, hogy most már a fiatalok is jobban küzdöttek. Ennek az lett az eredménye, hogy 18:13-as hazai vezetésről fel tudott zárkózni a Csepel 19:19-re, sőt 21:20-nál át is vette a vezetést a vendégcsapat! Ezzel viszont el is lőtte a puskaporát, mert innentől kezdve már nem sikerült több pontot szereznie, és egy jó hazai blokk vetett véget a 68 perces küzdelemnek. Folytatás kedden 18 órakor, szintén Dunaújvárosban.

NB I, férfiak, rájátszás az 5-8. helyért, 2. mérkőzés

Dunaferr SE ― Csepeli RC 3:0 (16, 16, 21)

Dunaújváros, 30 néző. Játékvezetők: Farkas, Prukner
Dunaferr: Tóth A., Dávid Cs., Lukács A., Pádár, Gebhardt N., Szabó B. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Blázsovics, Hatvany A. Edző: Tomanóczy Tibor
Csepel: Tamás Z., Buzás, Kunert, Sow, Daróczi, Fogl. Játékos-edző: Tamás Zoltán

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharc állása: 1:1

(forrás: csepelirc.hu)

Címkék: bajnokság dunaújváros csepel röplabda nb1 dunaferr rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr684325471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása