A címvédő Fino-Kaposvár a Kazincbarcika ellen játszik a férfi NB I negyeddöntőjében. Érdekesség, hogy a párharc első és második mérkőzését egyaránt a somogyi megyeszékhelyen játsszák. A két csapat pénteken 18:30-tól és szombaton 16 órától lép pályára.

A mérkőzések esélyese a házigazda, amely teljes kerettel készül, a sérülések és a betegségek ugyanis elkerülték a csapatot az elmúlt időszakban.

― Nagyon örülünk annak, hogy hosszú idő után ismét a legjobb négy között van a csapatunk, és külön öröm, hogy egy nagyon jó ellenféllel játszhatunk ― mondta a Vegyész RC edzője, Dudás András. ― A Dunaújváros elleni mérkőzések után egy kicsit pihentünk, aztán elkezdtük a felkészülést az elődöntőre. Ezt csak az zavarta meg, hogy öt játékosunk is érdekelt volt az egyetemi bajnokságban, ők a múlt héten nem tudtak velünk edzeni. Sajnos nálunk van, aki csak munka mellett sportol, és ha dolgoznia kell, nem tud edzésre járni, esetleg a mérkőzésről is hiányozhat. A kezdőhatosunk mindenki ellen képes meglepetésre, a kispadon ülők tehetségesek, de nem olyan jók még minden poszton, mint a kezdők. A hétvégi összecsapásnak mindenképpen a Kaposvár az esélyese, a játékosaim vállát nem nyomja ilyen szempontból teher. Ennek ellenére, vagy talán éppen ezért nagyon elszántak vagyunk. Az, hogy két mérkőzés lesz egymás után, más sportágakban már bevett szokás. A két város közötti távolság miatt hajnalban kellene elindulnunk, hat-hétórás úttal számolva erősen megterhelő lenne a mérkőzés előtt, nem beszélve a másnap hajnali hazaérkezésről. Azt gondolom, hogy a hazai pálya előnyét a jobbik csapat így is behúzza, nem ezen fog múlni a párharc kimenetele. A hétvégén sok minden kiderül, igyekszünk meglepetést okozni.

A koncentrációnak kiemelt szerepe lesz!

― A hétvégétől mindenképpen két győzelmet várok ― mondta Zarka Péter, a Kaposvár statisztikus-másodedzője. ― Sérültünk nincs, a legjobb összeállításban tudjuk megkezdeni a párharcot. A sérülésmentes felkészülés azért is fontos, mert a cserejátékosok tudásszintje egy-két posztot leszámítva még elmarad a kezdőjátékosoktól, és innen már nem nagyon lesznek könnyű mérkőzések. A kettő-nulla azért is lényeges, mert Kazincbarcikán nehéz dolga lesz a csapatnak, az ellenfelünk meglepetésre is képes, és a játékstílusa nagyon jól alkalmazkodik a kis terem adta lehetőségekhez. Nagyon fontos, hogy végig koncentráltan játsszunk, nem szabad kiengedni, mert az könnyen bajhoz vezethet. A kupadöntőn is azt éreztem, hogy az első két szettig nem hitték el a fiúk, hogy baj lehet, aztán kezdett mindenki észbe kapni. A Zágráb elleni meccsen is nehezen lendült játékba a csapat, de utána mindenki hozta azt, amit tud. Egy szó, mint száz, nem szabad elhinni, hogy jobbak vagyunk, hogy már a döntőre kell koncentrálni, ezeket a meccseket nagyon komolyan kell venni, csak így tehetjük magunknak meglepetésmentessé ezt a párharcot.

Három röplabdamérkőzés
Három meccset láthatnak a kaposvári röplabdabarátok a hosszú hétvégén a Városi Sportcsarnokban. Pénteken egymás után két találkozót rendeznek: 16 órakor indul útjára a labda a BITT KNRC-Kaposvári Egyetem ― Palota ESC NB I-es női meccsen, 18 óra 30 perckor pedig elkezdődik a férfi bajnokság elődöntője.

(forrás: kaposvarvolley.hu)

Címkék: bajnokság kaposvár röplabda nb1 kazincbarcika vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr364318540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása