Négy között a Kazincbarcika!

 2012.03.02. 20:01

A Vegyész RC-Kazincbarcika hazai pályán óriási csatában nyert 3:2-re a Dunaferr SE ellen a férfi NB I negyeddöntőjének ötödik mérkőzésén, így 3:2-es összesítéssel bejutott a legjobb négy közé!

Két sánccal, egy ütéssel, és 0:3-mal kezdett a Dunaújváros, a házigazdának beletelt pár menetbe, amíg összekapta magát. 2:6-nál azonban Csizmadia volt ellenállhatatlan, aztán a borsodiak adtak kétszer is blokkot a szélen Pádárnak. Lehóczky László áthúzásos pontja után közel volt az egyenlítés (7:8), de ez ekkor nem jött össze, 10:10-nél viszont már igen, és a közönség is belejött a szurkolásba. Orosz pöccintését követően Tomanóczy Tibor kért időt, próbálta javítani együttese teljesítményét. Bokor Elek szervái okoztak gondot a Dunaferrnél (16:12), majd egy bírói ítéletet reklamált hevesen a látogatók edzője, de hiába. Bokor vonal mögül érkező löketét nem tudta hárítani a vendégsánc, tartotta megszerzett előnyét a Vegyész, sőt Szántai Balázs óriási mentése után újabb pont is született (20:15). Három egységet zsinórban hozott a Dunaferr, nem is volt meglepő Dudás András edző időkérése. 20:20-nál újra nem maradt más választása a kazincbarcikai szakvezetőnek, meg kellett törnie az ellenfél lendületét. Vissza is jött a Vegyész, tovább zajlott a rendkívül kiélezett csata az első menetért, reklamálásokkal, zavaró dudaszóval, aztán a legvégén a dunaújvárosiak örülhettek (0:1).

Kísértetiesen hasonlított a második játszma eleje az elsőéhez (0:3), majd Lehóczky Gergő vitt be egy idegnyugtató bombát. Érdekes módon a vezető Dunaferr is nyitásokat rontott, a Vegyész pedig próbált kapaszkodni, ezt mutatta Juhász ökölbe szorított keze, aztán Orosz és Bokor hozott össze egy remek blokkot (7:7). Jól leképezte Bokor teljesítménye együttese produkcióját, hiszen hol fantasztikus megoldásokat mutatott be ő és a társak is, hol meg olyan hibát vétettek, amely után fogta a fejét Dudás András (11:11). Nagyon akarta az egyenlítést a házigazda (14:12), a látogató pedig nem, ami ismét egy szoros szettet eredményezett (17:17). Bokor Elek ászszervája vezette fel a hajrát (19:17), Tomanóczy edző kért némi pihenőt, de hazai rontások miatt lett ismét egál (20:20). 22:20-nál az utolsó szalmaszálba kapaszkodott az Újváros, egy átcsorgó labda, és ezzel együtt a szerencse is mellettük volt (23:23). Azonban jött Lehóczky Gergő, majd Dávid Csanád hálóba ütése, s egyenlített a Vegyész (1:1).

Nem lankadt egyik csapat sem, így a harmadik felvonás elején máris beálltak a döntetlenre (4:4). Csizmadia ászával és egy technikai hibával lett 7:5 a Vegyésznek, a kötelező szünet 8:6-os állásnál érte a csapatokat. Kevésbé volt koncentrált a támadás-befejezésnél a Dunaferr, 13:10-nél edzőjük kért időt. Gyorsan korrigált a látogató, de a hibák bennük voltak, ezért maradt a hárompontnyi kazincbarcikai előny (16:13, 18:15). 18:17-nél viszont Dudás Andrásnak kellett kitalálnia valamit, de a nyugtatás is ráfért legényeire. 23:20-ig mentek a dolgok a borsodiaknál, ezután minden volt, ami elképzelhető, edzői reklamálások (a bírók nem voltak éppen könnyű helyzetben), Tomanóczy-taktika, majd a menetet egy hármas Dunaferr-sánc zárta (1:2).

Kritikus szakasz elé nézett a Vegyész, amelynek nem volt más választása, mint hozni a negyedik menetet, amelyet 4:7-tel nyitottak az együttesek. Elő kellett venni az utolsó erőtartalékokat, és elkélt a felrázás is Dudás edzőtől. Juhász és Bokor sáncánál zengett a csarnok (11:8), de az addigiak azért óvatosságra intették a nagy szívvel röplabdázó hazai csapatot. Hamar egyenlített is a Dunaferr (11:11), a levegő ura azért Bokor maradt (15:12). Pattanásig feszültek az idegek, miként közeledett a hajrá, hajszálnyi fórt megint a Vegyész szedett össze (20:16), ám 22:20-ra feljött a vendég. A borsodiak viszont koncentráltak maradtak, és 2:2-re alakították az állást.

Egymás mellett ment a két együttes az ötödik játékban is, de 4:3-nál Bokor Elek ütött egy elementárisan nagyot, ami a másik oldalon foghatatlan volt. Már két óra nyolc perce nyüstölte egymást a két alakulat, és hibázott a Dunaferr (8:6). 11:7-nél Juhász érkezett centerben, eldőlni látszott a maratoni ütközet. A látogatók még tettek egy utolsó kísérletet, de visszaút már nem volt, így a Vegyész készülhet a Fino-Kaposvár elleni elődöntőre, amely március 16-án indul.

NB I, férfiak, negyeddöntő, 5. mérkőzés

Vegyész RC-Kazincbarcika — Dunaferr SE 3:2 (—27, 23, —24, 21, 11)
Kazincbarcika, 300 néző. Játékvezetők: Vári, Mezei
Kazincbarcika: Juhász P. 12, Lehóczky L. 6, Bokor E. 26, Orosz 7, Csizmadia 13, Lehóczky G. 20. Csere: Szántai (liberó), Dudás T. 1, Árva. Edző: Dudás András
Dunaferr: Tóth A. 3, Dávid Cs. 25, Lukács A. 8, Pádár 12, Hatvany A. 16, Szabó B. 5. Csere: Pápai (liberó), Szücs Á., Neukum, Gebhardt, Blázsovics. Edző: Tomanóczy Tibor

Az eredmény alakulása. 1. játszma:
0:3, 1:5, 16:12, 20:15, 20:20. 2. játszma: 1:4, 7:7, 14:12, 20:18. 3. játszma: 7:5, 11:8, 17:13, 23:21. 4. játszma: 4:7, 11:8, 14:14, 19:15. 5. játszma: 6:3, 12:7

Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye:
3:2, a Kazincbarcika javára.

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

Dudás András:
― Ahogy arra számítottunk, rettenetesen nehéz csatát kellett megvívnunk. De az ilyen hőfokú találkozó illett a párharc rangjához, és a két együtteshez.
Tomanóczy Tibor: ― Gratulálok a kazincbarcikaiaknak a legjobb négy közé kerüléshez, de rendkívül büszke vagyok csapatomra is, amelynek minden tagja jelesre vizsgázott küzdeni tudásból.

Az elődöntő párosítása
Fino-Kaposvár — Vegyész RC-Kazincbarcika
Kalo-Méh-Kecskeméti SE — Dági KSE

Az 5-8. helyért
Dunaferr SE — Csepeli RC
MAFC-BME-Mapei — Szolnoki Főiskola RK-SI

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda kazincbarcika dunaferr vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr384285116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása