Pénteken este eldől...

 2012.03.01. 13:35

...hogy a Vegyész RC-Kazincbarcika, vagy a Dunaferr SE jut-e a legjobb négy közé a férfi NB I-ben! A két együttes párharcában az alapszakaszban és a rájátszásban is a hazai pályán szereplő nyert az idei szezonban. Folytatódik, vagy megszakad ez a sorozat?

Izgalmasan alakul a negyeddöntő. A Vegyész és a Dunaferr küzd a továbbjutásért, a párharc megnyeréséhez három győzelemre van szükség. Eddig mindkét csapat hozta hazai összecsapását, így az állás 2:2, az ötödik csatát pénteken 17 óra 30 perckor kezdik a kazincbarcikai csarnokban.

― A bajnoki párharc során eddig mindig szoros mérkőzéseket vívtunk ellenfelünkkel, és ez most is megmaradt ― mondta Dudás András, a borsodiak vezetőedzője. ― A hazai pálya előnyét mindkét társaság kihasználta, idegenben már más volt a helyzet. Az együttesek többnyire létszámhiányosan utaztak, ezzel pedig eleve hátrányba kerültek. Mi egyszer feladó nélkül mentünk Dunaújvárosba, simán ki is kaptunk, míg szerdán állandó liberónkat nélkülöztük, és ennek meg is lett az eredménye: szoros szettekben, de három-nullára alulmaradtunk. Ezt a gondolatot folytatva most az a nagy kérdés, hogy a Dunaújváros komplett csapattal érkezik-e hozzánk, vagy sem? Az egyébként nem lehet vitás, hogy mindkét alakulat mindent megtesz a sikerért, a továbbjutásért, a négy közé kerülésért.
A tréner ezután arról beszélt, hogy a játékosok és a szakvezetők egyaránt jól ismerik egymást, ennek szellemében már nagyon nehéz valami újat kitalálni. Minden bizonnyal az akarati tényezők és a pillanatnyi forma dönt majd, de az is fontos lesz, hogy kinek lesz inkább helyén a szíve, továbbá akár a szerencse is fontos tényezőt játszhat.

― Nagyon nagy meccsre számítok ― folytatta Dudás András. ― A fiúk minden idegszálukkal akarják a sikert, sőt azt is mondhatom, nagy álmuk-vágyuk, hogy bejussanak a legjobb négy közé. Ennek szellemében oroszlánként fognak játszani és küzdeni, tudásuk legjavával rukkolnak majd ki. Arra kérem közönségünket, hogy töltsék meg a lelátót, szurkoljanak nekünk, az első pillanattól kezdve az utolsóig bíztassanak minket. Ígérem, hogy megháláljuk fáradozásukat, segítségüket. Előttem egy pillanatig sem kétséges, hogy látványos, élvezetes, remek mérkőzést láthatnak azok, akik a helyszíni szurkolás mellett döntenek.

A továbbjutó ellenfele a legjobb négy között a Fino-Kaposvár lesz majd. Dudás András azt is elmondta, hogy valamennyi játékosa egészséges és fokozott izgalommal várja az ötödik összecsapást.

― Eddig elkerült minket az influenza, és sérültünk sincs ― jegyezte meg a tréner. ― Az viszont tagadhatatlan, hogy néhányan fáradtak, mert azért egy hét alatt négy találkozó, ahogyan mondani szoktuk, nem semmi. Ehhez pedig hozzá kell tennem, hogy néhányan munka mellett sportolnak, ha úgy tetszik, műszakból jönnek edzeni, vagy napi feladatuk után ülnek buszra. Szóval ez nem egyszerű történet, de ellenfelünk játékosai ugyanebben a cipőben járnak.

(forrás: boon.hu)

Címkék: bajnokság dunaújváros röplabda nb1 kazincbarcika dunaferr vegyész rájátszás

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr414270673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása