Csonka fordulót rendeztek legutóbb az angol bajnokságban, mivel nem lépett pályára minden csapat. A nőknél a Swiss Cottage némi meglepetésre legyőzte a Leeds Carnegie együttesét, a hétvégén pedig már az Angol Kupában bizonyíthatnak Várkonyi Bernadették a címvédő London Polonia ellen.

Angol Super 8, nők, alapszakasz, 12. forduló
 
Swiss Cottage ― Leeds Carnegie 3:2
 
Bulatkó Éva, Várkonyi Bernadett (Swiss Cottage) és Farkas Virág, Kiss Beáta és Kun Dorottya (Leeds Carnegie)
Borult a papírforma, hiszen a Swiss kisebb meglepetésre öt játszmában verte a forduló előtt még éllovas Leeds Carnegie-t. Farkasék edzőjük nélkül utaztak el a mérkőzés helyszínére, a lányoknak már hajnalban el kellett indulniuk, ráadásul vonattal. Jó nyitásokkal kezdtek a hazaiak, lelkesen játszottak, a különbség pedig egyre jobban nőtt a Swiss javára. Ha azonban Várkonyiék egy kicsit nem koncentráltak, a Carnegie egyből közelebb zárkózott, az első szett vége mégis 25:14 lett a hazaiaknak. A második szettben már javultak a vendégek, de még ekkor sem tudtak a Swiss fölé kerekedni. A harmadik felvonásban Kissék már igazi arcukat mutatták. A leeds-i magyarok jól szerváltak, egyre lelkesebbek voltak a pályán, a Swiss pedig kicsit kiengedett. A negyedik etap is gigászi csatát hozott, mindkét oldalon jöttek a kemény ütések, a jó blokkok, a bravúros mentések. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, a Carnegie pedig meccslabdát hárítva húzta be a negyedik szettet 28:26-ra. A döntő felvonásban is lelkesen játszottak a felek, ám 6:6-os állásnál a vendégek kicsit megtörtek, egy-két szép visszatámadást leszámítva pedig a Swiss akarata érvényesült, végül 15:11-re nyertek a hazaiak. Bulatkó szerválni állt be, egyszer egy ászt is sikerült összehoznia. Várkonyi liberózott, sok jó mentéssel tűnt ki, de saját bevallása szerint a fogadásban voltak hibái. A hazaiak legjobbja egy újonnan igazolt ütő volt, aki Kun szerint fantasztikusan játszott, szinte minden labdát megoldott. A MVP-listavezető feladó a hunvolley.blog-nak elárulta, nem nagyon érti, hogy edzőjük miért nem tartott velük, hiszen a Carnegie férfi különítménye egy kiscsapat otthonában vendégeskedett, míg rájuk a negyedik helyezett Swiss várt...
 
A találkozót felvételről ide kattintva meg lehet tekinteni!
 
A hétvégén mindkét csapatra komoly feladat vár: Farkasék a Tóth Lucát is foglalkoztató Team Northumbriával játszanak az Angol Kupa elődöntőjében, míg a Swiss Dobos Ildikó és Borsos Anna együttesével, a Polonia IMKA Londonnal találkozik. A Carnegie-nak fel kellett adnia a hazai pályát, mivel a Beckett’s Park-i sportcentrum foglalt lesz, ezért a női- és férfi csapat is Sheffieldben fogadja a Northumbriát.
 
Tóth Luca (Team Northumbria)
Az együttes nem lépett pályára az elmúlt fordulóban.
 
Dobos Ildikó, Borsos Anna (Polonia IMKA London)
A címvédő a Birmingham csapatát fogadta volna, amely azonban visszalépett a bajnokságtól, ezért a Polonia játék nélkül kapta meg a három bajnoki pontot.
 
 
Angol Super 8, férfiak, alapszakasz, 12. forduló
 
Team Northumbria ― London Lynx 3:1
 
Berndt Attila (Team Northumbria)
— Az első szett szoros volt, két ponttal nyertünk, majd a másodikban minden klappolt. Valószínűleg a harmadikban ezért kaptunk ki, de hamar rendet raktunk a fejekben, a negyedik szettben eldöntöttük a találkozót — mesélte blogunknak Berndt, aki 20 ponttal zárta az összecsapást.
 
London Polonia ― Birmingham 3:0
 
Offra Norbert, Rapi Róbert (London Polonia)
— Nyertünk, az elsőben nagyon simán, míg a második és harmadik felvonás elején aludtunk, de aztán ébresztőt fújtunk és magabiztosan hoztuk a találkozót — értékelte röviden blogunknak a találkozót Rapi.
 
A hétvégén a London Lynx otthonában harcolhatja ki az Angol Kupa döntőjébe jutást a Polonia.
 
Sheffield ― Leeds Carnegie 0:3

Herczeg Roland és Tóth Milán (Leeds Carnegie)
Hétvégén kupameccset játszunk az All Saints termében a Northumbria ellen, ezért jó volt, hogy éppen a Sheffield otthonában játszottunk bajnokit pár nappal ezelőtt. Herczeg és én is kezdtünk, majd a mérkőzés felénél skót feladónk váltott engem. Sima volt a mérkőzés, az egymásutáni négy téves bírói döntés csak engem idegesített fel, a csapatot szerencsére nem annyira. Herczeg jól játszott, ha a hétvégén is ezt a játékot tudjuk hozni, Berndtéknek nem sok jót tudunk ígérni!
 

Címkék: anglia bajnokság légió röplabda légiós leeds swiss polonia

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr534186157

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása