A Kalo-Méh-Kecskeméti SE emlékezetes meccsen 3:2-s vereséget szenvedett a Magyar Kupa döntőjében a Fino-Kaposvár ellen. Az alföldiek edzője szerint egy kicsit megijedtek az óriási siker kapujában, 2:0-nál. Gyurkó Sándor azt mondta, nem volt ilyen csapata, amely ennyire fegyelmezett játszott volna, és nem cserélné el az együttest ezer Magyar Kupa-győzelemért sem.

― Összeraktuk, szépen megterveztük a srácokkal, hogy milyen taktikát fogunk alkalmazni, és ezt végre is tudtuk hajtani az első és a második játszmában. Illetve azt kell, hogy mondjam, majdnem a mérkőzés végéig, hiszen taktikusan játszottunk, jól nyitottunk ― emlékezett a 2 óra 20 perces drámai csatára Gyurkó Sándor. ― Sajnos a második játszma után javult a Kaposvár, és ami nagyon fontos, a nyitásaik sokkal határozottabbak lettek, a mieink meg pontatlanabbak. Ez azonban elég volt ahhoz, hogy kiszámíthatóak legyünk támadásban. A második megnyert játszma után mintha egy kicsit megijedtünk volna a lehetőségtől, hiszen ott voltunk a nagy győzelem kapujában.

A Kecskemétnek a harmadik játszma elején volt néhány olyan kivédekezett labdája, amelyet nem tudott visszatámadni. Elhibázták, hálóba vagy a vonalon kívülre ütötték.

― Ez döntőnek bizonyult, mivel ha ezeket a labdákat beütjük, akkor a már feszült és megdöbbent Kaposvárnak nehezebb dolga lett volna ― mondta Gyurkó mester. ― Sajnos így alakult, nagyon sajnálom. Amikor hazafelé jöttünk, síri csönd uralkodott a buszon, és a mérkőzés után az öltözőben is lógatták a fejüket a játékosok. Ilyenkor nehéz okosat mondani, talán az a legjobb, ha csöndben marad az ember. Nekem még csapatom nem játszott ilyen fegyelmezetten. Azt mondtam nekik, ezer Magyar Kupa-győzelemért sem cserélném el ezt a csapatot. Büszke vagyok rájuk, összeértett a társaság, és ez jó érzés!

(forrás: kesport.hu)

Címkék: kecskemét kaposvár röplabda magyar kupa gyurkó

A bejegyzés trackback címe:

https://hunvolley.blog.hu/api/trackback/id/tr384164095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sweeti 2012.02.23. 13:34:49

az lehet,hogy Gyurkó Sándor nem cserélné el a csapatát....viszont, ha a csapata elcserélhette volna Őt a kaposvári edzővel,akkor most kupagyőztesek lennének......

Rodics · http://hunvolley.blog.hu 2012.02.23. 14:57:57

@sweeti: Imádom-szeretem Gyurkó-mestert, ezért elfogult vagyok vele, de ha visszaemlékszem a kupadöntőre, és megpróbálom objektíven értékelni, hogy mit tett hozzá a csapata teljesítményéhez, esetleg mit vett el abból, illetve mit tehetett volna még a sikerért, nem találok semmi kivetnivalót vagy hibát a meccselésében... Szerintem egyáltalán nem rajta múlt. De ez csak az én laikus véleményem.

sweeti 2012.02.23. 15:19:50

@Rodics: persze,hogy nem rajta múlt..... de egy győzelmi esély nélküli játszmában többet lehetne cserélni....gondolok itt a harmadik szettre...

pjotrka 2012.02.24. 08:53:27

Nem azon múlt, hogy mennyit cserélt a 3. szettben a mester. Látszott, hogy mindent jól raktak össze, és amíg nem érkeztek a nagy lehetőség kapujába jól is működött minden.
20 éve nem tud egy nagyot dobbantani a Kecskeméti röplabda, mert az utolsó pillanatban mindig meghátrálnak. Ilyenkor már minden fejben dől el, és ebben egy Kaposvár mindig erősebb lesz mint egy Kecskemét.
süti beállítások módosítása